turistiripuli-neuvoja

  • Viestiketjun aloittaja "Tiutau"
  • Ensimmäinen viesti
"Tiutau"
Reissusta kotiuduttu 1,5pvä sitten ja edelleen kauhea ripuli, johon sairastuin kolme päivää sitten. Imodiumia ja hiilitabletteja syöty, mutta aina vain tuuttaa :p Osmosali-pussin äsken sekoitin ja sen aion kietaista. Miten kauan tätä voi katsella kotona? Milloin lääkäriin? Pitääkö syödä vain banaaneja, mustikkaa jne vai voiko syödä normiruokaa? Muta helpotuskeinoja? Ei ole kivaa, ei :/
 
Vierras
Nii ja lääkäriin tarttee mennä jos on kuumetta, yleistila laskenu tai jos ei lähde pikapuoliin rauhoittumaan. Kuinka usein ripulia nyt tulee? Hyvinhän tuommoinen voi kestää 5 päibääkin ja pari viikkoa ennenkuin vatsa on taas normasli, mutta yleensä parin päivän jälkeen ripulikerrat kuitenkin lähtee vähenemään, eikä tartte esim öisin enää hypätä vessassa.
 
"Tiutau"
La-su tuli jatkuvasti. Eilen vähän väheni kun söin hiiltä, yöllä taas tuli käytyä useasti ja nyt tunnin sisällä oon käyny ehkä 6 kertaa..että sellasta mukavaa :p
 
asdfgh
Precosaa heti ja kunnon annoksella. Ruokaa voit syödä ihan normisti sen mitä pystyt. Hiilitbl saat heittää kokonaan mäkeen. Imodium ei korjaa suolen bakteerikantaa ollenkaan, toimii vain oirehelpotuksena (suolen liike hidastuu).
 
Vsccs
Ei kannata sitä imodiumia syödä ellei ole pakko lähteä kauemmas kotoa. Paranee vatsatauti nopeammin kun käy siellä vessassa istumassa useammin ja tyhjenee suoli.
Odottelet kotona, kunnes paranee, jos yleistila ei laske. ihan normiruokaa kannattaa syödä, sen mukaan mikä maistuu. Varsinkaan jos ei okseta niin ihan normilinjalla kannattaa jatkaa. Lisäks jugurttia tai maitohappobakteereita. Eihän sitä normaalia kakkaa voi tulla, jos ei normaalia ruokaa syö.
 
farmaseutin tytär
Imodiumia tai maitohappobakteereja ja hiilitabletteja ei pidä syödä ainakaan samaan aikaan, hiilitabletit estävät muiden lääkkeiden vaikutukset. Imodiumia ei kannata ottaa kuin silloin, kun on ihan pakko poistua kotoa, voi jopa pitkittää ripulin kestoa. Ja kotoa poistumista kannattaa vältellä, ettei turhaan levitä tautia. Precosa on maitohappobakteerivalmiste, josta ei ainakaan ole haittaa. Eli Precosaa ohjeen mukaan ja aina ulostamisen jälkeen 10 hiilitablettia, niin eiköhän se siitä. Ruuaksi suosittelen täällä jo mainittuja ab-jugurtteja/juomia ym. sekä pitkään haudutettua kaurapuuroa, joka rauhoittaa vatsaa. Muistathan pitää huolta nesteytyksestä eli aikuiselle 4-6 litraan nestettä päivässä, jos tauti on kestänyt useamman päivän, niin osta Osmosalia apteekista, niin saat kehoon vähän natriumia ja kaliumia, jotka voivat kohentaa oloa.
 

Yhteistyössä