Menu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Menu
ETUSIVU
KESKUSTELUT
Aihe vapaa
Lapsen saaminen
Vauva ja taapero
Lapset ja teinit
Perhe-elämä
Seksi
Seksinovellit ja eroottiset tarinat
KÄYTTÄJÄT
OHJEITA
Kirjaudu
Rekisteröidy
Hae
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Kaksplussan Keskustelupalsta
Kirjaudu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Perhe-elämä
miten käyttää tähteeksi jäänyt perunamuusi?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Vastaa viestiketjuun
Muistiinpanot
<p>[QUOTE="Jaanuska, post: 2790584, member: 589"]</p><p><strong>Perunapihvit</strong></p><p></p><p>½ l perunamuusia</p><p>2 kananmunaa</p><p>½ tl sokeria</p><p>ripaus anista</p><p>3 dl vehnäjauhoja</p><p>voita tai öljyä </p><p></p><p>1. Sekoita aineet taikinaksi.</p><p>2. Paista ohuina pihveinä. </p><p></p><p><strong>Duchesseperunat</strong></p><p></p><p>perunamuusia</p><p>ruohosipulia</p><p>munankeltuainen</p><p>muskottipähkinää</p><p></p><p>1. Sekoita ainekset keskenään kuohkeaksi.</p><p>2. Pursota vuokaan.</p><p>3. Paista uunissa 200 asteessa, kunnes muusi on ruskistunut hieman päältä. </p><p></p><p><strong>Perunaruusut</strong></p><p></p><p>1 kg perunansosetta</p><p>2-3 munankeltuaista</p><p></p><p>1. Sekoita munankeltuaiset löysähköön muusiin. </p><p>2. Puserra pursottimella muusi vuokaan.</p><p>3. Kypsennä 250 asteissa kunnes pinta ruskettuu kauniisti. </p><p></p><p><strong>Jauhelihaperunasoselaatikko</strong></p><p></p><p>perunamuusia (n.1 kg perunoita)</p><p>400 g jauhelihaa</p><p>2 dl vettä</p><p>suurustetta</p><p>viherpippuria</p><p>jalapenoa</p><p>sipulirouhetta</p><p>soijaa</p><p>aromisuolaa</p><p>kukkakaalia</p><p>parsakaalia</p><p></p><p>1. Valmista muusi noin kilosta perunoita (ohjejakso 7 / poronkäristys). </p><p>2. Kiehauta kukka- ja parsakaali perunoiden keitinvedessä.</p><p>3. Paista jauheliha ja lisää mausteet. </p><p>4. Kaada päälle vettä ja suurustetta ja anna kiehua muutaman minuutin...</p><p>5. Sekoita muusi, kaalit ja kastike.</p><p>6. Ripottele pinnalle korppujauhoja.</p><p>7. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 50 minuuttia </p><p></p><p><strong>Perunapiiras </strong></p><p></p><p>750 g perunoita</p><p>4,5 dl raejuustoa</p><p>1,5 dl ranskankermaa</p><p>2 munaa</p><p>1,5 dl sipulia, hienonnettuna</p><p>2 tl suolaa</p><p>ripaus cayennea</p><p></p><p>pinnalle: </p><p>2 rkl Parmesan juustoraastetta </p><p> </p><p>1. Kuori ja keitä perunat.</p><p>2. Survo soseeksi. </p><p>3. Riko munat toiseen kulhoon.</p><p>4. Vatkaa ne kevyesti. </p><p>5. Sekoita perunasurvokseen raejuusto, ranskankerma, munat, sipuli, suola ja cayennepippuri.</p><p>6. Kaada hyvin sekoitettu perunaseos voideltuun piirasvuokaan.</p><p>7. Ripota pinnalle juustoraastetta.</p><p>8. Paista uunissa 200 asteessa noin 50 minuuttia. </p><p></p><p><strong>Sieni-perunakakut </strong></p><p></p><p>1 kg (vajaa) perunoita</p><p>0,5 l suppilovahveroita</p><p>1 sitruunan mehu</p><p>suolaa</p><p>valkopippuria myllystä</p><p>100 g voita </p><p></p><p>1. Kuori perunat.