desire nymark - Banneri

Mitä sitten kun se raskausaika ei olekkaan niin ihanaa vaan pelkkää pakollista kidutusta, ja heti kun avaudut asiasta kukkahattu tädit ovat valppaina ja hyökkäämässä kimppuusi? Ensin tuli huimaukset, väsymys, alhainen hemoglobiini ja pahoinvoinnit. ”Kyllä sinun nyt pitäisi löytää jotain mitä pystyt syömään, sitten olo kyllä paranee” voi kiitos Marja-Leena neuvostasi, en olekkaan kokeillut joka ikistä asiaa mitä vaan suuhun voi panna. Kun sinulla on niin helvetillinen nälkä, mutta kaikki tulee ylös. Onhan se tietysti vapaaehtoinen olotila, kerrot vaan sille pahalle ololle että voisitko pliis häypyä ja sitten kaikki on ok.

Raskausajan hehku, haha mulla ei ole ikinä ennen ollut näin ruma olo, pelkästään peiliin katsominen scares the crap out of me. Hiukset ei kasva, kynnet ei kasva, olen kalpea ja jos luulitte että hormooni akne valtaa pelkästään naaman olette väärässä. Ei, se valtaa koko selän, ja kädet, ja kaulan ja yhtäkkiä löydät pieniä näppylöitä jaloistakin! Uhkasin jo akneani proactivella, mutta ei, silloin Riitta-Kaisa oli nopea kertomaan että ”raskausaikana ei saa tollaisia tököttejä käyttää, pelkästään ekologisia! Ja ei hiuksiakaan saa värjätä, ja kynsilakka nyt varmasti pilaa koko vauvan ja sen elämän!”

Selkäkivut, suonenvedot, verta nenästä, yöttömät yöt, jatkuva pissahätä ja päänsärythan ovat Marja-Leenan mukaan pieniä vaivoja jotka kuuluu asiaan, eikä saa valittaa koska on niin monta jotka eivät voi saada lapsia! Eli tästä olosta pitäisi vaan olla onnellinen. Mun onnellako niitten olo paranee?! Kukaan ei varmastikkaan haluaisi ravata sairaalassa koko ajan ja elää jatkuvassa pelossa että kaikki ei ole hyvin, mutta kyllä Sinikka löysi siihenkin positiivisen näkymän ”olet niin onnekas kun pääset noin usein ultraan, jotkut pääsevät vaan sen kolme kertaa” ja sairaslomastakin pitäisi ottaa kaikki ilo irti koska ”nythän sinulla on aikaa tehdä vaikka mitä – paitsi älä tee mitään koska olet vuodelevossa”.

Liikuntaa pitäisi harrastaa, mutta sitten Aulikki muistutti että ”vesisateessa ei voi käydä lenkillä tai jos on kylmä koska siitä seuraa keuhkokuume ja sitten tulee lunta ja jäitä ja kaadut ja kuolet ja jos et itse kuole niin ainakin vauva” ja minkäänlaisia harrastuksia ei voi olla koska ainahan on se vaara että uimisessa hukut tai pyöräilyssä kaadut ja niska menee poikki. Tietty ihan kotona oleminenkin on vaarallista koska mikrosta tulee säteilyä ja telkkarin katsomisesta menee näkö.

Nimi ehdotuksiakin satelee ja neuvoja miten lasta kannattaisi kasvattaa ja hoitaa koska ei, en saa itse niitä asioita valita tämän tuskan jälkeen, vaan kyllähän Tyyne ja Aili tietää niistäkin asioista enemmän ja saavat päättää puolestani, koska kestovaipathan on must have ja Maria on hieno nimi. Puhumattakaan synnytyksestä, joka siis ei ole pelottava asia ja pelkkää kidutusta vaan elämys, johon kivunlievitykseksi pitäisi riittää fengshuihin astellut kukkaset ja voimaa antavan hymnin hymistely. Sitten hirvistellään että olen kylmä ihminen ja sydämmetön, koska en usko tollaiseen vaan kaikki huumeet mulle mitä tarjolla on ja hoidetaan synnytys nopeasti ohi, niin että elämä voi taas jatkua.

