desire nymark - Banneri

Minä ymmärrän, olen tuore äiti ja tämä on minun ensimmäinen lapsi. Olen vihreä. Sinä taas, nainen ruokakaupan jonossa tai kaukainen sukulainen, olet kokenut äiti. Sä tiedät asioita. Ja jotenkin se oikeuttaa sinua tuputtamaan niitä neuvoja ja mielipiteitä minulle. Vaikka en välttämättä halua niitä. Vaikka jotkut asiat toimivat sinulle mutta ei kaikille, tai ovat mielipide kysymyksiä. 

”NUKU KUN LAPSESI NUKKUU.”
Ensinäkin: eikö tämä ole itsestänselvyys? Toiseksi: tiedät itsekkin että se ei ole niin yksinkertaista. Vastasyntynyt heräilee kellon ympäri 2-3 tunnin välein. Kun lapseni nukahtaa juoksen suihkuun, yritän syödä, tehdä kotitöitä, hoitaa eläimiä, viettää aikaa mieheni kanssa. Tiedän että minun pitäisi nukkua. Mutta en pysty.

”ODOTA VAAN KUNNES LAPSESI SAA HAMPAITA / OSAA KÄVELLÄ / TULEE TAAPEROIKÄÄN / TEINI IKÄÄN JNE.”
Tiedän että kaikki nämä vaiheet ovat vaikeita ja paljon riippuu myös lapsesta. Ja vaiheesta. Mutta voidaanko ensin hoitaa tämä vaihe kaikessa rauhassa ja miettiä seuraavaa vaihetta vasta myöhemmin? Kaikkihan on kuitenkin ohimenevää, eikö?

”ETKÖ HALUNNUT IMETTÄÄ? ETKÖ TIEDÄ ETTÄ JOS ET IMETÄ…..”
HYVÄ JUMALA SENTÄÄN! Sairaalassa jeesustellaan imettämisestä, neuvolassa jatketaan ja nyt vielä kahvipöydässä. Kaikilla se ei onnistu ja kaikille se ei sovi. Joten voivatko kaikki vaan antaa ihmisten tehdä kuten ne haluavat?! Onko lapsesi elossa? Hyvä. Jatka samaan malliin. Tissillä tai ilman tissiä. 

”ETKÖ HALUNNUT LUOMU SYNNYTYSTÄ?”
Jos synnytyksestä halutaan puhua niin hienoa, sitten puhutaan. Jos ei, niin kunnioitetaan sitä ja annetaan asian olla. Lapsi on jo täällä ja synnytys on hoidettu alta pois aikoja sitten joten tässä vaiheessa on turhaa kertoa epiduraalin haittavaikutuksista tai miten sektio vaikuttaa äiti-lapsi suhteeseen. Jos synnytit ilman kivunlievityksiä: good for you. Oletko jollain tavalla parempi ihminen kuin me muut? Et.

”NO MUN LAPSI…”
EI KIINNOSTA. Kaikki ovat erillaisia. Niin se elämä vaan menee. (Ellet ole sanomassa että kaikki on perseestä. Siinä tapauksessa annan sulle halin. Tai lasin viiniä).

”NAUTI JOKAISESTA SEKUNNISTA!”
Ok, ymmärrän mitä tarkoitat. Ja kyllä minä nautin monen monen monen monesta sekunneista. Mutta sitten on myös olemassa niitä huonoja hetkiä, joista en nauti. Kaikki sekunnit eivät ole vaaleanpunaisia superihania sekuntteja. Ja se on ihan ok.

Mitä sitten kannattaa sanoa?

  • Toin sinulle ruokaa.
  • Hei, mä tiedän, se on rankkaa.
  • Toin sinulle viiniä.
  • OMG, toi on suloisin vauva jonka olen ikinä nähnyt. Kyllä, haluan nähdä 4000 kappaletta kuvia lisää!
  • Tulin siivoamaan sun kämppää.
  • Varasin meille ajan hierojalle.
  • Olet aivan mahtava äiti!

Kommentit (5)

Tää oli hyvä!! 😀 ihan samat ajatukset 🙂

Kyllä niitä neuvoja varmasti annetaan isillekin! 😀 eli sitä odotellessa 😉 välillä saa kyllä purra hammasta!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X