</p><p>2. Keitä ne muusiksi. </p><p>3. Paloittele ja paista tuoreet sienet pannulla niin että niiden vesi haihtuu pois. </p><p>4. Nuiji perunat rikki ja sekoita joukkoon sienet, mausteet ja sulatettu voi. </p><p>5. Jaa muusi pieniin voilla voideltuihin annosvuokiin tai isoon irtopohjavuokaan. </p><p>6. Paista perunakakkuja uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin värin. </p><p></p><p><strong>Perunarieskat</strong></p><p></p><p>3 dl perunasosetta</p><p>1 dl keitinvettä</p><p>tilkka rypsiöljyä</p><p>2-3 dl ohrajauhoja</p><p></p><p>1. Sekoita kylmään perunasoseeseen kylmä keitinvesi, tilkka öljyä ja sen verran ohrajauhoja, että saat pehmeän taikinan. </p><p>2. Kaada taikina leivinpöydälle ja lisää jauhoja tarvittaessa. </p><p>3. Pyörittele taikina pallomaiseksi ja edelleen pötköksi jauhotetulla alustalla. </p><p>4. Leikkaa parin sentin paloja ja taputtele jauhoisin käsin puolen sentin paksuisia pyöreitä rieskoja. </p><p>5. Tärpi rieskojen pintaan ristikkokuvio parin sentin välein ja 5-6 läpimenevää reikää. </p><p>6. Pintakuvion ansiosta rieska saa kaunistäpläisen pinnan, ja reikien pistäminen estää kuoren irtoamista. Jos et omista tärppiä, tee kuviot ja reiät haarukalla oman näkemykseksi mukaan. </p><p>7. Siirrä hiilet pois uunista ja luudi arina. </p><p>8. Paista rieskat kuumalla arinalla ruskean kukertaviksi, käännä tarvittaessa. </p><p>9. Nosta koriin ja peitä liinalla. </p><p>10. Rieskat maistuvat parhailta lämpiminä. </p><p>11. Ilman leivinuunia voit paistaa rieskat hyvin kuumassa uunissa. </p><p>12. Anna pellin kuumeta uunissa ennen kuin nostat rieskat sille. </p><p></p><p><strong>Ohrarieska</strong></p><p></p><p>1/2 l perunasosetta tai kuorittujen perunoiden keitinvettä</p><p>1/2 tl suolaa</p><p>1-2 dl vehnäjauhoja</p><p>6-10 dl ohrajauhoja</p><p></p><p>Leipomiseen: </p><p>ohrajauhoja</p><p></p><p>1. Lisää perunasoseeseen tai keitinveteen ensin suola, sitten vehnäjauhot - perunasoseeseen pienempi määrä kuin pelkkään veteen. </p><p>2. Sekoita ja lisää ohra-jauhoja niin paljon, että saat kiinteän taikinan. </p><p>3. Nosta taikina leivinpöydälle ja jaa 2-3 palaan. </p><p>4. Taputtele palat ohrajauhojen avulla kakuiksi.</p><p>5. Kaaviloi litteiksi rieskoiksi leivinpaperille pellille. </p><p>6. Vedä rieskojen pintaan kuvioita ja pistele ne haarukalla. </p><p>7. Kypsennä 250-asteisessa uunissa kunnes pintaan tulee hiukan väriä.</p><p></p><p><strong>Perunarieska </strong></p><p></p><p>n. 5 dl perunasosetta </p><p>2 tl suolaa </p><p>2 munaa </p><p>3 dl ohrajauhoja </p><p>2 dl hiivaleipäjauhoja </p><p></p><p>1. Valmista ensin perunasose, tai jos on jäänyt keitettyjä perunoita edelliseltä päivältä, tee niistä sose. </p><p>2. Lisää survokseen suola, munat ja jauhot. </p><p>3. Taputtele taikina ohuiksi rieskoiksi suoraan pellille.