4 vuotiaalla potta ja syöttötuoli käytössä.

  • Viestiketjun aloittaja hävettää olla mukana
  • Ensimmäinen viesti
hävettää olla mukana
Kaverin muksu tarvii molempia koska ei muka ylety syömään tavallisella tuolilla. Samoin potta pitää olla kun muka vessan pönttö on liian iso vielä. Ravintoloissakin laittaa syöttötuoliin isumaan ja jos ei pottaa ole niin sitten ei tehdä mitään vaikka olisi kuinka vessahätä.

Lapsi ihan normaalin kokoinen ikäisekseen.
 
"nanna"
Mä oon istunut vielä 5-vuotiaana syöttötuolissa. Pikkiriikkinen kun olin, niin en vaan yltänyt tavalliselta tuolilta. Eikä sillon mitään juniorituoleja tainnu olla, ainakaan meillä tai saanu sieltä tuppukylältä.
Pöntöllä tosin aloin käymään 1v5kk iässä, potalle ne kuulemma suostunut. :D
 
"anni"
meillä neljävuotiaalla stokken syöttötuoli, ikeassa syödään vielä syöttötuolissa jos ei junior-tuolia vapaana, sou???
pottaa ei ole koska poitsu ei ole ikinä edes käynyt potalla mutta ei tuo pottakaan ihme olis. joten ihmetellä sais meillä ainakin ihan vapaasti :)
 
"sintt1"
Miten 4-vuotias mahtuu syöttötuoliin? Ei oma 4-vuotias todellakaan mahdu mihinkään tavallisiin syöttötuoleihin, saatikka että edes suostuisi niissä istumaan. Ravintoloissa menee ihan tavallisilla tuoleilla ja kotona Stokken tuoli käytössä.
 
ap..
[QUOTE="sintt1";30314420]Miten 4-vuotias mahtuu syöttötuoliin? Ei oma 4-vuotias todellakaan mahdu mihinkään tavallisiin syöttötuoleihin, saatikka että edes suostuisi niissä istumaan. Ravintoloissa menee ihan tavallisilla tuoleilla ja kotona Stokken tuoli käytössä.[/QUOTE]

No kuule juuri ja juuri mahtuu istumaan siinä. On huvittavan näköistä.
 
ennni
[QUOTE="anni";30314419]meillä neljävuotiaalla stokken syöttötuoli, ikeassa syödään vielä syöttötuolissa jos ei junior-tuolia vapaana, sou???
pottaa ei ole koska poitsu ei ole ikinä edes käynyt potalla mutta ei tuo pottakaan ihme olis. joten ihmetellä sais meillä ainakin ihan vapaasti :)[/QUOTE]

Täh miten mahtuu istumaan? Ikean syöttötuoliin just vauva edes mahtuu istumaan.
Ja ravintoloiden pikkupottaanko olisit laittanut istumaan oman 4v:n jos pottaa käyttäisi.
 
jaaaahaaaa
No mitä väliä.
Onhan tuo vähän turhaa, mutta niin on sinun reaktiosi aiheeseen. Anna toisen istua ja pissiä missä haluaa ja hanki elämääsi enemmän sisältöä, niin ei tarvitse moista pikkujuttua hämmästellä.
 
"anni"
ai miten niin ei mahdu istumaan??? meillä mahtuu ainakin oikein hyvin, sekä niihin puisiin perus-syöttiksiin joita kahviloista löytyy että ikean muovisiin :) jos jollain menee päivä tällaisesta niin voivoi.
 
"anni"
Alkuperäinen kirjoittaja pojanäippä;30314800:
Mitä tämä kertoo kasvatuksesta? Nyky vanhemmat ei viitsi opettaa lapsiaan uusiin asioihin.
tai sit vaan palstalaiset on ahdasmielisiä ;)

mitä se on keneltäkään pois jos lapsen on helpompi ylettää pöytään/ruokaan syöttötuolissa?
 
"..."
Tiedän 98cm 4-vuotiaan ja 108cm 4-vuotiaan, joten asia sinänsä ei ihmetytä. Miksei voisi laittaa istumaan syöttötuoliin, jos muuten ei yllä? Eri asia sitten, kuinka saa suostumaan. Ja jos ylettäisi normaalilta tuolilta. Pottaa en tuon ikäisellä ymmärrä laisinkaan.
 
