Meneekö lapsen hampaat pilalle :/

  • Viestiketjun aloittaja -.-
  • Ensimmäinen viesti
-.-
16 kk:n ikäinen ja hampaidenpesu on ollut aina yhtä taistelua. Useimmiten saa vain käytettyä harjaa suussa.

Olen yrittänyt lorujen ja laulujen avulla, olen kertonut tarinaa, olen yrittänyt että pestään yhdessä yms yms yms.. Mutta useimmiten lapsi vaan ei anna pestä.

Herra Hakkarainen-pastillit on käytössä ja sen tykkää syödä aina ruuan jälkeen kyllä.

Mitenhän haitallista tämä voi olla :/ Joka päivä kyllä harjataan, siitä ei tingitä. Parempi huonosti kun ei ollenkaan..
 
miez
on se, ettet syötä mitään makeaa, koska sokerista se streptococcus mutans saa energiansa, samoin muut bakteerit, jotka tuottavat happamoittavia entsyymeitä. Voisit antaa hänen vaikka purskutella kookosrasvalla ja pyytää sylkäistä pois, sekin on parempi kuin ei mitään.
 
"Hanna"
Meillä oli taistelua hampaidenharjaus silloin kun lapsi oli ihan pikkuinen.

Lopulta keksin näppärän keinon.

Pikkukakkosen nettisivuilta lastenohjelma tietsikkaan tulemaan. lapsi tietokoneen eteen,sai kattoa hetken ja kun keskittyi siihen, pesin hampaat.
Näin jatkettiin niin kauan, että lapsi alkoi hyväksymään hammasharjan ja sitten päästiin kivuttomasti siirtymään jo kylppäriin hammaspesuun.
 
hh11
Hankalaa varmana on, ymmärrettävää et lapsi pistää vastaan. Mutta harjausta, tai sen yritystä, vaan on jatkettava aamuin illoin. Vaikka ei meinaa onnistua niin silti vaan yrität. Periksi ei saa antaa. Lapsen kasvaessa se kyllä oppii hampaiden harjaukseen. Eli jatka samaan malliin!

Hyvä että annat jo ksylitolipastilleja ja ne maistuvat lapsellesi. Lisäksi on olemassa fluoritabletteja(menee "karkista" lapselle) apteekissa ilman reseptiä, joita voi antaa siinä tapauksessa et hammastahnan käyttö ei onnistu. Tulee ainakin fluoria suuhun ja sylkeen. Mut sen kanssa pitää olla tosi varovainen, liika käyttö ei ole hyväksi. Se on joko fluoritahna tai -tabletti lapsilla(aikuiset voi käyttää molempia). Purkissa on ohjeet iän/painon suhteen.
 
"visitor"
Teillä ei onnistu enää ajassa takaisinpäin peruuttaminen, mutta parasta on antaa lapselle alusta asti harja käteen. Ja pitää hampaidenharjaus palkintona eikä pakkona. Kutisevaikeninen vauva on onnellinen saadessaan jyrsiä harjaa ja pikkutaapero haluaa matkia muita. Uhmaikäisen kanssa on jo haastavampaa. Siinä iässä toimivat leikit ja hammaspeikkojen metsästys. Väkisin en lähtisi yrittämään, ettei suotta saa puuhasta muksulle vastenmielistä.

Jos nyt ei joka harjauskerta tule ihan joka kolo hinkattua, niin ei se maailmaa ja hampaita pilaa. Bakteerinvälttelyllä ja sokeristen ja happamien napostelulla joka tapauksessa myös suuri merkitys.

Miksi muuten lapsille suunnatut ksylitolpastillit ovat ällöttävän makeita? Jos ei lapsi ole oppinut makeaan ennen niitä, niin ne pilaavat koko pelin. Kai siitä koivusokeristakin vähemmän imeliä pastilleja saisi tehtyä?
 
[QUOTE="visitor";30232999]Miksi muuten lapsille suunnatut ksylitolpastillit ovat ällöttävän makeita? Jos ei lapsi ole oppinut makeaan ennen niitä, niin ne pilaavat koko pelin. Kai siitä koivusokeristakin vähemmän imeliä pastilleja saisi tehtyä?[/QUOTE]
Ksylitoli on makeaa, ja pastillit sisältävät sitä noin 95 %. Hankala saada mautonta.
 
vierass
Toki harjauksesta aina hyotya on, mutta maitoa ei saa antaa enaa yolla, koska tulee happohyokkays ja plakkia hampaisiin. Illalla sen verran syotavaa ja juotavaa, etta selviaa yon yli. Vetta vaan oisin. Poikkeustapauksessa voi antaa ksylitolia jalkeenpain.
 

Yhteistyössä