desire nymark - Banneri

Joulukuussa porvoon synnytys sairaala pisti ovet kiinni. Olenko katkera että tällaista tapahtuu just pari kuukautta ennen mun synnytystä? No todellakin olen! Hirveessä paniikissa yritän päättää minne haluaisin mennä synnyttämään, nyt kun tuo Porvoon sairaala ei enää ole vaihtoehto. Mun matka synnytys sairaalalle pitenee huomattavasti ja tottakai se pelottaa ja aiheuttaa lisää stressiä. Mulla (ja porvoolaisilla ylipäätänsä jatkossa) on 6 vaihtoehtoa minne voi mennä synnyttämään.

  • Naistenklinikka, Helsinki
  • Kätilöopiston sairaala, Helsinki
  • Jorvin sairaala, Espoo
  • Hyvinkään sairaala
  • Lohjan sairaala
  • Kymenlaakson keskussairaala, Kotka

Ja sitten vielä YLLÄTYYYS! Naistenklinikka on pois pelistä koska siellä tehdään remonttia. Jostain luin että pitäisi valmistua huhtikuun alussa, eli jos olet menossa synnyttämään ennen sitä – unohda naistenklinikka. Tämä tietysti tarkoittaa että kättäri on ylikuormittunut ja varmasti myös Jorvi. Sain myös kuulla kivan uutisen neuvolassa: Helsingissä pyritään käyttämään niin vähän kivunlievitystä kuin vaan mahdollista, koska varsinkin epiduraali hidastaa synnytystä. Aikamoista liukuhihna meininkiä luvassa siis. Mun mielestä aivan järkyttävää että synnyttävä nainen pitäisi olla tuskissaan pelkästään sen takia että menee nopeammin ja saadaan synnytys saliin seuraava potilas. Ideana on myös että äiti kotiudutaan mahdollisimman nopeasti, joskus jopa seuraavana päivänä. Ensi synnyttäjille tämähän saattaa olla vähän pelottavaa, varsinkin jos imettäminen ei onnistu. Toisaalta esim naistenklinikalla arvioidaan olevan about 20 synnytystä vuorokaudessa joten itse pelkäisin sairaala bakteereja ja haluaisin kotiin sieltä mahdollisimman nopeasti.

Lohja tippui pois ihan alkumetreillä koska sinne on meikäläiselle aivan liian pitkä matka. Eli olen ilmeisesti menossa joko Kotkaan (matkaa 86km) tai sitten Hyvinkäälle (matkaa 88km). Onko täällä joku joka on synnyttänyt hyvinkäällä tai kotkassa? Mielelläni kuulisin vähän fiiliksiä. Keskustelupalstoilla oli tietty kauhutarinoita molemmista. Nämä ovat molemmat vähän pienempiä sairaaloita, joten liukuhihna meininkiä ei pitäisi olla mutta kuka nyt oikeasti tietää nyt kun Porvoo jäi kokonaan pois pelistä. Neuvolassa kehuttiin Kotkaa kovasti joten olen vähän kallistumassa siihen. Helpostihan sinne pääsee kun periaatteessa koko matka on motaria pitkin, eikä tartte pelätä mitään ruuhka. Kehuttiin myös että siellä olisi merinäköala. Äh, en tiedä mitä pitäisi tehdä ja minne pitäisi mennä. Olisi ollut niin paljon helpompaa jos Porvoon synnytysosasto olisi saannut jatkoluvan. Sinne ois ollu vaan 30km matkaa. Onko muuten muita jotka ei tiedä minne haluaa mennä synnyttämään? Koko ajanhan noita synnytysosastoja vähennetään. 

Kommentit (19)

Kyllä selviät ihan taatusti! 🙂
Ja vaikka tapahtuisi niin että et ehdi sairaalaan ajoissa tai et ehdi saamaan kivunlievitystä niin ajattele positiivisesti, et tarvitse ainakaan olla sairaalassa monta tuntia tuskiesi kanssa vaan olet pärjännyt kotona (just monet ovat olleet sairaalassa jotain 12h kivuliaitten suppareiden takia ennen kun alkaa tapahtumaan mitään, tai siis että saa alkaa ponnistaa ja on täysin auki) ja kokemuksella niin on aika sellainen teräsnainen fiilis tämän jälkeen kun tietää että on synnyttänyt ”luomuna” ja että omistaa aika kovat hermot ja kipukynnyksen.
Toki tämä oli toinen lapsi meille niin silleen ”polku” oli valmiina tälle tokalle, mutta esikoisen kanssa eivät mitkään kipulääkkeet toimineet nniin ensisynnytys meni myös luomuna.
Mutta jos sulle kivunlievitykset auttaa jo olet hyvissä ajoin sairaalassa niin eiköhän kaikki mene hyvin 🙂 Tulet kuitenkin saamaan lapsesi syliin kävi synnytys ilman tuskaa ja kirosanoja tai meneekö synnytys kun kävisit kakkosella ja pelaisit angry birdsejä 😀

Tsemppiä loppuraskaudelle!