Irmeli ihmetteli miten tulen pärjäämään äitinä, kun en edes kestä raskausaikaa, se oikea helvettihan alkaa vasta synnytyksen jälkeen, tulet kyllä näkemään sitten mutta Kerttu sitten sentään lohdutti että ”kyllä se siitä, pääset kohta nauttimaan raskaudestasi”. Mitä nauttimista tässä muka pitäisi olla jos saa kysyä? Tiedän että valitan ja nalkutan, mutta rehellisesti käsi ylös ne jotka haluaisivat saada biologisen lapsen ilman raskausaikaa ja synnytystä? Halusin lapsen, enemmän kuin mitään ja olen niin kiitollinen ja innoissani tulevasta tyttärestäni, mutta se ei tarkoita että nauttisin raskaudestani, ei todellakaan. Löytyykö sieltä ruudun takaa kohtalotovereita, vai olenko epäkiitollinen ja nalkuttava ämmä?

Kommentit (9)

Haha, myös minä vihaan raskautta. Sinulla siihen on syitä muutama enemmän, vaikka minulla on jo yksi lapsi, takana helppo synnytys ja kaikki muut onnen ja autuuden avaimet, niin vihaan silti. Olo on pahoinvoiva ja näytän yököttävältä pöhöttyneeltä kimpaleelta, raskaushehkusta en tiedä yhtään mitään, enkä muuten synnytyshyminästä… huumeet kehiin?… Tsemppiä sinne, varmaa on että tämä loppuu joskus.

I feel you! Ekan lapsen jälkeen päätin että ei enään ikinä! Vihasin raskausaikaa! Ja mulla ei edes ollu mitenkään vaikea se odotusaika. No… Never say never… Sitten synnytinkin kaksoset! Mutta nyt sanoin miehelle että jos hän lisää lapsia haluaa niin minä en niitä kanna masussa! Mä vaan kuulun niihin ketkä eivät osaa yhtään nauttia raskausajasta……. Koita kestää!!! (Vaikka tiedän että se ei juuri nyt lohduta yhtään)

Haha minäkin uhkasin että mieheni saa kantaa seuraavan jos lisää haluaa 😉

Ouh gaad mulla vain 10viikkoa jäljellä mutta voi jeesus että on ollut pyllystä koko tää raskaus.. I feel u, kaikki mummot kokoaika ”tsemppaa” nauti ajasta nauti kotona olemisesta että sitten kun vaavi syntyy sitten on kiirettä ja väsymystä ja hälähälä..
Voi jeesus haluan ennemin sitä kun näitä kipuja jotka on 24/7 jos ei selkä niin pahoinvointi ja jos ei kumpikaan niistä niin suonenvedot herättää öisin.. Niin ja tämä kokoaika vessassa ravaaminen, siis comeon miten voi pissata noin 4 kertaa tunnissa (Huom ei ole mitään diabetesta tai vastaavaa,olen vain raskaana)

En tiedä montako kertaa mulle on tuputettu näitä suolakeksejä jotka maagisesti auttavat pahoinvointiin. Tekis mieli käskeä niitä heittämään ne keskit vaikka sinne omaan persvakoon!
Ja kyllä, mäki oon sitä mieltä että synnytys käyntiin nyt vaan niin elämä voi jatkua, kiitos 😀 kyllä vauva varmasti vaatii paljon aikaa ja voimia, mutta silloin on sentään itte ”hyvässä kunnossa”!

Aamen. Ensin käsketään nauttia raskaudesta ja sitten käsketään nauttia vauva-ajasta, kun ne ovat niin vähän aikaa pieniä. No itseasiassa minä en pidä pikkuvauva-ajastakaan. Sama olo jatkuu silloinkin. Sitä on niin väsynyt ettei jaksa edes suihkuun raahautua. Kansoittaisin koko kylän lapsilla jos ne vain humpsahtaisivat haikaran tuomina 2-vuotiaina. Olen kyllä kamala äiti kun en jaksa odottaa, että a. vauva syntyisi (enää 8 viikkoa!) ja että b. se täyttäisi 1v.

Niin, sitä minäkin pelkään että vauva aika sitten tuo tullessaan niin paljon neuvoja ja turhia mielipiteitä että pääkoppa hajoo 😀 senhän tiedän jo nyt että olen paska äiti, kun en hypistele tätä NIIN IHANAA raskausaikaa 😀

Saitko lumikolan takaisin mieheltäs ja miten teidän 4 kertaa viikossa menee?

En ole ainakaan vielä saannut. Viime viikolla 1/4, tällä viikolla saldo 0/4 mutta onhan tätä viikkoa vielä 5 päivää jäljellä. Toivotaan parasta ja nopeaa ryhdistäytymistä miekkosesta! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X