Suuri suomalaisten enemmistö (75%) kannattaa pakkoruåtsista luopumista

  • Viestiketjun aloittaja Åbo Akademin tutkinus
  • Ensimmäinen viesti
viaras
Mikä velvollisuus suomalaisilla on kustantaa ruotsalaista kulttuuria Suomessa, eiväthän ruotsalaisetkaan välitä ylläpitää omaa kulttuuriansa Ruotsissa, jossa poliitikot haukkuvat omaa kansaa köyhästä kulttuuristansa ja kehuvat maahanmuuttajien ihanan rikkaita kulttuureita?
 
Finlandssvensk
Kyllä mäkin kannatan pakkoruotsista luopumista, kuten moni muukin suomenruotsalainen.

Mutta taas joku varsinainen asiantuntija tolla ylempänä kuvittelee, että me ollaan joten ruotsalaisia :D
Perehtykääpä aiheeseen jos niin kovasti kiinnostaa laukoa mielipiteitä. Me ei olla ruotsalaisia, vaan ihan täysin suomalaisia, kuten tekin.
Meidän kulttuuri on sama, kun teidänkin.
 
Viiro Iinanen
Pakkoruotsista olisi luovuttu ajat sitten, ellei RKP vastustaisi siitä luopumista niin vahvasti. Käytännössähän koko RKP:n ideologia itse asiassa pohjautuu nimenomaan ruotsinkielen puolustamiselle. RKP on pienenä puolueena ollut lähes aina se "villi kortti", jonka hallutuksen rakentanut puolue on tarvinnut vahvistaakseen asemaansa. Vaikka RKP:lla on kautta itsenäisen Suomen aina ollut se noin kymmenkunta paikkaa eduskunnassa, on se ollut silti jokaikisessä hallituksessa mukana.

Edelleenkin on turha yhdenkään puolueen pitää juhlapuheita pakkoruotsista luopumisesta, ellei kyseinen puolue ole samalla sitä mieltä, että he ovat valmiit rakentamaan hallituksen ilman RKP:n ns. helppoja irtopisteitä. RKP:n kun saa kaverikseen hallitukseen oikestaan vain sillä, että lupaa ettei pakkoruotista luopumista oteteta hallitusohjelmaan. Liian usein hallitustunnustelijalle riittää antaa periksi tuossa "mitättömässä" asiassa, kun oman puolueen tärkeämmät asiat saa sitten esille RKP:n tuella.
 

Yhteistyössä