Muuttoon kuukausi..muutom muistilista?

  • Viestiketjun aloittaja "muuttohaukka"
  • Ensimmäinen viesti
"muuttohaukka"
Entinen vuokrasopimus irtisanottu,uusi tehty..
Mitä vielä,mistä aloittaa pakkaaminen,kauanko aikaa loppusiivoukseen..

Ihan kiirutta en kaveriksi tahtoisi,koska kyse on kuitenkin lapsiperheestä?
 
muuttanut
- Sähkösopimus
- Kotivakuutus
- Muuttoilmoitukset (ja jos haluaa, muuttoilmoituskortit sukulaisille)
- Netin siirto uuteen kotiin
- PALJON muuttolaatikoita, kaupoista kannattaa kysellä banaanilaatikoita tai sitten muuttofirmoilta voi vuokrata. Vuokraaminen vaan on kalliimpaa, veloitus on päivissä, joten ei ihan kovin aikaisin kannata vuokrailla.
- Suojaa, jolla voitte suojata särkyvät tai muuten herkät tavarat. Sanomalehti tai pyyhkeet käy astioihin, sängyt, patjat ym. joiden ette halua likaantuvan ja naarmuttuvan, voi suojata vaikka lakanoilla.
- Osta teippiä ja jätesäkkiä, niitä tarvitaan.
- Muuttoauto ja muuttoapurit/ muuttokuljetus. Vertaile hintoja, niissä on isojakin eroja.
- Muuttoeväät ja paljon juotavaa
- Lastenhoitojärjestelyt
- Pakkaaminen kannattaa aloittaa niistä tavaroista, mitä vähiten on käytössä. Esim. juhla-astiastot, koriste-esineet, taulut, varaston tavarat. Samalla kannattaa heittää pois kaikki mitä ei oikeasti käytä eikä tarvitse, turha on kantaa turhaa tavaraa uuteen kotiin viemään tilaa.
- Älä pakkaa saksia, työkaluja ja sellaisia, mitä muuton aikanakin vielä saatat tarvita.
- Nimeä kaikki laatikot, mihin huoneeseen menee ja suunnilleen mitä sisältää. Helpottaa purkamista.
- Muuttaessa tähän aikaan vuodesta, kannattaa ihan ekana laittaa uuteen kotiin paikalleen lamput.
- Loppusiivous kannattaa tehdä vasta kun tavarat on viety uuteen kotiin, parhaassa tapauksessa jos muutatte ennen viimeistä vuokrasopimuspäivää, voitte käydä tekemässä loppusiivouksen seuraavana päivänä. Vaihtoehtoisesti isommalla porukalla jos muutatte, voitte tehdä niin että osa jää siivoilemaan, osa ottaa tavaraa vastaan uudessa asunnossa ja loput ravaa kantopuuhissa.
 
vierass
Värillinen pakkausteippi ja paksu permanettitussi on kätevä pakkausapu. Vedät kaikkien pakkauslaatikoiden molempiin pitkiin kylkiin teipin palat ja kirjoitat niihin isolla, mihin ne menevät määränpäässä ja viittaus sisältöön, auttaa huomattavasti sitä tavaroiden lajittelua muuttopäässä. Voit laittaa vielä jonkin erityismerkinnän niihin, jotka pitää ensimmäisenä purkaa.

Joulukoristeet ja hellevaatteet on hyvä, mistä aloittaa ensimmäisenä. Järjestät jonkin huoneen seinämän tyhjäksi ja rupeat sinne kasaamaan niitä pakattuja laatikoita. Jos teillä on paljon kirjoja, niin niistäkin on hyvä aloitella, kannattaa pakata suhteellisen pieniin laatikoihin, ne nimittäin painavat. Oikeat muuttolaatikot ovat kätevimmät, kannattaa kysellä mitä ne maksaa, jossain on viikkoveloituksella.

Nyt kannattaa mietiä miten sen muuton hoidatte, otattako muuttofirman hoitamaan kantamiset ja kuljetukset vai hankitteko pelkkän pienen pakettiauton ja mahdollisesti kuskaatte usemmassa erässä tavaroita kavereiden toimiessa talkootyöläisinä. Muuttofirman miehiä ei tarvitse kestitä ja hommat sujuu heiltä ripeästi - kaiken on parasta olla valmiiksi pakattuna heidän tullessan ;) Etenkin jos isompia huonekaluja joutuu kantamaan useamman kerroksen portaissa, niin siitä hyvästä kannattaa melkein maksaakin.

Muuttoilmoitus kannattaa tehdä hyvissä ajoin, posti haluaa sen aikaisin, että rupeavat kääntämään postinne sitten muuton aikaan.
 
Nopsistavaan
Pakkaa matkalaukkuihin tai omiin reppuihin jokaiselle ne tavarat, mitä tarvitaan heti uudessa kodissa. Siis ihan sama vaikka olisi kyse laatikoista, mutta kunhan kaikki heti tarvittavat on niissä. Satukirjat, unilelut, pari vaatekertaa... Yleisille tarvittaville oma laatikkonsa: kuumemittari, patterit jne.
Jos voit, mieti etukäteen mitä laitat mihinkin kaappiin, jos siis tiedät kaappitilat etukäteen.
Pakkaa mahdollisimman paljon valmiiksi, aloita ajoissa! Lapsista voi riisuttu kotikin olla kiva leikki hetken ajan.
 

Yhteistyössä