desire nymark - Banneri

Ensin ikenet alkoivat vuotamaan verta, mikä kuuluu raskausoireisiin. No, heräsin sitten yöllä ihan jäätävään hammaskipuun. En tiennyt yhtään mitä kipulääkkeitä saa ottaa, mutta jätin suosiolla kaikki Panacodit ja muut vahvat lääkkeet kiltisti lääkekaappiin ja yritin selvitä ihan perus panadolilla. Auttoiko? Ei! Aamulla hiki valui tuskasta ja yritin saada aikaa hamppilääkäriin. Kunnalliselle olisi ollut about kolmen viikon jono, joten soitin sitten yksityiselle ja pääsin onneksi vielä samana päivänä.

Iso reikähän sieltä löytyi ja hammasta piti juurihoitaa. Hamppilääkäri oli tosi mukava ja hoiti homman vartissa. Annettiin puudutus, jonka jälkeen mulle tuli ihan sairaan paha olo. Siinä yritin sitten väkisin olla oksentamatta. Porattiin ja sorkittiin juurikanavia, laitettiin lääke ja väliaikainen paikka. Ensiviikolla uudestaan, koska hän löysi toisenkin hampaan joka tarvitsee juurihoidon. Onko se normaalia että hampaat menevät huonoon kuntoon raskausaikana? Minulla ei ole ikinä ennen ollut edes reijän alkua!

Toimenpiteen jälkeen alkoi sitten kunnon rumba kun meinasin pyörtyä. Nopeesti takaisin tuoliin, jalat ylös ja kylmäpussi otsalle. Onko joku muu reagoinut tällä tavalla puudutukseen? En käsitä mikä mulle tuli, mutta koko loppupäivän olo oli ihmeellinen ja oli paha olo. Toimenpide maksoi 183€ kelakorvauksien jälkeen, mutta pääasia kuitenkin että hammas on nyt melkein kondiksessa ja kipu on hävinnyt.

Antaisin kuitenkin sellaisen neuvon että menkää heti alkuraskaudesta hammaslääkäriin, vaikkapa ihan vaan varmistamaan että kaikki on kunnossa. Makaaminen ison vatsan ja selkäkipujen kanssa ei todellakaan ole mitään herkkua ja synnyttäminen hammaskivun kanssa olisi varmasti pahin skenario ever.

Kommentit (1)

Eikö neuvola ole kertonu sulle että tuleva äiti ja isä molemmat kannattaa käydä hammaslääkärillä ennen kun pikku kirppu syntyy?
Oli jotain että jos jollain on kariesbakteeri(siis tämä bakteeri joka tekee hampaisiin reikiä) niin kun pusuttaa ja ehkä syöttää samalla lusikalla vauvaa millä itse olet syönnyt niin tåmä bakteeri siirtyy vauvalle.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X