Mitä lapselle päälle päiväkotiin?

  • Viestiketjun aloittaja voi tssiis
  • Ensimmäinen viesti
ootko tosissas
laita normi sisävaatteiden päälle tuuli/ kurapuku, ja jos märkää on, niin kumpparit jalkaan. unohtamatta tietenkään lakkia ja hanskoja. ja toivon todellakin et sun viestis oli provo, jos kerta sulla lapsikin on.
 
viera.s
Etkö sinä muuten sitten lapsen kanssa ulkoile?

No mutta välikausipuku on sopiva näihin keleihin ja mukaan kannattaa pakata myös jotain välikerrosta, jota laitetaan tarpeen vaatiessa eli yleensä aamu-ulkoilulle, kun on viileämpää. Päähän pipo ja käsiin sormikkaat/välikausirukkaset. Ja kauluri tai kaulahuivi on hyvä olla myös.
 
"hapsu"
Normaalit käyttövaatteet, joidenka päälle on helppo vetäistä ulkovaatteet. Kannattaa ottaa mukaan kauluri, sormikkaat sekä välikausirukkaset, osalla lapsista sormikkaissa kylmä. Pipo on myös hyvä olla jo päässä. Älä vie liikaa vaatteita roikkumaan naulakkoon. Lapsen lokero näyttää vain sotkuiselta eikä lapsi osaa pukea vaatteita kun vaihtoehtoja on liikaa. 5 vuotiaan tulisi itse selviytyä pukeutumisesta päiväkodissa. Aikuiset antavat kyllä yleiset ohjeet lapselle, ja jos lapsella on valtavasti tavaraa lokerossa lapsi menee hämilleen, eikä suoriudu pukeutumisesta. 5 vuotiaiden ryhmä on monesti jo iso jopa parikymmentä lasta. Tällöin päiväkodin aikuisilla on täysi työ valvoa pukeutumista, koska lapset pukeutuvat hyvin eri tahtiin. Varsinkin iltapäivällä jolloinka saman aikaisesti voi olla hakijoita saattaa joku lapsi ehtiä pukemaan täysin ilman aikuisen huomiota. Jos lapsella on tällöin roikkunut kesä, syksy ja talvivaatteet naulakossa voi hyvinkin päällä olla väärä puku.
 
"huoh"
Vk puku sisävaatteiden päälle. Puuvillakauluri, ohut pipo ja hansikkaat. Kumpparit villasukilla tai välikausikengät.
Ylimääräinen vaatekerros väliin kuulostaa omiin korviin liioittelulta silloin, kun asteita 5-10. Collegetakit on omilla aina naulakossa. Hoitajat ohjaavat kyllä.
 
"äiti minäkin"
Alkuperäinen kirjoittaja täti täällä;30312152:
Noilla asteilla tuo sun ehdottoma vaatetus on liian vähän. Sulla ei ilmeisesti lasta ole.
Lapset on yksilöitä. Minun keskimmäinen oli aina päänsäryssä ja hiestä märkä, kun tuppasivat vaatetta päälle päiväkodissa liikaa. Näillä säillä laitoin aamuksi mukaan jonkun collaripuvun ja lähellä nollaa villapuvun ja sitten välikausihaalarin. Kun lämpä nousi päivällä lähelle 10 astetta, lapselleni riitti hyvin sisävaateet, välikausipuku, kengät, puuvillapipo ja hanskat. Muu oli liikaa. Ja liikaa usein laitettiin. Ilta meni sitten migreenissä noin 5 vuotiaasta alkaen.
 
"..."
Sisähousut + pitkähihaninen puuvillapusero ja siihen päälle välikausihousut ja takki + pipo. Jos 10 astetta, niin ei kyllä lapasia/hanskoja laiteta, 5 asteella laitetaan.
 
njoo
mulla 2vee ja näillä mennään; päikyssä valmiina kuravaatteet. aamulla pistan tiettynormi sisävaatteet päälle,kuorihousut,fleece takin,kuoritakki,pipo ja kauluri(aamulla -3c) välikeli hansikkaat. lenkkarit. noista saa sitten kätevästi poistettua päivällä jotain kun lämpimämpi hyvin on pärjätty.
 

Yhteistyössä