Mitä kuuluu huumeiden käyttäjän elämään?

  • Viestiketjun aloittaja "Tiedoton"
  • Ensimmäinen viesti
"Tiedoton"
Olen tosi tietämätön huumekäyttäjän elämästä (onneksi varmaankin).
Läheiseni lapsi käyttää huumeita ja mietin monesti, millaista hänen elämänsä on.

Pitääkö se huumeannos saada joka päivä? Mistä ihmeestä hän saa rahat siihen? Mitä hän tekee päivät pitkät?
Kerran hän soitti minulle puoli viideltä aamuyöllä ja ei selvästikään pitänyt minään, mihin aikaan soitti.
Onko huumeissa olo samanlaista kuin humala?

En tietenkään odota vastauksia suoraan noihin kysymyksiin. Mutta haluaisin edes jotenkin ymmärtää häntä. Edes yrittää.
Hän on siihen eksynyt ja aina välillä haluaa eroon siitä.

Haluaisin olla avuksi, mutta en tiedä miten.
 
Tiedollinen
Mitä kuuluu kenekään elämään? Sehän on aivan henkilökohtaista ja suosittelisin puhumaan asianomaisen kanssa jos haluat tietää. Kukaan internetissä ei voi tietää mitä joku satunnainen ihminen tekee elämässään.

"Mutta haluaisin edes jotenkin ymmärtää häntä. Edes yrittää. " Et ole selvästikkään yrittänyt.

Oletko valmis muuttamaan ennakkoluuloista käsitystä asiasta josta et tunnu ymmärtävän mitään, mutta tunnut omaavan jonkun mielipiteen? Jos olet niin mene jo ja puhu sen ihmisen kanssa... En kuitenkaan suosittele puhumista jos aiot vain toitottaa omaa mielipidettäsi asiasta etkä ole valmsi avoimeen keskusteluun.
 
Onhan vähän väliä pyörinyt erinäisiä dokkareita pyörinyt telkkarissa, joista nyt varmaan jotain osviittaa voi saada millaista heidän elämä saattaa olla. Yksilöitähän narkomaanitkin on eli eihän sitä suorilta käsin voi aina yleistää kuinka elämäänsä elävät ja mitä mielessä miettivät. Ootko esim. Reindeerspottingia nähnyt? Tai joku tovi sitten tuli yleltä Piripäiväkirja... onhan noita tarinoita niin monta kuin on päähenkilöitäkin..
 
Tiedollinen
Onhan vähän väliä pyörinyt erinäisiä dokkareita pyörinyt telkkarissa, joista nyt varmaan jotain osviittaa voi saada millaista heidän elämä saattaa olla. Yksilöitähän narkomaanitkin on eli eihän sitä suorilta käsin voi aina yleistää kuinka elämäänsä elävät ja mitä mielessä miettivät. Ootko esim. Reindeerspottingia nähnyt? Tai joku tovi sitten tuli yleltä Piripäiväkirja... onhan noita tarinoita niin monta kuin on päähenkilöitäkin..
Ja Steve Jobs on vissiin julkaissut kirjansa.
 
Läheiseni lapsi käyttää huumeita ja mietin monesti, millaista hänen elämänsä on.

No se riippuu paljolti siitä, kuinka kauan on käyttänyt, iten pitkällä addiktio on ja myös aloudellisesta tilanteesta.

Pitääkö se huumeannos saada joka päivä? Riippuu ihan siitä, kuinka pitkällä addiktio on. Ensin voi riittää satunnainen käyttö, lopulta se on saatava jokapäivä. Monella vaihe, jolloin käytetään viikonloppuisin kestää pitkään, varsinkin jos on käytön esteitä ja halu pitää niistä kiinni, eli lähinnä ura, josta ei halua luopua.
Mistä ihmeestä hän saa rahat siihen? Mahdoton sanoa, voi käydä vaikka töissä tai sitten elää tuilla ja varastaa loput.
Mitä hän tekee päivät pitkät? Käy ehkä töissä tai koulussa tai sitten makaa jossain pimeässä huoneessa likaisella patjalla piikki käsivarressa -riippuu edelleen siitä, miten pitkälle riipuvuus on edennyt.

Onko huumeissa olo samanlaista kuin humala? JOkainen kokee ne eri tavalla ja alkoholistin hukmalakin on ihan eri asia kuin kohtuukäyttäjän humala, eli taas vastaus on se sama; riippuu siitä, miten pitkällä addiktio on. Lisäksi eri aineet vaikuttaa eri yksilöihin eri tavalla ja riipuu käyttääkö downerwita vai uppereita.

Haluaisin olla avuksi, mutta en tiedä miten. Et voi olla avuksi ennen kuin toinen on valmis ottamaan avun vastaan. Kun toinen on siihen valmis, voit auttaa vaikka kuljettaalla hoitoon, vertaistukiryhmään tms, mutta varsinaisesti et voi auttaa -paitsi raitistumisen jälkeen tarvittaessa ja pyydettäessä käytännön asioissa. Itse toipumisprosessi addiktin on käytävä itse. Halun syntymistä voi edistää lopettamalla kaiken mahdollistamisen, eli kuljetukset, rahan antamisen, jopa ruuan tarjoaminen on siinä ja siinä, kun sehän tarkoittaa sitä, että nyt on maha täynnä, voin käyttää kaiken rahan mitä on seuraavan annoksen hankintaan.
 
"Hhh"
Mitä huumeita tämä tyyppi mahtaa käyttää? On aika suuri ero että käyttääkö vaikka kannabista vaiko kokkelia. Se on täysin yksilöllistä, kuinka usein käyttää. Joku käyttää kerran kuukaudessa, joku kerran viikossa, joku useampana päivänä viikossa, joku kerran päivässä, joku monta kertaa päivässä.

Jonkun elämä pyörii trippailun ympärillä: pakko saada rahaa, pakko saada kamaa, pakko vetää kamaa. Tämän jälkeen homma alkaa uudestaan: vaikutus loppunut, pakko saada rahaa, pakko saada kamaa, pakko vetää kamaa.

Joku saattaa vetästä aamulla tötsyt, mennä töihin ja töistä palatessa vetästä uudet tötsyt ja illalla vielä yhdet tötsyt, jonka jälkeen mennään nukkumaan ja aamulla taas vedetään tötsyt, töihin, tötsyt, tötsyt ja nukkumaan ja sama alkaa alusta.

Joku saattaa pyöriä mitä sekalaisemmissa porukoissa, mitä sekalaisemmissa paikoissa, vedellä mitä sekalaisempaa kamaa.

Kysymyksiä joihin ei ole yhtä edes suuntaa antavaa vastausta, koska huumeidenkäyttäjän elämiä on niin monenlaisia kuin itse käyttäjiäkin. Katso YouTubesta Intervention sarjaa tai muita dokumentteja ja leffoja aiheesta. Ehkä saat käsityksen minkälaista tyypin elämä VOI olla.
 
Vierass
Tässä on yksi tarina
http://www.ruutu.fi/ohjelmat/valheen-vangit/rahoittaisitko-sina-lapsesi-huumeiden-kayton

Tiedän pari tällaista tapausta, joissa lapsen huumeiden käyttö on saanut myös vanhemman käytöksen muuttumaan, kun rahaa on ollut pakko saada lapselle huumeiden vuoksi. Varastamista, valehtelua, ihmissuhteiden katkeamista yms.
 

Yhteistyössä