Ehdotus kihlautumisesta - kosinta vai ei ?

  • Viestiketjun aloittaja semantiikkaa
  • Ensimmäinen viesti
semantiikkaa
Jos seurustelukumppanisi alkaisi puhua asiasta ja ehdottaa kihlautumista, niin miten tulkitsisit sen. Eli onko mielestäsi kyseessä kosinta joka sisältää automaattisesti myös kysymyksen naimisiinmenosta, vai onko kyseessä ehdotus "vain" kihlautumisesta, ja naimisiinmenoa sitten kenties suunnitellaan tulevaisuudessa, jos koskaan.

(ja ei, kyse ei ole omakohtaisesta tilanteesta)
 
sosiaaliturpa
Ei sitä voi tietää ennen kuin tuntee kumppanin suhtautumisen asiaan. Monien mielestä kihlaus on nimen omaan sopimus naimisiinmenosta. Joku ajattelee että se on vain riitti, joka osoittaa seurustelun olevan vakavampaa. Joku menee kihloihin muuten vaan tai vaikkapa saadakseen seksiä.
 
digitaali
Kyllä me mentiin kihloihin ihan vaan "virallistamaan" suhde. Tässä on nyt 10 vuotta oltu ilman naimisiin menoa. Tuskimpa tässä nyt mitään häitä enää järjestelläänkään. Maksimissaan saatetaan joskus joku maistraattivihkiminen toteuttaa, jos se vero- tai perintöteknisistä syistä kannattaa erityisesti.
 
äiti äärirajoilla
Kun minä aikanani menin kihloihin niin sanoin hyvin selkeästi kun sitä kysyttiin, että kai tiedät, että se merkitsee minulle lupausta avioliitosta. Menen kihloihin jos ymmärrät tämän. Miehelleni se oli ok ja vuoden päästä kihlautumisesta aloimme suunnitella häitä ja kahden vuoden päästä niitä jo tanssittiin.
 

Yhteistyössä