Mitä 2--vuotiaalle jalkaan näillä säillä, onko olemassa pitkävartisia syyskenkiä? Plus kysymys talvikengistä.

  • Viestiketjun aloittaja ***
  • Ensimmäinen viesti
***
En tykkää laittaa lapselle kumikenkiä, koska hänellä on todella kapea jalka eikä sopivia kumppareita löydy. Itselläkin tykkään käyttää ennemmin vedenpitäviä retkeily- tai ulkoilukenkiä. Tällä hetkellä lapsella on varrettomat Goretex-lenkkarit, mutta ne ovat liian kylmät. Onko kukaan nähnyt kaupoissa tai onnitunut hankkimaan varrellisia Goretex-kenkiä noin pienelle lapselle (kengän koko 22-23)?

Mitä te muut laitettu puistoon/ulkoillessa muuten pidempään taaperoille/leikki-ikäisille jalkaan?

Kookengän ja Stockan verkkokaupoissa näyti olevan Superfitin Goretex-talvikenkää, ehkä se olisi jo nyt hyvä. Mutta jos se on nyt hyvä, niin onko olemassa sitten vielä jotain lämpimämpää talvikenkää erikseen? Millaiset ovat kaikista lämpimimmät talvikengät
 
miettii hän
Tottakai kaupoissa on erikseen +5, 0, -2,5, -5 jne. säälle tarkoitettuja kenkiä ja haalareita. Siitä vaan täyttämään kaappeja ja tyhjentämään pakkitiliä. (Miten omat vanhempamme oikein pärjäsivät, oliko heillä ehkä käytännön järkeä.)
 
***
Päinvastoin. Olen perusteellinen ihminen enkä halua yhtään ylimääräistä tavaraa tai vaatetta tähän taloon. Ennen kuin vien tuon uhmaikäisen kenkäkauppaan itse viimeisilläni raskaana olevana haluan tietää etukäteen, mitä lähden sieltä kaupasta hankkimaan. Siksi täällä kyselen kokemuksia, ettei tule tehtyä turhia hankintoja kiireessä. Tiedät itsekin kirjoittaneesi tarkoituksella todella ikävän vastauksen, painu muualle.
 
  • Tykkää
Reactions: Irski
"Lissu"
Meillä on lapsilla (8 v ja 6 v) kesällä käytössä tavalliset lenkkarit, syksyllä/keväällä korkeampivartiset välikausikengät (goretex) ja talveksi ostan goretex toppakengät. En osaa sanoa mistä koosta alkaen noita välikausikenkiä on, mutta mielestäni on ollut ihan toimiva systeemi. :)
 
"Jenis"
Kyllä tarrallisia, varrellisia goretex- ja muita syyskenkiä on noinkin pieneen jalkaan :) Jopa ihan Citymarketissa oli aika kattava valikoima Vikingista halpiksiin ja kaikkea siltä väliltä kun just satuin Mammuttimarkkinoilla kattelemaan.
 
"Jenis"
... ja pakkaskeleille meillä on ne palstalla parjatut Kuomat, joita kuitenkin on Suomen jokainen eteinen pullollaan ;) Ovat kevyet ja lämpimät ja lesti sen verran leveä, että väliin mahtuu lämpö- tai villasukka.
 
Kyllä lapsille on varrellisia goretex välikausikenkiä. Kumpparit ei tosiaan jatkuvassa käytössä kovin kivat ole.

Talvikenkinä useimmat goretexit ei lämpimimpiä ole, mutta suojasäällä passelit ja pikkupakkasilla tarkenee, kunhan ei ole liian naftit. Kuomat on lämpimät pakkasilla. Samoin itse olen tykännyt crocs-talvisaappaista, kevyet ja lämpimät.
 
vierass
Tampereen Stockkalla kävin just eilen ja oli siellä varrellisia välikausikenkiä ja ainakin yhdessä merkissä oli mielestäni tuota kokoa. Talvikenkiä löytyi myös, mutta siis on noita varrellisia välikausikenkiäkin olemassa.

Meidän lapsella just tuollaiset ovat olleet monena vuonna kaikkein käytetyimmät kengät. Meillä on mennyt loskakeleillä ja vasta pakkasille on kunnon lämpimät talvikengät, joiden sitten ei enää tarvitsekaan olla goretexiä. Ja keväällä taas ovat menneet pitkään ja taas kesäkenkien ei myöskään ole tarvinnut olla kovin kosteutta kestäviä.
 
Nuuki
Onhan niitä! Ton kokoiset kengät kun ei edes mene juuri miksikään (versus 4-6v rymyäjän) niin ostin juur 22 koon goretex varrellliset käytettynä (uuden veroiset)8€! Merkkinä Superfit eli kallis kuitenkin uutena ja laadukas . Tori.fi löytyy!
 
Vierras
Esim eccolta löytyy ohutvuorinen pitkävartinen malli joka on passeli -2 +10 välillä. Prismassa ollut ainakin aikaisempina vuosina noita ja samoin stokkalla. Meillä on noita ollu monena vuonna, pakkaskengät(kuomat) sitten lisäksi. Ei tarvi olla koko syksyä kumppareissa.
 
crocs
Meillä 2v:llä nyt Viking Lahti goretexit. Niissä on korkeampi varsi ja muutenkin jotenkin pehmoisen ja hyvän oloiset. Tuohon kumikenkäasiaan kommentoisin, että Crocsin saappaat tosi hyvät tuon ikäiselle. Ovat kevyet ja kapeammat kuin peruskumpparit, joten pysyvät tosi hyvin jalassa kovemmassakin vauhdissa. Talven pakkasille meillä jo odottaa Tepsut. Niitä niin kovasti kehutaan, että piti meillekin sellaiset hankkia. Ovat kuulemma lämpimät.
 

Yhteistyössä