Nollasopimus ja päivähoitomaksut

Heippa,

Lyhyt ja ytimekäs kysymys: voinko periä puolet päivähoitomaksusta lapsen isältä vaikka meillä on ns. nollasopimus?

Ex-miehelläni ja minulla on tullut aikamoinen riita tästä, koska mielipiteemme eroavat toisistaan eikä mistään tunnu löytyvät tähän "oikeaa" vastausta. Onko joku tietoinen miten asian laita oikeasti on?
 
Onko tuo nollasopimus lastenvalvojan vahvistama? Mikäli on, mies ei ole velvoitettu maksamaan sulle hoitomaksuista. Lisäksi saat varmaan kelasta elatusmaksua siinä tapauksessa.
Mikäli taas kyse on vain keskinäisestä sopimuksesta olla maksamatta elatusmaksuja, kannattaisi ehkä varata aika lastenvalvojalle. Näin ei tarvitse tapella turhaan rahasta. Tuo sopimus on ihan ehdoton, jos toisella ei ole varaa maksaa elatusmaksuja, koska se on edellytys rahan saamiseksi kelasta. Elatusvelvollisuutta ei poista se, että lapset ovat (lähes) yhtä paljon molempien vanhempien luona, vaan elatusmaksu määräytyy lapsen elatuksen tarpeen ja vanhempien elatuskyvyn mukaan. Mikäli kulut tasataan, voi olla, että kumpikaan ei maksa elatusmaksua, mutta automaattisesti se ei näin suinkaan mene.
Meillä rahasta riitely on jäänyt aika hyvin pois, kun lastenvalvoja tuli kuvioihin mukaan. Ainakin yksi riidanaihe vähemmän nykyään. :)
 

Yhteistyössä