neuvoja bumbo istuimesta

  • Viestiketjun aloittaja "tietämätön"
  • Ensimmäinen viesti
"tietämätön"
viisaat kuulkaa, bumbo istuin. Eli pitääkö lapsen osata istua jollainlailla että sitä voi käyttää? Onko siihen siis saatavana erikseen vyö ja se pöytä ja onko ollut teillä joilla semmonen on niin hyvä ostos vai turhake?
 
"Mimmi"
Ei tarvitse lapsen vielä itse osata istua. Siinä oli joku ikäraja, milloin lapsen saa siihen laittaa. Ja erikseen joo ostetaan nuo pöydät sun muut. Oma sisko käytti sitä esim. lapsellaan todella paljon ja koki käteväksi, mutta itse en taas nähnyt meillä mitään käyttöä sille. Eli ihan on henkilökohtainen juttu onko se tarpeellinen vai ei. Ja ihan vaan varotuksena, että kohta varmaan jotkut tulee sulle meuhkaamaan, että kuinka kauheita ja lasta vahingoittavia tuollaiset istuimet on, mutta ne jutut kannattaa ohittaa heti ihan täysin. :)
 
"Mimmi"
Tässä vielä lainaus Ozbabyn sivuilta bumbo-istuimista:

Bumbo - käänteentekevä, palkittu vauvanistuin! Bumbo vauvanistuin on suunniteltu silmälläpitäen vauvan fysiologiaa. Istuimen ainutlaatuisen muotoilun ansiosta lapsi voi istua siinä heti, kun pystyy itse pitämään päänsä pystyssä (noin 3-4 kk:n ikäisenä). Istuinta voidaan käyttää noin 14 kuukauden ikään tai 10 kg:n painoon saakka (riippuen lapsesi fyysisestä kehityksestä). Bumbo vauvanistuin on suunniteltu niin, että vauvan oma vartalo ja paino hellävaraisesti pitävät lapsen paikallaan istuvassa asennossa.

Ominaisuudet:

Istuinosa: Vauvan oma vartalo ja paino muotoilevat istuimen. Kevyt ja helppo ottaa mukaan. Istuin soveltuu kaikille pinnoille sisällä ja ulkona.
Materiaali: Valmistettu pehmeästä ja joustavasta muovista. Ympäristöystävällista polyuretaanimuovia, ei sisällä myrkkyjä eikä lateksia. Voidaan puhdistaa vedellä.

Tekniset tiedot:

Soveltuvuus: 3-14 kk ikäisille lapsille (4-10 kg).
 
vieras..
Meillä ei ole ollut, mutta joillakin sellainen oli mukana vauvauinissa, pesuhuoneessa laittovat lapsensa siihen itsensä pesemisen ajaksi. Ei se ainakaan kovin näppärästi mukana kannettavalta näyttänyt niihen tavaroiden+vauvan kanssa. Joissain kylpylöissäkin olen näihin törmännyt, ihan kylpylän puolesta on lapselle pesuhuoneeseen tämmösen saanut.
 
akava
saatiin lahjaksi ja ihan turhake. ei lapsi siinä viihtynyt kun ei mitään voi tehdä. eikä ylety esim lattialta ottamaan leluja. suihkussa on muutaman kerran käytetty...
 
Meillä oli, oli kätevä kiinteiden ruokien maisteluvaiheessa kun sotkua tuli ja bumbo oli helppo pestä, myös suihkuun sai lapsen helposti mukaan siinä. Pöytää meillä ei siinä ollut ja käytettynä kaverilta ostettiin ja saatiin vielä omat pois kun myytiin eteenpäin. Kannattaa siis katsoa käytettyjä, ne kun ei mene käytössä oikein miksikään. :)

Lisäys sen verran, että tälle toiselle lapselle ei kuitenkaan aiota kyseistä istuinta erikseen hankkia. Ei se niin tarpeeseen tullut kuitenkaan.
 
Viimeksi muokattu:
"xxx"
Meillä bumboa käytetään aina kun vauva joutuu hetkisen odottelemaan jotakin: vessassakäyntiä, pyykkihommia, äidin peseytymistä jne. kovin kauaa vauva ei siinä viihdy enkä halua istuttaa väkisin - siksi mitään turvavyötä tai pöytää emme ole hankkineet.

Minusta tuoli on tosi kätevä mutta sikäli uskon kyllä kriitikoita, että koitan tarjota vauvalle vaihtelevia olosuhteita - ei siis vaan yhtä asentoa (esim. selällään leikkimatolla).

Meidän vauva ei vielä muuten istu, mutta kannattaa päätään ja jaksaa olla istuvassa asennossa esim. vanhemman sylissä ollessa, siksi on tuntunut turvalliselta käyttää myös bumboa.

Niin ja tosiaan, nuo eivät mene miksikään, voi ihan hyvin ostaa käytettynä.
 

Yhteistyössä