Heippa!
Synnytin juuri terveen poikavauvan Kätilöopistolla (siis ihan viikon sisällä) ja älä pelkää, ei mitään liukuhihna meinikiä! 🙂
Aivan mahtavat kätilöt niin synnytyssalissa kuin vuodeosastolla (ainakin 3B)
Ruoka oli sitä perus ”mitäköhän tämä on”, vessat ja suihkut siinä käytävällä (vertaan vaan siihen kun porvoon sairaalassa oli joka huoneessa oma vessa) mutta noi aika pikkujuttui jos on suht hyvässä kunnossa synnytyksen jälkeen ja jaksaa kävellä , ja aina voi pyytää vieraita tuomaan jotain herkkuja mukanaan.
Muistan kun joku sanoi mulle että siellä maataan 10 henkilöä samassa huoneessa eikä saa nukuttua kun joku vauva aina huutaa, NOT! kaikki huoneet ovat 2 hengen huoneita, ainut asia mitä jaat ”kämppiksen” kanssa on hoitopöytä.

Joko mulla oli hyvä säkä tai palvelu oikeasti pelaa siellä 🙂

Kiva kuulla että sulla meni kaikki hyvin ja onnittelut pojasta! ?❤️ otitko jotain kivunlievitystä? Jäi vaivaaman toi mitä neuvolassa kerrottiin että ne eivät halua antaa epiduraalia ? olin ensin ajatellut kättäriä, varsinkin nyt kun mun raskaus on ollu näin vaikee niin aattelin että ois varmaan turvallisinta olla Helsingissä JOS jotain vielä sattuu, mutta kovasti neuvolassa liputetaan kotkan puolesta.. jännittää tietty myös noi hesan ruuhkat. Että jos joutuis aamu 7-8 aikaan tai iltapäivällä 4-5 aikaan lähtee niin morjens ?

No valitettavasti en kerennyt saamaan, oltiin sinnitelty kotona kovien ja tuskallisten supparien kanssa liian kauan (ihmeen hyvin tuo lämmin suihku auttaa suppareitten kanssa :D) Oli siis todella nopea synnytys, 30 min sen jälkeen kun kätilö oli kirjannut meidät sisään poitsu oli sylissä.
Tai jaa sainhan mä ilokaasunaamarin mutta eihän se auttanut mitään, luulen että se on sellainen ”henkinen” juttu että luulee että kipu häviää hetkeksi, tai en ainakaan huomannut eroa päällä tai ilman? Joo luin tässä joulukuussa että joku porvoon kätilöistä suositteli just hyvinkäätä tai kotkaa, siksi olisin halunut mennä sinne mutta ei kyllä oltaisi keretty .
Meillä sikäli hyvä kun oli keskiyöllä lähtö kun ei ollut ruuhkaa eikä poliiseja (kyllä mieheni kaasutteli 140km moottoritiellä) mutta oli ihan peililiukasta, myös hyvä vinkki, ei sattunut meille mutta kannattaa pitää siinä loppuvaiheessa jos on todella kylmä auto tolpassa kiinni jos on mahdollista ettei sitten käy sillee ettei auto käynnisty ?

Okej, mullaki on ollu suppareita nyt jo ja aina käsketään ottamaan kuuma suihku + pandolia niin toivottavasti mulle ei käy samalla tavalla! ? mä asun just tälleen sopivasti et hyvinkäälle 86km, kotkaan 88km ja kättärille 71km + ruuhka, niin periaattees aivan sama minne sitä lähtee, kiire taitaa tulla joka tapaukses ? niinpä, hyvä vinkki! 😀 ois aika kiva fiilis huomata täällä jumalan selän takana et auto ei lähe käyntiin!

No nyt tais kyllä vuorostaan olla sinä joka ymmärsit väärin 😀 en tainnut missään vaiheessa kehua miehesi tekoa vaan päinvastoin! Miehesi on todella raukka kun jätti sinut yksin.. MUTTA oletko oikeasti yhtään miettinyt että sinussakin voi olla osuutta miehesi käytökseen? Kävihän täällä myös hänen sukulaiset/kaverit sanomassa ettei syy ole vain miehessäsi.. Älä sinäkään ymmärrä väärin jos tekstiesi perusteella annat itsestäsi väärän kuvan. Ja onko sillä jotain merkitystä että nyt tiedät kuka olen? Enkö olisi saanut tuoda mielipidettäni julki mikä nyt sitten ilmeisesti oli vain väärinkäsitys….