</p><p>4. Pistele ja paista 250 asteessa n. 20 min. </p><p>5. Tarjoa lämpimänä munavoin tai juuston kanssa.</p><p></p><p><strong>Perunavelli</strong></p><p></p><p>3 isoa perunaa (esim. Rosamunda)</p><p>2 - 2 1/2 dl maitoa</p><p>1 1/2 tl suolaa</p><p></p><p>1. Keitä kuoritut perunalohkot kypsiksi vähässä vedessä. </p><p>2. Soseuta kypsät perunat keitinvedessä tasaiseksi soseeksi. </p><p>3. Lisää vähitellen maito ja kuumenna sekoittaen kiehuvaksi. </p><p>4. Mausta lopuksi suolalla.</p><p>5. Nauti perunavelli tuoreen ruisleivän kanssa.</p><p></p><p><strong>Perunapiirakat</strong></p><p>(25 kpl)</p><p></p><p>Kuori:</p><p>2 dl kylmää vettä</p><p>2 rkl öljyä tai voisulaa</p><p>3/4 tl suolaa</p><p>3 dl ruisjauhoja</p><p>2 dl vehnäjauhoja</p><p></p><p>Täyte:</p><p>1 ½ kg perunoita</p><p>2 dl maitoa</p><p>50 g voita tai margariinia</p><p>1 tl suolaa</p><p>jauhelihapyöryköitä tms. silputtuna tai leikattuna pieniksi paloiksi</p><p></p><p>1. Keitä kuoritut perunat kypsiksi.</p><p>2. Valuta keitinvesi perunoista ja soseuta ne.</p><p>3. Lisää soseeseen maito, munat, voi tai margariini sekä suolaa maun mukaan.</p><p>4. Valmista kuoritaikina sillä aikaa, kun perunat kypsyvät. </p><p>5. Sekoita kylmään veteen öljy, suola ja jauhot. </p><p>6. Vaivaa taikinaa hetki, niin sitä on helpompi kaulia.</p><p>7. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 25 palaksi.</p><p>8. Pyörittele palat palloiksi. </p><p>9. Litistä ne jauhotetulla työpöydällä matalammiksi ja pane levyjen päälle kelmu.</p><p>10. Kauli taikinalevyt pyöreiksi piirakankuoriksi jauhoja apuna käyttäen. </p><p>11. Pane ne työpöydälle limittäin, ripottele väliin jauhoja kiinnitarttumisen estämiseksi ja pidä kelmun alla.</p><p>12. Levitä kuorille perunatäytettä ja rypytä piirakat pyöreiksi.</p><p>13. Paista piirakat 275-300 asteessa uunin keskiritilätasolla 12-15 minuuttia, kunnes täytteessä on muutamia ruskeita läiskiä.</p><p>14. Peitä piirakat uunista ottamisen jälkeen voipaperilla ja liinalla, niin kuoret pehmenevät.</p><p></p><p><strong>Lammasruukku muusikuorrutteella</strong></p><p>(4 annosta)</p><p></p><p>2 rkl Bertolli classico oliiviöljyä </p><p>600 g lampaan jauhelihaa </p><p>1 kpl sipulia </p><p>2 kpl porkkanaa </p><p>1 dl oliiveja </p><p>2 rkl tomaattisosetta </p><p>1 tl suolaa </p><p>1 rkl soijakastiketta </p><p>1 tl timjamia </p><p>150 g Crème Bonjour Valkosipulia</p><p></p><p>Kuorrutus: </p><p>4 dl perunasosetta </p><p>150 g Crème Bonjour Valkosipulia </p><p> </p><p>1. Ruskista jauheliha öljyssä paistinpannulla. </p><p>2. Lisää hienonnettu sipuli ja karkeaksi raastettu porkkana. </p><p>3. Lisää viipaloidut oliivit, mausteet ja tuorejuusto. </p><p>4. Sekoita tasaiseksi. </p><p>5. Laita jauhelihaseos paistonkestäviin ruukkuihin.