desire nymark - Banneri

Vauvan hankkiminen on ihan törkeen kallista! – ei välttämättä, sanon minä. Jos vaan haluaa on monta asiaa mistä voi pihistää ja säästää. Kannattaa muistaa että vauvasi ei arvosta sitä ihanan kallista vallilan tapettia lastenhuoneessa, tai mintunvihreää luhta haalaria, tai niitä upouusia stokken rattaita. Vauvasi tarvitsee rakkauta, huolenpitoa ja jonkunverran lastentarvikkeita. Tottakai jokainen äiti haluaa käyttää laadukkaita vaatteita tai lastentarvikkeita, mutta laadukas ja upouusi ei ole sama asia. No shame in my game, olen säästänyt pitkän pennin ottamalla vastaan suvussa olevia lastenvaatteita sekä tarvikkeita. Mistä sitten voi säästää?

1. Haluan vs. Tarvitsen. Lastentarvike maailma on ihan hullu nykyään. On koliikkikeinua, imetystuolia, kaiken maailman leluja ja design vaatteita. Tällaisia höpönpömppä juttuja ei tarvita, vaan pärjätään ilman ja ostetaan jos on ylimäärästä rahaa.

2. ”Hand me downs”. Eli käytetyt tavarat mitkä sukulaiset ja ystävät antavat. Mitä sitten vaikka ne ovat vanhoja? Itse penkosin kaikki suvussa olevat lastenvaatteet ja kengät läpi, löysin jopa sellaisia mitä olen itse käyttänyt vuonna 1993 jotka edelleenkin ovat hyvässä kunnossa!

3. Osta käytetty. Meikäläisen emmaljunga vaunu on käytetty, mutta todella hyvässä kunnossa. Vauvaaika on niin lyhyt että yksi lapsi ei jätä paljon ”käytönjälkiä”. Näitä kannattaa metsästää tori.fi:ssa.

4. Imetä. Tämä on aika selkee. Rintamaito on se paras vaihtoehto lapsellesi ja mitä parasta se on ilmaista. Korvikemaito saattaa olla todellakin kallista pitkän päälle.

5. Seuraa tarjouksia. Varsinkin vaippa tarjouksia! Joissakin kaupoissa on isotkin hintaerot. Kannattaa myös katsoa pakkauksen kokoja, yleensä ne isot pakkaukset ovat halvempia, duh! ja koska vaippoja kuitenkin menee paljon niitä kannattaa hamstrata kotiin.

6. Älä ole liian ajoissa liikkeellä. Yhtäkkiä täti Selma tarjoutuu ostamaan pinnasängyn, tai saat synttäriksi / joululahjaksi / vauvakutsuissa hirveän määrän vauvanvaatteita, tai sitten järjestetään lastenmessut missä on huikeita tarjouksia.

Jos teillä on muita säästövinkkejä niin niitä otetaan lämpimästi vastaan kommenttiboksissa! Autetaan toisiamme, niin pääsemme kaikki yhdessä halvemmalla ja pistetään ne ylijääneet fyrkat vaikka säästön (tai sitten mennään hierontaan, koska olemme sen ansainneet, making a human beeing and all.)

Kommentit (7)

Kai tiedät että kaikki ei esim pysty imettämämään!?!

Kiva teksti ja mukava blogi 🙂 Kirjoitusvirheet voisi korjata ennen tekstin julkaisua, niitä oli aika monta.

Olen tässä jokusen tovin seurannut blogiasi. Itse kirjoitan talousaiheista blogia ja joku aika sitte laskeskelin kuinka kalliiksi vauvat tulevat (http://kuusivuotissuunnitelma.blogspot.com/2016/09/rakkaat-kalliit-lapsemme.html). Minulle ensimmäinen vuosi maksoi noin 2300 euroa, vaikka sain paljon vaatteita käytettynä, huonekalut ostin käytettynä Torista enkä huomioinut menetettyjä tuloja. Jos kaiken olisi ostanut uutena, olisi halvimmillaankin joutunut käyttämään yli neljä tonnia. Meillä siis toinen vauva syntynyt keväällä ja onneksi toiselle ei tarvita juurikaan lisää tarvikkeita. Tsemppiä odotukseen!

Heippa, kiva kuulla että olet seurannut! 🙂 tunnen myös sellaisia jotka ovat ostaneet kaiken uutena, vaatteitakin vinon pinon jotka ovat jäänneet käyttämättä kun vauva kasvaa ”liian nopeasti” ja jälkeenpäin voivotelleet että eivät tajunneet ostaa käytettynä tai kysyä sukulaisilta. Onneksi äitini on tori.fi ja huuto.net hullu niin kaikki tulee halvalla ? kiitos tsempeistä, niitä tarvitaan! ❤️

Liity kaikkiin eri vauvakerhoihin, Liberokerhosta saat aina välillä jotain vaippatesteritä ja jos ostat liberon vaippoja siellä on koodeja jossa saat sitten tilattua ilmaiseksi tavaraa (ei mitään huipputuotteita mutta tämmöstä pientä esim. perus mobile, sukkia kirjoja ym.) Sama juttu myös pilttipiiri kerhon kanssa, ja siis ihan ilmainen jäsenyys…

Kiitos vinkistä! Pitää tsekata heti ja liittyä ?

Tottakai tiedän, esimerkiksi oma äitini ei pystynyt imettämään pikkusiskoani, sen takia tiedän myös miten kalliiksi korvikemaidot tulee. On myös paljon sellaisia jotka eivät halua/jaksa imettää, tarkoitin nyt lähinnä heitä 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X