Viikonloppuleirin ruokalista, ideoita :)

Minulle nakitettiin päävastuu yläasteikäisten viikonloppuleirin ruokahuollosta. Leiriläiset tulevat leirin aikana liikkumaan paljon ja tekemään ruumiillista työtä eli ruuat saisivat olla suht tuhteja ja ravitsevia. Olen hahmotellut vähän seuraavanlaista ruokalistaa, mutta ehdotuksia ja parannuksia olisi enemmän kuin toivottua esittää :) Ruuat saisivat olla kohtalaisen yksinkertaisia, mutta maittavia :)

Perjantai

Päivällinen: Miilunpolttajan pasta, salaatti
Iltapala: Täytetyt ruisleivät, muurinpohjaletut, hillo

Lauantai

Aamupala: Puuro ja soppa, tummaa ja vaaleaa leipää, leivänpäälliset, jogurttia ja muroja
Lounas: Kalakeitto ja ruisleipä
Välipala: ???
Myöhäinen päivällinen & iltapala: Hampurilaisgrillibileet ja suklaakakku jälkkäriksi

Sunnuntai

Aamupala: puuro ja soppa, tummaa ja vaaleaa leipää, leivänpäälliset, jogurttia ja muroja
Lounas: Savuporokiusaus, kinkkukiusaus, salaatti
Välipala: Hedelmäsalaatti
Päivällinen: Lihapullat ja perunamuusi, salaatti

Äh, nyt näin ylöskirjoitettuna kuulostaa tosi tylsältä eli APUJA KIITOS! :D
 
har
Kyllä mä noilla sapuskoilla voisin leirille lähteä. Korkeintaan vaihtaisin kalasopan ja kiusauksen päittäin kun nyt sunnuntaina on molemmat ruoat pääasiassa perunaa+lihaa.
 
"mie vaan"
Tarkista onko kasvissyöjiä (ja tietty allerhiat), yläasteikäisistä saattaa jo useampi olla kasvisruokailija. Muuten ruuat kuullostaa oikein hyviltä ja maistuu varmaan teineille.
 
[QUOTE="mie vaan";30287522]Tarkista onko kasvissyöjiä (ja tietty allerhiat), yläasteikäisistä saattaa jo useampi olla kasvisruokailija. Muuten ruuat kuullostaa oikein hyviltä ja maistuu varmaan teineille.[/QUOTE]

Juu, listaa täytyy täydentää erikoisruokavaliovaihtoehdoilla, kun saadaan tarkat tiedot osallistujista :) Kasvisruokavaliota silmälläpitäen koitin vähän valita sellaisia ruokia, joista on helppo tehdä samantyylinen ruoka ilman lihaa :)
 
tosi hyvät ruuat, on ihme jos noilla ei pärjää

totta sulla on paljo apukokkeja noita loihtimaan?
Joo meitä on ainakin kolme (ja tarvittaessa enemmänkin) keittiöllä hääräilemässä. Leiriläisiä ei tule onneksi kuin max 15 eli ruokaa tehdään korkeintaan noin 20 hengelle. Paljon koitetaan tehdä jo etukäteen ja esim. lauantai-illan grillibileisiin tehdään ruoka ja kakku koko porukalla :)
 
[QUOTE="Samu";30287590]Hyvältä kuulostaa, kyllä pitäis noilla pärjätä. Mutta miten tekee kasvisversion esim. miilunpolttajan pastasta tai lohikeitosta?[/QUOTE]

Sit se ois varmaan kasvispasta ja kasvis-tofukeitto :)
 
leirikokki
Tosiaan sunnuntain molemmat ruoat on perunaa ja lihaa,ja toisaalta lauantaina on keitto ja toinen ruoka aika myöhään. Lauantain välipala vois olla jotain "ruokaisampaa" kun sunnuntainen hedelmäsalaatti. Jos ei kummempaa niin esim voileipiä/(tuoreita)sämpylöitä

Noin muuten on kyllä hyvänkuuloista! Muistat vaan että varsinkin pojat saattaa syödä TODELLA paljon..
 
Tosiaan sunnuntain molemmat ruoat on perunaa ja lihaa,ja toisaalta lauantaina on keitto ja toinen ruoka aika myöhään. Lauantain välipala vois olla jotain "ruokaisampaa" kun sunnuntainen hedelmäsalaatti. Jos ei kummempaa niin esim voileipiä/(tuoreita)sämpylöitä

Noin muuten on kyllä hyvänkuuloista! Muistat vaan että varsinkin pojat saattaa syödä TODELLA paljon..
Kiitos vinkeistä! :) Luulen, että molempien päivien välipalalla tarjotaan lisäksi leipää, kyseessä on kuitenkin aika fyysinen leiri :) Sunnuntain päivällistä voisi kyllä tosiaan miettiä uudelleen, ehkä riisiä ja kanakastiketta? Leirille on näillä näkymin tulossa vain yksi (tai ihan korkeintaan kaksi) poika, mutta nälkäisiä tyttöjäkin taitaa kyllä olla ruokasalin täydeltä :D määrissä tosiaan on miettimistä, olisiko kellään linkata jotain ohjetta tms. tarvittavien määrien laskemiseen? :)
 
vieras<)
Miilun vaihtaisin makaroonilaatikkoo ,kaikkien herkkua.
Lauantain välipala pnnukakku, hillo ja kermavaahto.

Sunnuntain välipala kauraomenapaistos vaniljakastikkeella.

Simppeliä ruokaa ja helppo valmistaa.

Leirejä on aivan ihana järjestää,jee!!
 
Nohh
Kivan listan olet keksinyt. Hyviä pointteja tullut, teinitytöissä voi olla näitä pekoni ällöttää -tyyppejä, joten makaronilaatikko tai lasagne olisivat varmemmat vaihtoehdot. Lauantaille pannari olisi kiva vaihtoehto. Sunnuntain lounaan vaihtaisin esim. Minestronekeittoon, broileriin ja riisiin tai vaikka nakki- tai hernekeittoon.
 

Yhteistyössä