</p><p>6. Valmista perunasose pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää siihen tuorejuusto. </p><p>7. Sekoita tasaiseksi. </p><p>8. Lisää sosetta kuorrutteeksi jauhelihan pintaan ja kuorruta 220 °C:n lämpötilassa noin 10 minuut-tia. </p><p></p><p>Muuta: </p><p>Voit myös arkisemmin laittaa jauhelihaseoksen vuokaan ja kuorruttaa sen muusilla. Lampaanjauhelihan voit korvata naudanjauhelihalla.</p><p></p><p><strong>Italialainen perunasose </strong></p><p>2 annosta</p><p></p><p>4 isoa perunaa</p><p>50 g (runsas 1 dl) raastettua parmesaanijuustoa</p><p>noin ¾ dl oliiviöljyä, ei tavallista ruokaöljyä</p><p>suolaa</p><p>vastajauhettua mustapippuria</p><p></p><p>1. Lämmitä kattila jossa on suolalla maustettua vettä. </p><p>2. Kuori ja leikkaa perunat paloiksi.</p><p>3. Keitä paloja vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä, noin 15 minuuttia.</p><p>4. Kaada vesi pois.</p><p>5. Soseuta perunat haarukalla, perunapuristimella tai nuijalla.</p><p>6. Lisää ensin juusto ja sen jälkeen oliiviöljy saadaksesi sopivan rakenteen.</p><p>7. Syö heti!</p><p>[/QUOTE]</p>
[QUOTE="Jaanuska, post: 2790584, member: 589"] [b]Perunapihvit[/b] ½ l perunamuusia 2 kananmunaa ½ tl sokeria ripaus anista 3 dl vehnäjauhoja voita tai öljyä 1. Sekoita aineet taikinaksi. 2. Paista ohuina pihveinä. [b]Duchesseperunat[/b] perunamuusia ruohosipulia munankeltuainen muskottipähkinää 1. Sekoita ainekset keskenään kuohkeaksi. 2. Pursota vuokaan. 3. Paista uunissa 200 asteessa, kunnes muusi on ruskistunut hieman päältä. [b]Perunaruusut[/b] 1 kg perunansosetta 2-3 munankeltuaista 1. Sekoita munankeltuaiset löysähköön muusiin. 2. Puserra pursottimella muusi vuokaan. 3. Kypsennä 250 asteissa kunnes pinta ruskettuu kauniisti. [b]Jauhelihaperunasoselaatikko[/b] perunamuusia (n.1 kg perunoita) 400 g jauhelihaa 2 dl vettä suurustetta viherpippuria jalapenoa sipulirouhetta soijaa aromisuolaa kukkakaalia parsakaalia 1. Valmista muusi noin kilosta perunoita (ohjejakso 7 / poronkäristys). 2. Kiehauta kukka- ja parsakaali perunoiden keitinvedessä. 3. Paista jauheliha ja lisää mausteet. 4. Kaada päälle vettä ja suurustetta ja anna kiehua muutaman minuutin... 5. Sekoita muusi, kaalit ja kastike. 6. Ripottele pinnalle korppujauhoja. 7. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 50 minuuttia [b]Perunapiiras [/b] 750 g perunoita 4,5 dl raejuustoa 1,5 dl ranskankermaa 2 munaa 1,5 dl sipulia, hienonnettuna 2 tl suolaa ripaus cayennea pinnalle: 2 rkl Parmesan juustoraastetta 1. Kuori ja keitä perunat. 2. Survo soseeksi. 3. Riko munat toiseen kulhoon. 4. Vatkaa ne kevyesti. 5. Sekoita perunasurvokseen raejuusto, ranskankerma, munat, sipuli, suola ja cayennepippuri. 6. Kaada hyvin sekoitettu perunaseos voideltuun piirasvuokaan. 7. Ripota pinnalle juustoraastetta. 8. Paista uunissa 200 asteessa noin 50 minuuttia. [b]Sieni-perunakakut [/b] 1 kg (vajaa) perunoita 0,5 l suppilovahveroita 1 sitruunan mehu suolaa valkopippuria myllystä 100 g voita 1. Kuori perunat. 2. Keitä ne muusiksi. 