Te joilla noin 5 kk ikäinen vauva, kerrotteko...

  • Viestiketjun aloittaja Rebine
  • Ensimmäinen viesti
Rebine
Teidän päivärytmistä?
Mitenkä nukahtaa ja nukkuuko hyvin, itkeekö välillä tai nukkuuko levottomasti?
Minkä verran menee soseita ja mitä soseita jos ootte jo aloittaneet?
Joko liikkuu tai kääntyy?
Kiitos jos jaksatte vastailla :)
 
jeeep
Nukkuu syömättä 20-6. Kolmet lyhyet päikkärit, pisimmät noin 1,5 h ja parit tunnin unet. Kolme kiinteetä menee, määrät jo reiluja ja maitoa suosituksen mukainen määrä. Kääntyy mahalleen ja selälleen. Hymypoika. Kaksi hmmasta ilmestynyt.
 
"Kaisa"
Poika nyt jo 1v6kk, mutta viiden kuukauden iässä;
Vuorokausirytmi oli selvillä. Unet aina samaan aikaan ja nukahti hyvin ilman nukuttamista. Maito korviketta ja pullollisen hörppäsi ennen unia. Nukkui rauhallisesti, joskus pihalle pääsyä etsivä pumppa laittoi kesken unien itkemään, mutta poika rauhoittui ilman päästyä pihalle.

Tuossa vaiheessa syötiin jo porkkanaa, perunaa, parsakaalia ja kukkakaalia, maissi aiheutti vatsanväänteitä. Lihana maisteltiin hirveä ja broileria. Banaani ja päärynä tuoreina oli herkkua.

Oppi kääntymään selältä vatsalleen jo 2kk.n ikäisenä. Viiden kuukauden iässä kieppui jo molempiin suuntiin ja liikkui näin paikasta toiseen :D
 
vieras...
Nukkuu yleensä kahdet päikkärit, toiset noin tunnin ja toiset kaksi, toisen iltapäivästä ja toiset aamupäivästä, mutta yhtään en tiedä etukäteen kummatko on ne pidemmät. Joskus ottaa vielä illasta lyhyet sylitorkut. Herätään aamulla klo 8 kun on pakko isosisaruksen perässä nousta ja vauva herää minun poistumiseen, vaikka muuten maistuisi uni pidempäänkin. Nukkumaan menee... kahdeksan aikaan? Suostuu satunnaisesti nukahtamaan rattaissa, mutta enimmäkseen nukkuu kantorepussa esimerkiksi meidän ulkoillessa, tai sitten ihan vaan sylissä kun luen esikoiselle tai teen jotain muuta istuvaa puuhaa. Parhaiten nukkuu kaiketi kantorepussa, siinä en ainakaan huomaa välihavahtumisia ja -itkuja kuten rattaissa tai sylissä. Sänkyyn jos nukuttaa, niin herää heti kun poistu viereltä, yksin ei osaa nukahtaa. Yöt on erittäin... tissitteleviä :) Mut ei sen nälkään ole, vaan äidin läsnäolon varmistelua.

On kääntynyt mahalleen jo pari kuukautta, ei vielä ryömi. Kiinteitä ei ole aloitettu, aloitetaan varmaan pian sormiruoalla niin kuin isosisaruksellakin...
 
vierasss
Meidän vauva 4,5 kk. Herätään n. klo 7 ja ekat 15-20 minsan aamu-unet n. klo 9. Seuraavat klo 11-12 ja nukkuu ehkä n. tunnin. Pidemmät päiväunet nukkuu iltapäivällä n. klo 13.30, parhaimmillaan 3 h, lyhimmillääntaas tunti. Vielä pienet unet 15 min. n. klo 18 ja yöunille 20.00. Unien välissä tissittelyä. Iltaunille mennessä peruna-porkkanavelliä tai maissivelliä, samoin päivällä jossakin välissä kun tuntuu että on nälkäinen. Kiinteitä ollaan aloitettu vasta pari makua, pikkuisen maistellaan. Yöllä syö 2-3 kertaa rintaa.
Nukkuu yöt hyvin syöttöjen välissä. Päivälläkin nukkuu pidemmät pätkät jos nukun vieressä, samoin ulkona vaunuissa. Meillä joudutaan eskarilaista viedä ja hakemaan, joten unet välillä keskeytyy senkin vuoksi.
Mahalleen yrittää kääntyä ja on vain ajan kysymys kun onnistuu.
 
Meillä
nukkuu noin 21-05, syö ja nukkuu vielä 7 asti.
päivisin ei oo rytmi vielä löytynyt, suurinpiirtein 4 unet nukkuu päivän aikana.
rintamaidolla, ei vielä kiinteitä
 
Meillä
Alkuperäinen kirjoittaja Meillä;30270614:
nukkuu noin 21-05, syö ja nukkuu vielä 7 asti.
päivisin ei oo rytmi vielä löytynyt, suurinpiirtein 4 unet nukkuu päivän aikana.
rintamaidolla, ei vielä kiinteitä
niin ja rinnalle nukahtaa. kääntyilee. kovasti "juttelee" :)
 
pastille
Kylläpäs teillä muilla sujuu nukkumiset kivasti! Meillä 4.5 kk vauva ja nukkuu kyllä yöt 20.30-8 mutta klo 6 eteenpäin vähintään nukkuu tosi levottomasti. Tuttia suuhun saa laittaa jatkuvasti jne.

Päiväunia nukkuu usein ekat 30 min, tokat 45 min- 3h ja kolmannet 45 min Jos nukkuu yli 45 min, pitää vaunuja keinutella ainakin viitisen kertaa...
 

Yhteistyössä