miten isän vuosia kestävä masennus vaikuttaa perheen leikki ikäisiin ja koulu ikäisiin lapsiin?

  • Viestiketjun aloittaja äiti huolissaan
  • Ensimmäinen viesti
äiti huolissaan
Uskon että lapset huomaavat että isä ei ehdota ikinä mitään tekemistä, ei ole innoissaan lasten asioista, lähtee hammasta purren koko perheen touhuihin mukaan, tuijottaa puhelinta päivät pitkät, on poissa oleva, ärtynyt/ lyhyt pinnainen, ei hoida/ muista lapsiin liittyviä asioita...

miten kaikki tuo ja muu masennukseen liittyvä vaikuttaa lapseen ja hänen henkiseen kehitykseen/ hyvin vointiin?
 
"Mymy"
Voi "tarttua" tai sitten jos on biologista alttiutta taustalla, niin puhjeta lapsellekin aikuisella iällä masennusta. Puhut ja selität niille lapsille, että mikä isällä on, niin se auttaa ainakin vähän. Parempi niin kuin vaieta masennuksesta. Silloin lapsi saattaa jäädä syyttämään itseään siitä, ettei pystynyt tekemään vanhempaa iloiseksi eikä siis "kelvannut". Tämä oma kokemukseni, mutta se niin riippuu yksilöstä ja muusta tilanteesta.

Rakastava vanhempi joka myös kykenee osoittamaan rakkauttaan on lapselle tärkeä. Jos sinä kykenet tätä tärkeää roolia täyttämään, niin aivan hyvin voi lapsista silti kasvaa täysipainoisa aikuisia. Niin moni asia muokkaa ihmistä elämän varrella, että "pelkkä" vanhemman masennus ei tee ihmisestä sitä mikä hän on.
 

Yhteistyössä