Koiran lopetus, miten kertoa lapsille?

  • Viestiketjun aloittaja pärri
  • Ensimmäinen viesti
pärri
Varattu koiralle lopetusaika siis.
Kertoako 6 ja 8 vuotiaille lapsille etukäteen, jos niin kuinka?
Ja jos vasta tapahtuman jälkeen, niin kuinka?
Niin kova paikka itellekki :(
 
vierassss
Kyllä minusta pitää kertoa etukäteen!Voivat sitten hekin hyvästellä koiran.Minun mielestäni kertoo rehellisesti miksi,koska ja mitä tapahtuu, mutta tietenkin lasten iän ja persoonat huomioon ottaen.Voimia,tiedän kokemuksesta kuinka raskas paikka:(
 
Totta kai kerrot etukäteen!

Kyllä tuon ikäiset jo ymmärtävät sen verran, että karvakaverin parhaaksi se on.

Meidän perhe osallistui kuukausi sitten naapurin koiran "läksiäisiin", käytiin vielä ukkoa hellimässä ja hyvästit jättämässä, kaksi vuotta tuo vanhus on ottanut unensa meidän kuistilla ja ollut perhettä, vaikkakin virallisesti naapurin koira. Meidän kohta 6v kyllä ymmärsi asian, kun muisteltiin miten ukkeli oli meidän muuttokuormaa tuotaessa hyppinyt aidan yli yms ja nyt ei meinannut enää päästä kuistin askelmia..
 
"aeiouyäö"
Meillä eläinlääkäri kävi kotona nukuttamassa koiravanhuksemme. Olimme koko perhe läsnä, lapset 8v ja 11v. Oli tosi kova paikka, mutta lapset ymmärsivät täysin tilanteen. Myös yhdessä hautasimme ystävämme. Nyt muutaman kuukauden jälkeen muistelemme haikeana mutta ilolla koiraamme.
 
53772
Ehdottomasti etukäteen. Kun olin 13v, vanhempani lopettivat 13v koiramme, minulta salaa.. Kuulin vasta jälkeenpäin ja oli kamala paikka - vauvasta asti oltiin oltu yhdessä koiran kanssa.. :( Lapset on sinullakin jo sen ikäisiä että alkavat ymmärtää asian. Onko koira kipeä tms? Jos on niin selitä lapsille miksi koira pitää viedä lopetukseen. Esim. jos se on sairas, kerro että koiralla on nyt niin paljon kipuja ja niin vaikeaa ettei sitä enää voi auttaa vaan se voi paremmin kun pääsee koirien taivaaseen (tai mihin nyt haluatkaan kertoa koiran menevän). Ja että koiralle pistetään pieni piikki, ihan kuin rokote, eikä siihen satu vaan se on nopeasti ohi. Ehdottomasti anna lasten hyvästellä koira ja jos aiotte haudata koiran niin koko perheen voimin hautaatte ja jos mahdollista vaikka lasten valitsemaan paikkaan. Tai anna vaikka lasten maalata sille nätti pieni hautakivi.
 
"mimmi"
Juu tietysti etukäteen. Kyllä lapset varmasti haluavat jättää ne hyvästit rakkaalle ystävälle. Kamala paikka teillä edessä, kovasti voimia sinne! Jos kiinnostaa niin on olemassa sellainen lasten kirja kuin koirien taivas, jonka avulla pystyy käsittelemään lemmikin menetystä lasten kanssa.
 

Yhteistyössä