Vesirokkorokote ja nyt jotain näppyjä (vesirokko?)->päiväkotiin?

  • Viestiketjun aloittaja sini o
  • Ensimmäinen viesti
sini o
Tyttö 3,5 vuotias ja saanut vauvana vesirokkorokotteen. Nyt joitain punaisia näppyjä vartalossa ja mietin, että onko lievää vesirokkoa? Kuumetta tms. oireita ei ole. Voikohan viedä päiväkotiin?
 
"jonna"
Vauvana vesirokkorokote?
Jos rokon saa alle yks vuotiaana, nii siitä ei saa vastustuskykyä.
Eikä enää edes rokoteta alle yks vuotiaita.

Ja jos olette saaneet vain yhden rokotteen, niin sehän ei anna täyttä suojaa. Estää kyllä pahoja tautimuotoja ja jälkitauteja.

Kaksi annosta rokotetta antaa varmemman suojan koko rokolta.(muistaakseni 95% varmuus).
 
Meidän poika rokotettiin vesirokkoa vastaan 1-vuotiaana (siinä iässähän aikaisintaan saa rokottaa), ja 1½-vuotiaana sairasti lievän vesirokon, vain kymmenkunta näppylää. Mutta tartuttaa vesirokko lievänäkin, joten hoitoon ei voi viedä.
 
uusavuttomuutta
Jotkut uusavuttomat vanhemmat luulevat, että kun lapsen kuume johtuu rokotteesta, voi ihan hyvin viedä päiväkotiin. Nyt varmaan luullaan, että jos on rokotettu vesirokkoa vastaan, niin voi lievästi vesirokkoisen viedä hoitoon. HALOO.
 
vierass
Jos on vaikka tuhkarokko, vihurirokko, tulirokko tai parvorokko tai sitten jonkin ötökän puremia tai vaikka nokkosihottuma.

Eikä siinä vesirokossa alkuun ole vesikelloja, ne näppylät muuttuvat vasta päivän päästä vesikelloiksi.
 
"mie"
Meillä poika sai myös vesirokon rokotteesta huolimatta. Ensin tuli kasvoihin yksi punainen näppylä ja muuttui parin päivän sisällä vesikelloksi. Näppyjä tuli n. parikymmentä, ei kutissut/kuumeillut juurikaan. Mutta hoidosta n. viikko pois.
 

Yhteistyössä