pankki laina asiaa

  • Viestiketjun aloittaja velkaisen ystävä
  • Ensimmäinen viesti
velkaisen ystävä
No nyt olisi hyvät neuvot tarpeen. Ystäväni soitti eilen aivan paniikissa että kun oli unohtanut maksaa pankki lainan kuukauden lyhennys erän. Tällä hetkellä hänellä ei ole yhtään rahaa joten mitä tästä nyt seuraa pankin taholta? Erän pystyisi maksamaan n kk päästä.
 
"meh"
Ottaako yhteys pankkiin, HETI. Koska kukaan täällä ei voi tiedä, minkätyyppisesta lainasta on kyse ja millaisilla ehdoilla ystäväsi sen lainan on saanut. Pankissa kyllä kertovat, mitä tälläisesta seuraa (helpommilla ei juuri mitään, todennäköisesti viivästyskorot ja kenties joku "sopimusakko", pahimmillaan lainan irtisanominen ja maksuun laitto).
 
mä...
Vai että ystävä... Kaiva ne "ystäväsi" lainapaperit sieltä kaapista, niistä löytyy numero, johon voit "ystäväsi" puolesta soittaa ja kertoa REHELLISESTI, että nyt on tullut tuhlattua lainan lyhennykseen tarkoitetut rahat eikä ole mistä maksaa.
 
"jebou"
Jätän lainan kuukausierän maksamatta, mitä teen? Öööö... no ensimmäisenä soitan tietenkin kaverille ja kerron tämän. Kaveri menee pienten lasten äideille tarkoitetulle keskustelupalstalle ja kääntää keskustelun vaipoista ja kurapuvuista.... no mihinkäs muutenkaan kuin kysymykseen siitä, että mitä pitää tehdä jos lainan kuukausierä jää omalta kaverilta maksamatta.

Jännä nähdä miten tämä päättyy. Jos vastausta ei täältä löydy, niin kokeile suomi24:sta tai soita Omo-infoon.
 
pankin täti
[QUOTE="nainen";30311032]Suomessa ei ole mitään lakia, joka näin pakottaisi. Ihan omaa keksintöä tämä on.
Ei meillä ainakaan mene.[/QUOTE]

Tämä on oletuskäytöntö kaikissa suomen pankeissa. Useimmat pankit edellyttävät että käyttötili johon palkka maksetaan käytetään lainanhoitotilina.
 
"nainen"
Alkuperäinen kirjoittaja pankin täti;30311078:
Tämä on oletuskäytöntö kaikissa suomen pankeissa. Useimmat pankit edellyttävät että käyttötili johon palkka maksetaan käytetään lainanhoitotilina.
Oletus ei tarkoita, että kaikilla olisi samalla tavalla. Turha siis ihmetellä, jos jollakulla ei laina mene suoraan tililtä.
 
tyhmästä päästä jne
[QUOTE="nainen";30311141]Oletus ei tarkoita, että kaikilla olisi samalla tavalla. Turha siis ihmetellä, jos jollakulla ei laina mene suoraan tililtä.[/QUOTE]

Ihmettelenkin sitä, miten moisella tunarilla EI ole asiaa järjestetty noin, että laina hoituisi.
 
"Buzz"
Edellisiä "vauhkoojia" ojentaisin hiukan..Kaikilla ei ole suoraveloitussopimusta,se ei ole lain määräämä lainaa ottaessa.Toki se helpottaa maksamista,kun ei tartte muistella maksamista.

Tuon ystäväsi kannattaa ehdottomasti ottaa yhteyttä lainanantajaan,ei sitä voi kukaan sivullinen sanoa mitä sitten tapahtuu,jos/kun erää ei maksa sovitusti.
 

Yhteistyössä