Saattaahan se olla et ymmärsin väärin, tää aihe on mulle aika arka. Tietty oon miettiny mitä itse olisin voinnu tehdä eri tavalla, sen takia käydään terapiassa. Oon ihan helvetin pitkävihanen enkä oo pystyny unohtamaan keskenmenoja tai tota Ahvenanmaan reissua. Sit olin heti plussaamisen jälkeen niin kipeä ja väsyny et nukuin 24/7. Välillä jopa silleen et nukahdin perjantaina töitten jälkeen, nousin ylös pelkästään oksentamaan ja sitten vasta seuraavan kerran kunnolla maanantaina kun menin töihin. Mitään yhteistä aikaa tai keskustelua ei siis ollu 2 kuukauden aikana ja oishan sitä pitäny tajuta jäädä sairaslomalle aikaisemmin, eikä vasta sitten kun meinasin saada keskenmenon. MUTTA olen edelleenkin sitä mieltä että jos lapsi on toivottu ja ollaan naimisissa niin miehen pitäisi ottaa vastuutta. Se että vaimo on kipeä raskauden takia ei ole pätevä syy lähteä äidin luokse asumaan koska ”siellä on helpompi olla, katsotaan sitten synnytyksen jälkeen erotaanko vai ei”. Ja miehelläni on KOKO AJAN ollu mahdollisuus muuttaa takaisin, mutta haluaa mielummin asua äidinsä luonna. Mitä nyt miehen sukulaisten mielipiteisiin tulee niin en oikein pysty suhtautumaan niihin millään tavalla koska ne eivät tiedä meidän tilanteesta mitään, ei edes mun keskenmenoista jotka olen ”hoitanut ihan yksin” kun niitten kultakimpaleella on ollu muuta tekemistä (esim kaverin polttarit, isän synttärit, festarit…)

Olen itse yh ja voin samaistua moneenkin asiaan kanssasi siksi luen sun blogia ja halusin vaan sanoo et Sannan kommentti kertoo kyllä enemmän hänestä ku susta. Kuka oikeesti heittää tollaisen kommentin? Meillä yksinhuoltajilla on kyllä tarpeeks rankkaa jo pyörittää arkea vauvan kanssa yksin ilman et joku ulkopuolinen arvostelee. Väittäisin kyllä et sun miehes ja kaikki miehet ylipäätänsä jotka eivät pysty ottamaan vastuutta edes omista jälkeläisistä ovat itsekkäitä. Oli syy sitten mikä tahansa. Synnytin hyvinkäällä 2013 ja kaikki meni hyvin. Kätilöt ja henkilökunta oli mukavia ja mulla on pelkkää hyvää sanottavaa paikasta! 🙂 sitte vielä et yksinhuoltajana sun PITÄÄ olla vähän itsekäs! Sul ei oo kumppania vierelläs joka ajattelis sua.

Mä oon katkera kaikkien puolesta jotka joutuu nyt synnyttämään muualla kun porvoo synnäri suljettiin. Mä sain sain synnyttää siellä kolme kertaa (-12, -15, 16) ja kaikista jäänyt niin ihanat muistot! Paras henkilökunta. Toivon että säkin saat ihanan synnytyksen, minkä sairaalan nyt valitsetkaan. 🙂

Niinpä 🙁 eihän sulkemisessa ollu mitään järkee! luulin aina et pääsen Porvooseen synnyttää ja kun meidän suvussa on sellaisia ”syöksy synnytyksiä” niin tää 30km matka tuntui jo pelottavalta! Äiti kerkes olla kättärillä about 10 min ennenku mun pikkusisko synty ? mut täytyy vaan toivoo et kerkee perille asti ja et kaikki menee hyvin! 🙂

Olet katkera koska ennen sun synnytystä meni kiinni… Mites kaikki muut synnyttäjät.. Ihmetteletkö vielä miksi ukkosi lähti 😀

Kuule sanna, olen vastuussa siitä mitä kirjoitan, en siitä mitä ymmärrät 🙂 tarkoitin tottakai kaikkia naisia jotka ovat menossa synnyttymään mutta varsinkin niitä jotka ovat menossa NYT kun naistenklinikka on kiinni ja kenelläkään ei ole kunnon infoa minne pitäs mennä ja miten jne.

No en tiedä sitten etkö lue kunnolla näitä sun postauksia kun susta saa todella itsekkään käsityksen..

Ymmärrän toki et jos ei itse oo ollu yksin odotusaikana tai kokenu vaikean raskauden niin ei välttämättä ymmärrä miltä se tuntuu ja jos sitten väkisin haluaa tulkita kaiken väärällä tavalla niin voi saada sellaisen käsityksen. Silti minä en ole se joka heittää tylyjä kommentteja anonyymina, vaikka tietty nään sun IP osoitteen ja tiedän kuka olet. Onneksi suurin osa äideistä ymmärtävät tsempata ja auttaa toisia eikä pelkästään arvostelemaan ??

Moi sanosin asiani niin olen seuranut sun blogi jonkun aikaa ja haluaisin todella kaydä sun kanssa kahville.
T, Gega

Hei gega ? Mun vointi on vähän niin ja näin mutta eiköhän se onnistu. Mut voi lisätä facebookissa tai sitten lähettää sähköpostia ?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X