Lapsen 10-vuotiaalla kaverilla on aina puhelin viimeistä huutoa§

  • Viestiketjun aloittaja rahaa vaikka vuohet söisi
  • Ensimmäinen viesti
rahaa vaikka vuohet söisi
ja sillä säilyy luuri ehjänä maksimissaan kuukauden. Aina se pahoinpitelee puhelintaan avoimesti ja vanhemmat kiltisti ostavat uuden useita satoja euroja maksavan luurin.
Huh huh! Jos olisin rikas, en kuitenkaan käyttäisi rahojani noin huolettomasti, puhumattakaan tuollaisesta kasvatustyylistä. : /
 
"heh"
No, tuo lapsihan sen hinnan lopullisesti maksaa. Ehkä se sitten 50-vuotiaana muistaa ja pahoittelee mielessään välinpitämättömyyttään, kun maailma on täynnä jäterojua eikä luonnosta enää löydy arvometalleja uusien älypyhelinten ja tietokoneiden valmistamiseen.
 
moop
Huolimattoman kulutuksen ekologisista vaikutuksista ehkä yrittäisin puhua lapseni kaverille, hänen vanhemmillee tai molemmille. Tosin sillä ei ole merkitystä onko holtittomasti kulutettava tavara tai asia kallis ja halpa.
 
puhelin
Jäin miettimään, tiedänkö yhdenkään lapsen 10v kavereiden puhelimista mitään. Tai siitä, että miten usein ne vaihdetaan. Enpä tiedä. Jotkut luurit noilla on.

Miten sulle tulee mieleen seurata tuollaista?
 
lapsi hakee vanhemmiltaan huomiota, että rikoinpa taas puhelimen, olkaa edes vihaisia, että saisin edes jonkinlaista huomiota teiltä. mutta kiireiset vanhemmat eivät muuta tee kun osta uuden...? menikö keittiöpsykologiaksi taas? :D
 
jokaisenomaasia
Minusta aloittajan kannattaisi keskittyä vain omaan lapseensa ja hänen puhelimeen. Toisten tilanteesta kun et tiedä mitään, todellisuus voi aina olla jotain ihan muuta kuin mitä ulkopuoliset omassa kuplassaan spekuloivat.
 

Yhteistyössä