Suomi jälleen kärjessä: Kalleimmat asuinkustannukset OECD-maissa

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Suomi jälleen kärjessä: Kalleimmat asuinkustannukset OECD-maissa

Suomessa on OECD-maiden kalleimmat asuinkustannukset. Onkin oltava lottovoittaja tai turvapaikanhakija asuakseen Suomessa jotenkin suhteellisesti kohtuullisin kustannuksin. Asiasta uutisoi Euronews.

On lottovoitto syntyä Suomeen vai on oltava lottovoittaja asuakseen Suomessa?

"Uudet OECD-jäsenmaista kootut tiedot osoittavat, missä asuminen on kalleinta Euroopassa. Eniten asumisestaan joutuvat maksamaan suomalaiset, ja seuraavaksi eniten asumisestaan maksaa britit, Resolution Foundation -säätiön kokoamien tietojen mukaan.

Brittiläinen ajatushautomo havaitsi, että suomalaiset käyttävät peräti 24 prosenttia kokonaismenoistaan asumiseen, mikä on paljon enemmän kuin EU-maiden 15 prosentin keskiarvo.

Tiedoissa yhdistettiin tosiasiallisesti maksetun vuokran kustannukset arvioon asunnonomistajien kustannuksista, jotka he maksaisivat, jos he vuokrasivat asuntonsa avoimilla markkinoilla – eli laskennalliseksi vuokraksi.

Puolassa asumisen osuus menoista on alhaisin kaikista OECD-maista, jossa asuminen muodostaa 6 prosenttia menoista."


Suomen thatcherilainen fiskaalikonservatiivinen ääriahne ryöstöhinnoittelu syynä tähänkin. Britannian mallilla mennään kurjuuteen.
 
vierailija
Onneksi olen kotona viihtyvä tyyppi. Ajattelin tänään lähteä leffaan, mutta jätin sitten lähdön väliin. Kotona on mukavampi katsoa elokuvia, ja säästyy samalla leffalipun hinta. Ehkä koronavuodet jättivät ikuisen kammon ihmislaumoissa olemiseen.
 
vierailija
Konkursseja helmikuussa ennätysmäärä – Mistä Suomen pankki repii positiivisia ennusteita?

Vienti ei vedä, inflaatio laukkaa ja kotitalouksien ostovoimasta leikataan ankarasti - velkaantuminen kasvaa kriittisesti.

Helmikuussa 2024 tilastoitiin ennätysmäärä konkursseja, mutta europolitiikkan sidottu Suomen pankki ja valtamedia loihtii edelleen "positiivisia odotuksia", mutta mistä?


”Talous toipuu jopa aiemmin ennustettua nopeammin, ennakoi Suomen Pankki”uutisoi Yle, ja väittää, että Suomen talouden taantuman pohja olisi jotenkin saavutettu ja talouden odotetaan kääntyvän kasvuun tämän vuoden aikana. Taantuma kuitenkin jatkuu, myönnetään, ja Suomen bruttokansantuote supistuu tänä vuonna (ainakin) 0,5 prosenttia, ennakoi Suomen Pankki väliennusteessaan.

Olli Rehn: ”Suomen tila muuttunut akuutiksi kriisiksi”

Vähintään erikoista onkin se, että samalla kun valtamediassa syötetään Obstbaumin yltiöpositiivisia ”ennusteita”, Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn sanoo Suomen velkaongelman kärjistyvän ja toimia tarvitaan välittömästi, jotta maa ei ajaudu Kreikan kriisin tapaiseen EU:n alijäämämenettelyyn.

Pako todellisuudesta jatkuu samalla, kun HS:n mukaan konkurssien määrä kasvoi helmikuussa ja tilastokeskuksen mukaan konkurssien määrä oli kuluneen vuoden aikana 16 prosenttia suurempi kuin sitä edeltäneenä 12 kuukauden ajanjaksona. Konkursseja laitettiin helmikuussa vireille eniten muiden palveluiden, rakentamisen sekä majoitus- ja ravitsemistoiminnan toimialoilla.

Henkilötyövuosien määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli helmikuussa yhteensä 1 509, mikä on 71 henkilötyövuotta enemmän kuin vuoden 2023 helmikuussa. Konkurssiuhan alla on työpaikkoja erityisesti rakennusalalla, missä henkilötyövuosien määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli 555 henkilötyövuotta.

Myös helmikuun työttömyys kasvoi JO 32 000 hengellä verrattuna viime vuoteen.

Tekohengittääkö talousoikeistolainen virkamiekoneisto OrpoPurran oikeistohallitusta, jonka runsaan puolen vuoden kauhukabinettipolitiikan näytöt ovat äärimmäisen karut ja velkaennuste 60 miljardia euroa hallituskaudessa VM:n julkaisemana hakkaa kaikki aiemmat velkaennätykset
 
vierailija
Maaliskuussa tahti jatkuu, eikä mene päivää ilman konkurssi- ja lomautusuutisia. Talousuutiset kertovat euroalueen talousvetureiden teollisuustuotannon sakkaamisesta.

Samalla leikataan rajulla tavalla pienituloisimpien ostovoimaa, kun käytäntöön ovat 1.4.2024 astumassa Kelan asumis- ja työttömyystukeen kohdistuvat suuret leikkaukset, jotka vaikuttavat suoraan peräti 500 000 suomalaisen toimeentuloon.
”Kelan yleiseen asumistukeen ja työttömyysturvaan tulee huhtikuussa useita leikkauksia. Niillä on vaikutusta noin puolen miljoonan Kelan asiakkaan tukiin. Leikkaukset perustuvat eduskunnan hyväksymiin lakimuutoksiin”, uutisoi IL.
Leikkausten on arvioitu vaikuttavan eniten yksin asuvien nuorten ja työttömien nuorten toimeentuloon. Kela arvioi, että toimeentulotuen hakemusmäärät kasvavat leikkausten seurauksena. Kun puolen miljoonan suomalaisen kotitalouden ostovoimaa leikataan, miten se voisi kasvaa?

Lama on vasta alkanut!
 

Yhteistyössä