Onko teille tullut yllätyksenä linjasaneeraus/putkiremppa tai muu?

  • Viestiketjun aloittaja kerrostaloon
  • Ensimmäinen viesti
kerrostaloon
Eli te, jotka olette ostaneet asunnon kerrostalosta, onko teillä tullut yllätyksenä mitään isompaa remppaa, joka nostaa huimattavasti asuinkuluja tulevina vuosina?

Itsestäni tuntuu, että vanhat kerrostalot ovat niin ylihinnoiteltuja, kun ottaa huomioon, mitä niissä tulee alkamaan. Mietityttää, mitä ihmiset ovat valmiita maksamaan, jos remontteja ei ole vielä päätetty tarkallee, mutta tiedossa on, että talo on vanha ja pakkohan sitä on korjata.

Mitä te muut tutkitte, kun ostatta asuntoa vanhasta kerrostalosta? Vai vältättekö ja miksi?
 
Vdccd
En itse ostais asuntoa, jossa putket ja julkisivut tekemättä ja asunto 60 tai 70 luvulta. Molemmat silloin kohta tulossa ja niistä tulee isot kulut. Lisäks asumismukavuus kärsii aika paljon ja putkirempan ajaks pitää muuttaa pois.
 
"alkup."
Viiden vuoden korjaussuunnitelmasta näät isommat lähitulevaisuudessa tulevat. Loput pitää päätellä asunnon iästä ja mitä on jo tehty.
Useassa talonyhtiössä ei ole tehty 5-vuotissuunnitelmaa. Mitäs se puhdas putkiremontti esim kustantais vaikka Lohjalla tai Hyvinkäällä? Helsingissä se on yleensä 1000e/m2.

Jos 60m2 60-luvun asunto maksaa Hyvinkäällä esim 80 000e, mitään korjauksia ei ole pahemmin suoritettu. niin tuleeko ne sähkö/putkirempan kulut tuo väh 1000e/neliö? Sithän asunnon arvo pomppaa jo 140 000e ja sellaisella hinnalla saa jo ihka uuden kaksion Hyvinkäältä.
 
Minni-hiiri harmaana
Ei tullut putkiremppa yllätyksenä, kun asunto oli jo sen ikäinen, että tuo oli odotettavissa vaikka ei vielä sillon ostaessa näkynytkään isännöitsijäntodistuksessa. Hinta oli kuitenkin ihan kohdillaan ja rempan ajan pystyi asumaan kotona ja se kestikin vain puoli vuotta.
 
"alkup."
En itse ostais asuntoa, jossa putket ja julkisivut tekemättä ja asunto 60 tai 70 luvulta. Molemmat silloin kohta tulossa ja niistä tulee isot kulut. Lisäks asumismukavuus kärsii aika paljon ja putkirempan ajaks pitää muuttaa pois.
Mä taas tykkää paljo enemmän vanhoista, tunnelmallisista asunnoista. En tykkäisi oikein asua uudessa. 80/90-luvun talot on kamalia.

Tuntuu vaan, että 90% asunnoista on hinnoiteltu väärin.
 
"alkup."
Alkuperäinen kirjoittaja Vasemman käen rukkanen;30313462:
Eipä kannata ostaa taloa yhtiöstä jossa ei tehdä asioista oikein..
Monissa mukavissa pienkerrostaloissa, jossa on vain 4 asuntoa, on juuri jätettu tekemättä 5-vuotissuunnitelma. On varmaan sovittu suullisesti, että perussaneeraus tehdään 20XX. Kaikki kerralla.

Siellä on toki ihan eri meininki kuin isoissa kerrostaloissa, jossa on 50+ asuntoa ja asiat pitää tehdä virallisesti.
 

Yhteistyössä