3. Paloittele ja paista tuoreet sienet pannulla niin että niiden vesi haihtuu pois. 4. Nuiji perunat rikki ja sekoita joukkoon sienet, mausteet ja sulatettu voi. 5. Jaa muusi pieniin voilla voideltuihin annosvuokiin tai isoon irtopohjavuokaan. 6. Paista perunakakkuja uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin värin. [b]Perunarieskat[/b] 3 dl perunasosetta 1 dl keitinvettä tilkka rypsiöljyä 2-3 dl ohrajauhoja 1. Sekoita kylmään perunasoseeseen kylmä keitinvesi, tilkka öljyä ja sen verran ohrajauhoja, että saat pehmeän taikinan. 2. Kaada taikina leivinpöydälle ja lisää jauhoja tarvittaessa. 3. Pyörittele taikina pallomaiseksi ja edelleen pötköksi jauhotetulla alustalla. 4. Leikkaa parin sentin paloja ja taputtele jauhoisin käsin puolen sentin paksuisia pyöreitä rieskoja. 5. Tärpi rieskojen pintaan ristikkokuvio parin sentin välein ja 5-6 läpimenevää reikää. 6. Pintakuvion ansiosta rieska saa kaunistäpläisen pinnan, ja reikien pistäminen estää kuoren irtoamista. Jos et omista tärppiä, tee kuviot ja reiät haarukalla oman näkemykseksi mukaan. 7. Siirrä hiilet pois uunista ja luudi arina. 8. Paista rieskat kuumalla arinalla ruskean kukertaviksi, käännä tarvittaessa. 9. Nosta koriin ja peitä liinalla. 10. Rieskat maistuvat parhailta lämpiminä. 11. Ilman leivinuunia voit paistaa rieskat hyvin kuumassa uunissa. 12. Anna pellin kuumeta uunissa ennen kuin nostat rieskat sille. [b]Ohrarieska[/b] 1/2 l perunasosetta tai kuorittujen perunoiden keitinvettä 1/2 tl suolaa 1-2 dl vehnäjauhoja 6-10 dl ohrajauhoja Leipomiseen: ohrajauhoja 1. Lisää perunasoseeseen tai keitinveteen ensin suola, sitten vehnäjauhot - perunasoseeseen pienempi määrä kuin pelkkään veteen. 2. Sekoita ja lisää ohra-jauhoja niin paljon, että saat kiinteän taikinan. 3. Nosta taikina leivinpöydälle ja jaa 2-3 palaan. 4. Taputtele palat ohrajauhojen avulla kakuiksi. 5. Kaaviloi litteiksi rieskoiksi leivinpaperille pellille. 6. Vedä rieskojen pintaan kuvioita ja pistele ne haarukalla. 7. Kypsennä 250-asteisessa uunissa kunnes pintaan tulee hiukan väriä. [b]Perunarieska [/b] n. 5 dl perunasosetta 2 tl suolaa 2 munaa 3 dl ohrajauhoja 2 dl hiivaleipäjauhoja 1. Valmista ensin perunasose, tai jos on jäänyt keitettyjä perunoita edelliseltä päivältä, tee niistä sose. 2. Lisää survokseen suola, munat ja jauhot. 3. Taputtele taikina ohuiksi rieskoiksi suoraan pellille. 4. Pistele ja paista 250 asteessa n. 20 min. 5. Tarjoa lämpimänä munavoin tai juuston kanssa. [b]Perunavelli[/b] 3 isoa perunaa (esim. Rosamunda) 2 - 2 1/2 dl maitoa 1 1/2 tl suolaa 1. Keitä kuoritut perunalohkot kypsiksi vähässä vedessä. 2. Soseuta kypsät perunat keitinvedessä tasaiseksi soseeksi. 3. Lisää vähitellen maito ja kuumenna sekoittaen kiehuvaksi. 4. Mausta lopuksi suolalla. 5. Nauti perunavelli tuoreen ruisleivän kanssa. [b]Perunapiirakat[/b] (25 kpl) Kuori: 2 dl kylmää vettä 2 rkl öljyä tai voisulaa 3/4 tl suolaa 3 dl ruisjauhoja 2 dl vehnäjauhoja Täyte: 1 ½ kg perunoita 2 dl maitoa 50 g voita tai margariinia 1 tl suolaa jauhelihapyöryköitä tms. silputtuna tai leikattuna pieniksi paloiksi 1. Keitä kuoritut perunat kypsiksi. 