Hkr 0.48

  • Viestiketjun aloittaja Auttakaa ja äkkiä
  • Ensimmäinen viesti
Auttakaa ja äkkiä
Tuli vaan postissa toi paperi, lääkäriaika vasta myöhemmin. Pelottaa. Kyse pojasta, jolla todettiin ykköstyypin diabetes toukokuussa ja nyt kontrollikäynnillä paino oli laskenut yli 4 kiloa ja siksi määrättiin lisää kokeita. Lääkäri oli huolestunut painon laskusta. Huomenna voin yrittää soittaa sairaalalle, mutta haluaisin tietää jo heti...
 
"vvvv"
Mitä....?http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=snk03032

Terveyskirjasto, se ainut ja oikea virallinen lähde sanoo, että hematokriitin miesten viitearvot ovat 39-50%
0,48 on sama kuin 48%, eli täysin viitearvoissa.

Ja miehen hwmoglobiini 160 on aivan täysin normaali.
Elu onkohan sulla nyt kuitenkin ihan normaali terve lapsi, jonka aineenvaihdunta vaan on alkanu taas pelittää, ruokavalioon tsempattu, herkkuja vähennetty nyt diabeteksen hoidon aloituksen jälkeen.

Niin ja. Lapsesi on jo 17. Ne ei saa edes kertoa sinulle puhelimessa mitää poikasi asioita jos soitat. Kova kasvun paikka, äidillä.
 
Auttakaa ja äkkiä
Toki saavat kertoa, lapsi on lapsi 18 vuotiaaksi asti. Sen verran tuosta paperista ymmärsinkin, että kuivumista on. Ja kasvun paikka on niin äidillä, kun lapsellakin/korjaan NUORELLA.Ja huomenna tottakai juttelen lääkärinkin kanssa. Kiitos asiallisista vastauksista! Tuota kommenttia en ymmärrä, että miksi eivät saisi kertoa? Alaikäinenhän lapseni vielä on. Mutta se nyt ei ollut tämän asian pointti :)
 
"vvvv"
"kiirrellisesti ottanut ". Ne on otettavissa aina heti vaan kun lääkäri painas koneelta nappulaa. Ja tuollauset perusverikokeet vastataan parissa tunnissa.

Asia olisi KIIREELLINEN jos lääkäri olisi pyytänyt teitä esim jäämään odottamaan vastsuksia. Kiireellinen jos hän olisi itse vahtinut milloin arvot on vastattu. Kiireellinen, jos hän olisi Soitranut heti samana päivänä arvoista takaisin
KIRJEVASTAUS ei koskaan ole kiireellinen asia.

Hei diabetesliitto järjestää tosi hyviä kursseja, suosittelen
Muiden seurassa oppii ettei tarvitse puhua sairaasta lapsesta. Vaan ihan vaan petteristä, (jolla on diabetes)
 
"vvvv"
Mut laittaisitko linkkiä mitä niin kauheita asioita oot hematokriitistä löytänyt? Mää vähän epäilen että olet ollut ihan väärällä sanalla etsimässä tietoa.

Kysyit alunperin mitä toi tarkoittaa.
Kuvainnollisesti: kun otetaan verikoe, sitä otetaan analysoitavaksi aina tietty määrä, kuvitteellisesti vaikka yksi milli.
Hemoglobiiniarvokin on vain suhdeluku tuosta yhdestä millistä. Eli leikisti siinä yhdessä millissä on 160hemoglobiimipylpyrää. Jos verta olisi otettu vaikka puolimilliä niitä pylpyröitä olisi 80, lukema muuttuu mutta suhde on sama. Jos verta olisi otettu 1,5ml pylpyröitä olisi 240, mutta ymmärrät että se hemoglibiinin osuus kuitenkin pysyy samana.
Hematokriitti kuvaa tuota suhdelukua. Eli kuinka monta hemoglobiinu veripylpyrää oli siinä koko näytteessä.
Tuo lukuhan ei koskaan ole esim 100% koska veri, ja verinäyte sisältää paljon kaikkea muutakin
Kuten jos muistat Olipa kerran elämässä, sielä vaelteli niitä punasoluja, vartioita, vesipisaroita, suolaa ym ym.

Ja jos vaikka katsot tuon linkin terveyskirjastoon, tai vaikka viestin minkä hilpuri tilli sulle laittoi, niin noi arvot on täysin normaalit.
Se miksi ne on yläkanttiin, niin oletan että diabetesen vuoksi pojalta otettiin myös munuaisarvot? Ja niihin kuuluva kreatiniini otetaan yleensä paastoarvona. Samoin tietty paastosokeri.
Eli kysynkin ennemmin, että otettiinko noi paastoarvoina?
Jolloin poika oli ollut vähintään sen 10 tuntia juomatta.
 
Auttakaa ja äkkiä
No joo, en jaksa rueta väittämään tuosta kiireellisyydestä, kun et taustoja tiedä. Etkä sitäkään mitä muuta poikani sairastaa. Kyseessä kun ei ole terve Petteri. Mutta asiaan...Ei otettu tällä kertaa munuaiskokeita, eikä tarvinnut olla syömättä/juomatta. Ei tämän tarkotus ollut,kun kysyä mitä tuo tarkoittaa. Googleen kun kirjotti HKR ja tuon arvon niin tuli kaikenlaista. Mutta nyt asiat selvitetty lääkärin kanssa.
 

Yhteistyössä