desire nymark - Banneri


Viime yön nukuin huonosti, oli taas supistuksia ja alavatsa sekä selkäkipuja. Nukuin ehkä vaivaiset 3 tuntia, eikä olo ollut mitenkään mahtava aamullakaan. Olisi varmaan jo tässä vaiheessa ollu viisainta jäädä kotiin tai marssia suoraan lääkärin luokse, mutta koska mulle on sanottu että supistukset ovat vaarattomia, ja että kannattaa tulla päivystykseen vasta kun ovat kivuliaat tai verenvuotoa tulee oikein runsaasti ajattelin kaiken olevan hyvin.

Aamupäivä meni sumussa, oli etova olo ja päänsärkyä ja sitten alkoi taas tihkuvaa vuotoa. Meinasin mennä päivystykseen vasta töitten jälkeen, mutta iltapäivällä oksensin, huimasi, korvat menivät lukkoon ja verta alkoi tulemaan oikein kunnolla. Siinä sitten tuijotin näppäimistöä ihan paniikissa ja yritin olla oksentamatta taikka itkemättä ja palvella asiakkaita parhaan kyvyn mukaan. Soitin päivystykseen ja sain aika tiukat ohjeet saapua paikalle mahdollisimman pian, taksilla tai kyydillä (autoa ei saisi itse ajaa missään tapauksessa) ja jos ei onnistu niin lähettävät ambulanssin.

Sain kyydin hoidettua ja matkalla sairaalaan (vaivaiset 5km ehkä) oksensin 2 kertaa, alavatsakivut olivat niin jäätävät että kylmähiki valui. Pääsin heti naistenpolille missä gynekologi odotti minua. Ultrattiin ja pikkusella oli kaikki hyvin. Lääkäri meinasi että ehkä istukka oli liikkunut hieman, ja saattoi aiheuttaa ton hirveän verenvuodon, mikä sinänsä ei ole vaarallista, mutta sain loppuviikon sairaslomaa keskenmenon riskin takia. Eli nyt on tiedossa vuodelepoa. Perjantaina menen uudestaan ultraan kattomaan miten tilanne on edennyt, vähän pelottaa että jäisin pidemmällekin vuodelevolle, hello sosialinen kuolema.


Mutta vihdoin joku ymmärsi, miten ahdistavaa on kun olen saannut 4 keskenmenoa, eikä tämäkään raskaus tunnu menevän ihan nappiin. Tähän asti olen enimmäkseen kuullut ”kyllä se siitä”, ”piristyisit nyt”, ”ei se nyt noin pahaa voi heti alkuraskaudessa olla” ja se kaikista paras: ”raskaus ei ole sairaus”. Sitten kun olette itse oksentaneet 3 kuukautta putkeen ja kiertäneet kaupan lihaosaston kaukaa, vuotaneet verta niin että hemoglobiini laskee reippaasti alle 100 ja ihonsävy on sama kuin valkoinen lakana, ette pysty nukkumaan kivujen takia, kärsitte viiltävistä alavatsa sekä selkäkivuista, teitä väsyttää ja pelottaa koko ajan ja kaiken kukkuraksi saatte yks kaks aknen ja kuumeen ja kylmähiki valuu jatkuvasti: muistakaahan piristyä oikein kunnolla. Synnytys on vasta edessä, olen kuullut että se on oikein mukavaa ja leppoisaa hommaa!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X