voinko pyytää alea vuokrasta parvekeremontin takia?

  • Viestiketjun aloittaja "tietämätön"
  • Ensimmäinen viesti
"tietämätön"
Asumme kaupungin vuokra-asunnossa, ja kesän alussa alkoi talonyhtiössä parvekeremontti joka jatkuu vielä ensi kuun loppuun asti. Koko kesänä ei parvekkeelle saanut mennä, eikä edes pitää parvekkeen ovea tai parvekkeelle päin olevia ikkunoita auki. Hellepäivät olivat aika tuskaa kun ei voinut asuntoa tuulettaa ja muutenkin harmitti että parvekkeella ei voinut olla koko kesänä. Myös melu on ollut ajoittain jopa sietämätöntä; ollut pakko lähteä ulos asunnosta jonnekin. Tällä hetkellä teen pelkkää iltavuoroa töissä ja viimeisen pari viikkoa ovat remonttimiehet alkaneet remontoida parvekkeita aamu seitsemästä lähtien ja melu ollut niin kovaa ettei ole saanut nukuttua.
Voiko vuokranantajalta pyytää tästä jotain korvausta, eli siis esim että ei tarvitsisi maksaa koko vuokranhintaa? olen kuullut tälläisestä. mutta onko sellaisissa ollut kyse vain yksityisen vuokranantajan asunnoista vai voiko myös kaupungin asunnoista vaatia tämmöistä?
 
niiin tai näin
Tuskin antavat alennuksia kun järjestely ei vaikuta asumiseenne ja vaikka vaikuttaisikin voi vuokranantaja aina vedota siihen että rempntti on myös vuokralaisen eduksi joten alea harvemmin tulee.

Itse asuin yksityisellä vuokralla kun taloyhtiössä tehtiin mittavat putki ja kylppärirempat,
alea en saanut vaikka kylpyyhuone oli käyttökiellossa ja vessaksi oli alakertaan tehty varavessat.
Keittiöön tuli uusi tiksipöytä putkien asentamisen jälkeen. Tosin keittiörempan (tai sen osittaisen rempan) siinä ei kauan mennyt kun ne putket hana ja uusi tiskipöydän kansi lavuaareineen oli kiinni, päivä. Mutta kylpyhuoneessa meni aikaa, ja tosiaan pikkuisen hankalaahan se oli kun oli samassa kylppäri pyykkikone kuin wc pytty.
Vuokranantaja ilmoitti että alea ei heru kun remontista aiheutuu mittavia kustannuksia hänelle ja kuitenkaan vuokra ei nouse ja remontti on minulle eduksi.
 
"Viivi"
Ensimmäinen kysyjä: asuminen asunnossa edelleen mahdollista, ei alennusta vuokrasta. Toinen kysyjä: asumishaitta ja oikeutettu alennukseen. Yleensä hyvitetään puolen kuun vuokra.
 
vieras--
Kannattaahan sitä aina kokeilla mutta älä hirveästi pety jos et saa tahtoasi läpi.
Se on vaan koitettava sopeutua.
Tuskin muuttamallakaan asia paranee, sillä missään ilmainen tai osittainkaan ilmainen asuminen ei ole mahdollista.
 
"wieras"
Kannattaahan sitä aina kokeilla mutta älä hirveästi pety jos et saa tahtoasi läpi.
Se on vaan koitettava sopeutua.
Tuskin muuttamallakaan asia paranee, sillä missään ilmainen tai osittainkaan ilmainen asuminen ei ole mahdollista.
No, meillä asuminen on toisessa asunnossa ilmaista, ei sähkölaskua, ei vesilaskua, ei vuokraa eikä autopaikoista tarvinnut maksaa, saimme käyttää jopa saunaa vaikka normaalisti ei ole saunavuoroa.
Ainut miinus että tietenkin maksoimme oikeasta asunnostamme normaalin vuokran. Mutta en ole ikinä pessyt pyykkiä niin paljon kuin tuolla vara-asunnossa, ei tarvinnut miettiä säästetäänkö vettä vai ei. Pesi kaiken mahdollisen.
Ja tietenkin saatiin vielä lisäksi siivoojat kunnan puolesta molempiin asuntoihin ennen muuttoja. Oli mukavaa tulla siistiin kotiin.
Muille tämä ei sitten innistunutkaan taloyhtiössämme. Isännöitsijällä sattui kohdallamme hyväpäivä.
 

Yhteistyössä