Lapsen tahto
Meillä 4v tahtoo itse välillä syöttötuoliin silloin kun pikkusisko ei ole siinä syömässä :) muuten istuu TripTrap tuolissa ilman mitään kaarihässäköitä. Toinen saa istua syöttötuolissa jos haluaa, ja hyvin mahtuu vielä tuollaseen retro puusyöttötuoliin. 105cm / 18kg. Nyt kyllä huomattavasti jo vähentänyt siihen kapuamista...

Pottaa ei oo tosin ikinä suostunu käyttämään.
 
Niiinpä
Alkuperäinen kirjoittaja hävettää olla mukana;30314242:
Kaverin muksu tarvii molempia koska ei muka ylety syömään tavallisella tuolilla. Samoin potta pitää olla kun muka vessan pönttö on liian iso vielä. Ravintoloissakin laittaa syöttötuoliin isumaan ja jos ei pottaa ole niin sitten ei tehdä mitään vaikka olisi kuinka vessahätä.

Lapsi ihan normaalin kokoinen ikäisekseen.
Neljä vuotias on kuitenkin pieni viellä. Mun mielestä lapsen pitää saada olla pieni ja tarvitseva.
Tässä maailmassa on niin paljon vaatimuksia ja ehtoja.
Kyllä ne ehtii " isojen " juttua tehdä viellä kyllästymiseen asti.
 
duu
Ihmetystä tuossa herättää lähinnä se miten lapsi suostuu tuohon. Meillä kaikki neljä on viimeistään 2v täytettyään sanonu että on iso ja menee pöntölle ja ei istu syöttötuolissa vaikkei ylläkään pöytään kunnolla.
 
"anni"
no meillä 4-v. on 98cm ja 14kg, suostuu syöttötuoliin kun ei anneta vaihtoehtoja ja eihän yksi tuoli määrittele sitä onko iso tai taitava, ainakaan meillä. taidoiltaan on muuten näppärä kun on isompien perässä kaiken tehnyt mutta minkä koolleen voi.
muuta kuin taas palstalaiset päivittelemään että kamalaa...ihan oikeesti jännä miettiä että miten erilaisia kasvatustapoja, odotuksia ja käytäntöjä sitä tähänkin palstaan mahtuu...
 
afdfasfasdfsdffs
Mitäs tuo ny haittaa. Tietty vähän hankalaa, jos ei pönttö käy edes hätätapauksessa ja aina pitäs olla oma potta mukana.

Meillä on kaikki oppineet vasta n. 3 veenä kuivaks ja siirtyneet melkein suoraan pöntölle. Pottailuvaihe jäi melko lyhyeksi. Syöttötuolissa oltu parivuotiaaks, esikoinen tais olla vähän pitempään.
 
viljo
Mitä välii? Meilläkin on halunnut lapset istuskella syöttötuolissa niin pitkään kuin suinkin mahtuneet ja ihan reippaita ja varsin fiksuja lapsia ovat. Kyllä se perse jossain kohtaa leviää niin, että on pakko istua tavan tuolilla.
 
Mitäpä tuosta
Syöttötuolin mallista riippuu, minkä ikäiselle se sopii. Jos siihen mahtuu ja lapsi haluaa istua siinä, niin mitään estettä käytölle ei ole. Meillä lapsi istui syöttötuolissa (ilman tukikaarta) vielä kouluikäisenä, koska siten sai jalkojen alle tuen. Potalla käyntikään ei nelivuotiaalle ole kovin ihmeellistä. Potan käyttö jää varmasti itsestään pois. Pottaa ovat ennen käyttäneet jopa aikuiset, kun sisävessoja ei ollut, joten mitenkään vaarallista se ei ole.
 
vieras..
Enempi ihmettelen niitä viis vuotiaita, jotka istuu ostos kärryssä, oma kolmen vanhakaan ei enää tahdo mahtua... Kai se vaan on ihmisluonto sellainen, että mennään sieltä mistä päästään helppoimmalla.
 
"annne"
Nämä mitä on usein ravintoloissa niin perinteisiä syöttötuoleja niihin ei kyllä nelivuotias mahdu. Samoin niihin pikkupottiin on aika vaikea istua. Pottatuoliin kyllä menee vielä 5vuotiaskin
 

Yhteistyössä