Lapsen synttärit...

  • Viestiketjun aloittaja Synttärit...
  • Ensimmäinen viesti
Synttärit...
Kiva juttu, että lapsi on suosittu kaveri. Mutta miten ihmeessä järjestää kaverisynttärit:

-Naapurustossa on 5 kaveria (heidän synttäreilleen tullut aina kutsu).
-Omalla luokalla tyttöjä 12. Lapsi on ns. kaikkien kaveri, eikä osaa nimetä "parhaita" kavereita, joten millä perustein heitäkään rupeaisi karsimaan?
- Lisäksi on pari hyvää kaveria ip-kerhosta.
- Ja vielä pari perhetuttujen lasta, jotka ovat aina olleet synttäreillä.
- Ja parista pojastakin tykkää kovasti luokallaan, siis leikkii näiden kanssa paljon jne.

Eli yhteensä n. 20 kaveria. Että mitenkäs tässä ne kaverisynttärit? Kutsutaan parikymmentä mukulaa pieneen rivariin (ei ihan kauheasti houkuttelisi)? Vai pitää useammat synttärit (ei kyllä sekään oikein houkuttelisi..)?

No ongelma tämäkin. Sukulais/perhetuttu synttäreintä en sentäs enää järjestä (se vielä puuttuukin, että joku mummo alkaa niitä kärkkyä...).
 
"huoh"
No niitä kavereita vaan karsitaan. That's it. Lapsi kutsuu ne ketkä itse haluaa ja jos ei osaa päättää niin kutsutaan ne joiden kanssa eniten leikkii koulussa ja vapaa-ajalla.
 
viera.s
Karsitte, järjestätte kahdet synttärit tai pidätte synttärit jossain kodin ulkopuolella, jossa on tilaa tuollaiselle lapsilaumalle. Ihan kaikki tuskin pääsee tulemaan, mutta omaan rivarikolmioomme en kyllä kutsuisi kuin max 5 lasta. Järjestimmekin sitten synttärit muualla.
 
Liinalii
Jos synttärit kestää puolitoista tuntia, joku arkailta, niin eiköhän sitä kestää! Voi järjestää piknik-juhlat, laitat vilttejä lattialle ja lapset saavat ottaa pöydästä. Tarjoa sellasta mitä ei ole kauhean sotkuista, esim hammastikut jossa cocktailtomaattipuolikas, nakkipala tai lihapulla ja kurkkupala. Sitten keksejä jossa ei ole suklaata ja karkkeja. Osta pillimehut limujen sijaan.
 
Tekisin näin
Joko pitäisin koulukavereille eri synttärit kuin muille tai sitten määräisin määrän esim. Kymmenen jonka saa kutsua. Tai enemmänkin kun kaikki ei kuitenkaan tule
 
lksjglkgj
Totta kai kutsuisin kaikki. En haluaisi käskeä lasta tuossa vaiheessa karsimaan ystäviään. Nimimerkillä viime synttäreille kutsuttiin 24kaveria, 5 ei päässyt paikalle. Rivarissa asutaan, olihan sitä hulinaa mutta kyllä sen muutaman tunnin kestää. :D Olivat tosin välillä pihassakin, ilmoitin naapureillekkin että meteliä tulee olemaan, onneksi olivat vain iloisia kun lapsilla oli kivaa. Kyseessä siis eppu-luokkalaisen synttärit.

Ja me pidetään aina sukulais-synttärit erikseen.
 
vierass
Kannattaa kysellä saisiko koulun jumppasalin vuokralle muutamaksi tunniksi sopivaan aikaan. Sellainen ei paljoa maksa. Vähän musiikkiia soimaan, niin on dico pystyssä ja picnic tarjoilu.
 
Menkää HopLoppiin tai keilaamaan tai uimalaan. Kyllä sinne mahtuu. Meillä on ollut kotonakin yli 20 lasta ja hyvin meni. Tai sitten vaan päätät montako saa kutsua ja se on sitten siinä. Pojat jättäisin pois jos ei voi kaikkia poikia kutsua ja luokan tytöistäkin jos pitää karsia niin ei yhtä tai kahta pois ettei tuu paha mieli.
 
synttärit
Kyllä lapset mahtuvat varsinkin, jos voivat osittain olla ulkona. Yksi naapuri piti synttärit läheisellä leikkikentällä ja järjesti sinne rasteja. Mä en karsisi ainakaan poikia pois, koska tuossa iässä vielä voidaan leikkiä toisenkin sukupuolen kanssa. Myöhemmin ei välttämättä.
 
äiti100
Hei! Meillä sama juttu. Ollaan uusia paikkakunnalla niin halutaan kutsua koko luokan kaverit. Lisäksi naapureista täytyy kutsua muutama. Eli myös noin 20 olisi tulossa. Ja olisi kiva kutsua kotiin niin samalla vähän niinkuin tuparit. jos keksit kivoja leikkejä niin ideoita tänne :) vapaata aikaa ei voi olla koko aikaa, vaikka kestäisi vaan 1,5h :) Keliinkään ei voi enää luottaa, voi tulla jo sadetta vaakatasossa...
 
vierass
Menkää HopLoppiin tai keilaamaan tai uimalaan. Kyllä sinne mahtuu. Meillä on ollut kotonakin yli 20 lasta ja hyvin meni. Tai sitten vaan päätät montako saa kutsua ja se on sitten siinä. Pojat jättäisin pois jos ei voi kaikkia poikia kutsua ja luokan tytöistäkin jos pitää karsia niin ei yhtä tai kahta pois ettei tuu paha mieli.
Kyllähän noihin mahtuu, mutta rahaa saa sitten olla reilusti. Tosin tämän paikkakunnan hoplopissa 20 oli suurin määrä, mitä isoimpaan synttärihuoneeseen saa, kun kävin nettisivuilta katsomassa.
 
karsiminen noloa
Luokkakavereista, jos jättää pari kolme pois, niin se on aika noloa. Ei kutsutuille tulee siinä vaiheessa aika ikävä fiilis, kun muut hehkuttavat synttäreillä tapahtunutta.Noloa on myös se, jos päivänsankari julistaa, ettei ole varaa kutsua kaikkia;)
 

Yhteistyössä