2. Valuta keitinvesi perunoista ja soseuta ne. 3. Lisää soseeseen maito, munat, voi tai margariini sekä suolaa maun mukaan. 4. Valmista kuoritaikina sillä aikaa, kun perunat kypsyvät. 5. Sekoita kylmään veteen öljy, suola ja jauhot. 6. Vaivaa taikinaa hetki, niin sitä on helpompi kaulia. 7. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 25 palaksi. 8. Pyörittele palat palloiksi. 9. Litistä ne jauhotetulla työpöydällä matalammiksi ja pane levyjen päälle kelmu. 10. Kauli taikinalevyt pyöreiksi piirakankuoriksi jauhoja apuna käyttäen. 11. Pane ne työpöydälle limittäin, ripottele väliin jauhoja kiinnitarttumisen estämiseksi ja pidä kelmun alla. 12. Levitä kuorille perunatäytettä ja rypytä piirakat pyöreiksi. 13. Paista piirakat 275-300 asteessa uunin keskiritilätasolla 12-15 minuuttia, kunnes täytteessä on muutamia ruskeita läiskiä. 14. Peitä piirakat uunista ottamisen jälkeen voipaperilla ja liinalla, niin kuoret pehmenevät. [b]Lammasruukku muusikuorrutteella[/b] (4 annosta) 2 rkl Bertolli classico oliiviöljyä 600 g lampaan jauhelihaa 1 kpl sipulia 2 kpl porkkanaa 1 dl oliiveja 2 rkl tomaattisosetta 1 tl suolaa 1 rkl soijakastiketta 1 tl timjamia 150 g Crème Bonjour Valkosipulia Kuorrutus: 4 dl perunasosetta 150 g Crème Bonjour Valkosipulia 1. Ruskista jauheliha öljyssä paistinpannulla. 2. Lisää hienonnettu sipuli ja karkeaksi raastettu porkkana. 3. Lisää viipaloidut oliivit, mausteet ja tuorejuusto. 4. Sekoita tasaiseksi. 5. Laita jauhelihaseos paistonkestäviin ruukkuihin. 6. Valmista perunasose pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää siihen tuorejuusto. 7. Sekoita tasaiseksi. 8. Lisää sosetta kuorrutteeksi jauhelihan pintaan ja kuorruta 220 °C:n lämpötilassa noin 10 minuut-tia. Muuta: Voit myös arkisemmin laittaa jauhelihaseoksen vuokaan ja kuorruttaa sen muusilla. Lampaanjauhelihan voit korvata naudanjauhelihalla. [b]Italialainen perunasose [/b] 2 annosta 4 isoa perunaa 50 g (runsas 1 dl) raastettua parmesaanijuustoa noin ¾ dl oliiviöljyä, ei tavallista ruokaöljyä suolaa vastajauhettua mustapippuria 1. Lämmitä kattila jossa on suolalla maustettua vettä. 2. Kuori ja leikkaa perunat paloiksi. 3. Keitä paloja vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä, noin 15 minuuttia. 4. Kaada vesi pois. 5. Soseuta perunat haarukalla, perunapuristimella tai nuijalla. 6. Lisää ensin juusto ja sen jälkeen oliiviöljy saadaksesi sopivan rakenteen. 7. Syö heti! [/QUOTE]
Esikatsele
Nimimerkki
Varmistus
Kirjoita seuraavat numerot pienimmästä suurimpaan ilman pilkkuja: 8, 5, 5
Lähetä vastaus
Uusimmat
Luetuimmat
Kuumimmat
Uusimmat
Näytä kaikki
1.
Suomen media ei vissiin ymmärrä, että Viipuri
49 min sitten
vierailija
2 Viestiä
Aihe vapaa
2.
Haluatteko kuulla, kun joku puhuu viisaita EU:sta? Se ei ole Marin...
Tänään 19:36
vierailija
2 Viestiä
Aihe vapaa
3.
