Siis Ebola Suomessa? Epäily? Vai valmistellaan?

Yksi vaan
Jostain muusta sairaalasta. Uutisten mukaan on ollut Suomessa jo 22 päivää ja nyt alkanut oireet. Mistä sairaalasta on tulossa, sitä ei sanottu. Jostain, mikä on noin 2 tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.
Missä sanottiin, että on tulossa toisesta sairaalasta? Ymmärsin, että on ollut Suomessa 22 päivää, ilmeisesti kotonaan?
 
  • Tykkää
Reactions: purjosipuli
"pii"
Ompa iltalehdellä kyllä taas raflaava otsikointi "Meilahteen odotetaan Suomen ensimmäistä ebolapotilasta", siellä reportteri tietää ilmeisesti jotain mistä lääkäreilläkään ei ole vielä tietoa.....
 
[QUOTE="pii";30389347]Ebola tarttuu ainoastaan kun sairastuneella on oireita. Elä stressaa turhasta.[/QUOTE]

No en hirveästi edes pelottaa. Se oli vaan uskomatonta että tänne se on tullut, mutta nyt kun luin Ylen uutisia niin en usko että ebola se on, oireet tulevat aika nopeasti eikä vast 22pv päästä.
 
Vielä muutama tunti sitten sanottiin radiossa, että on erittäin epätodennäköistä, että ebola edes tulee Suomeen, kun suoria yhteyksiä ei alueelta ole, eikä siellä ole Suomesta ns. eturintamatyöntekijöitä.
 
"huoh"
Eikös ebolan itämisaika ole 2-21 pvä eli hyvin voi olla ebola jos on juuri oireetkin alkaneet yms. Onhan se pieni todennäköisyys että on ebola mutta mahdollisuus se 0.01% on.
 
erkki epola
Tyyppi on ehtinyt levittää ebolaa 22 päivän ajan julkisilla paikoilla, kuinkahan paljon tauti on levinnyt kaupan ovenkahvoista, ostoskoreista, pankkiautomaatin napeista jne muihin ihmisiin.
Kohta ebola leviää Suomessa kulovalkean tavoin.
 

Yhteistyössä