Äänestä Eurooppaan suomalaisia, ei demareita
Tänään 19:34
vierailija
2 Viestiä
Aihe vapaa
4.
Lomailiko Sanna Marin korona-aikana, kun suomalaisia kuoli sen pääministerikauden aikana?
Tänään 19:32
vierailija
2 Viestiä
Aihe vapaa
5.
Suomen Yleisradion mielestä huumori on pahaksi työpaikalla
Tänään 19:20
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
6.
Olisiko Sanna Marin voinut lomailla, jos Viipuria olisi pommitettu sen pääministerikauden aikana?
Tänään 17:51
vierailija
5 Viestiä
Aihe vapaa
7.
Ruotsin some räjähti kun Viipurissa soditaan. OrpoPurra viettää viikonloppua eikä kommentoi
Tänään 17:24
vierailija
4 Viestiä
Aihe vapaa
8.
Pitäisi tehdä verkkosivut, mikä iwebin tilalle, kun sitä ei enää ole?
Tänään 16:54
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
Luetuimmat
1.
Matkatoimisto Apollomatkat tiedotti perjantaina aloittavansa seiväsmatkat Länsi-Afrikan Gambiaan
Started by vierailija
Tänään 11:54
Luettu: 306
Aihe vapaa
2.
Ostatko vaatteita kiinalaiskaupoilta? Näin valitaan malleja niitä esittelemään.
Started by Johnny Appleseed
Tänään 04:12
Luettu: 193
Aihe vapaa
3.
Aselait liian löyhiä suomessa.
Started by vierailija
Tänään 01:01
Luettu: 189
Aihe vapaa
4.
Brasiliassa on alkuperäisväestöllä oikeuksia, joista voisi ottaa mallia Suomeenkin. Täällä tarvitaan persulakeja
Started by vierailija
Tänään 10:23
Luettu: 140
Aihe vapaa
5.
Presidenttivaalitappiosta katkeroitunut Pekka Haavisto päätti toteuttaa unelmansa ja lähti kiihdyttämään ilmastonmuutosta
Started by vierailija
Tänään 15:36
Luettu: 125
Aihe vapaa
6.
Olisiko Sanna Marin voinut lomailla, jos Viipuria olisi pommitettu sen pääministerikauden aikana?
Started by vierailija
Tänään 17:51
Luettu: 113
Aihe vapaa
7.
Valtiovarainministeri Riikka Purra: "Omillaan toimeen tuleva ihminen on vasemmiston kauhu"
Started by vierailija
Tänään 13:05
Luettu: 112
Aihe vapaa
8.
Sota lähenee päivä päivältä, Ukrainalaiset hyökänneet Viipuriin (entistä suomea, 30km nykyrajalta!)
Started by vierailija
Tänään 16:31
Luettu: 112
Aihe vapaa
Kuumimmat
Näytä kaikki
1.
"Talouden suhdanne on paranemassa – palkansaajan ostovoima parantunut"
Latest: Echo
1 min sitten
Aihe vapaa
2.
K/B-komposti
Latest: vierailija
1 min sitten
Aihe vapaa
3.
Äänestä eurooppaan Suomalaisia, älä perussuomalaisia
Latest: vierailija
5 min sitten
Aihe vapaa
4.
K kirjaimella alkavia eläimiä
Latest: vierailija
16 min sitten
Aihe vapaa
5.
Parhaat ehdokkaat EU vaaleissa
Latest: vierailija
17 min sitten
Aihe vapaa
6.
Matkatoimisto Apollomatkat tiedotti perjantaina aloittavansa seiväsmatkat Länsi-Afrikan Gambiaan
Latest: vierailija
22 min sitten
Aihe vapaa
7.
Suomen media ei vissiin ymmärrä, että Viipuri
Latest: vierailija
32 min sitten
Aihe vapaa
8.
Haluatteko kuulla, kun joku puhuu viisaita EU:sta? Se ei ole Marin...
Latest: vierailija
37 min sitten
Aihe vapaa
Yhteistyössä
Perhe-elämä
miten käyttää tähteeksi jäänyt perunamuusi?
Ylös
Bottom
+ Aloita uusi keskustelu