desire nymark - Banneri

Törmäsin vauvafoorumeilla keskusteluun missä nostettiin esiin sukupuolineutraalia kasvatusmenetelmää. Että pojalla voisi olla pinkit vaatteet ja tytöllä siniset, tai että käytettäisiin pelkästään neutraalin värisiä vaatteita. Eli väripaletti olisi keltainen, vihreä, harmaa, beige, musta ja valkoinen. Pojille ostetaan barbie nukkeja ja tytöille autoja. Jos päätät noudattaa tällaista kasvatusmallia se on mielestäni ihan ok, kaikki tekevät kuvet parhaaksi näkevät mutta kuten te jo varmaan olette huomanneet Kirppu on pieni prinsessa, jolle luetaan iltasaduksi kaunotar ja hirviö tai pieni merenneito satuja ja puetaan pinkit vaatteet ja mielestäni sekin on OK.

Mulla ei ollut väliä jos meille tulee tyttö vai poika, eikä Kirpun isälläkään ollut väliä, kunhan lapsi on terve. Kun sain tietää että meille on tulossa tyttö suunnittelin neutraalin lastenhuoneen. Väripalettina harmaa, beige ja valkoinen. Hankittiin beiget lastenvaunut, koska nehän menevät pojallekin jos hankitaan lisää hertunterttuja. Yhtäkkiä lastenhuone täyttyi vaaleanpunaisista yksityiskohdista, vaatekaappiin ilmestyi vaaleanpunaisia vaatteita ja turvakaukalon väriksi valittiin roosa. En suunnitellut sitä etukäteen, eikä vaaleanpunainen ole ennen kuulunut lempiväreihin, mutta se vaan tapahtui.

Tottakai että Kirpulla on muunkin värisiä vaatteita. Löytyy keltaista, punaista, liilaa, harmaata. Mutta Kirpulla on ainoastaan yksi sininen body ja yksi vihreä. En minä voi sille mitään että innostun nimenomaan niistä vaaleanpunaisista röyhelö vaatteista kaupassa, niin vaan tapahtuu ja jos meille jossain vaiheessa tulee poika hypistelen varmasti niitä sinisiä ja vihreitä vaatteita. Ollaan Kirpun isän kanssa sitä mieltä että Kirppu saa itse valita harrastuksen, mutta luulen että hän seuraa äitinsä jalanjäljissä ja hänestä tulee heppatyttö. Kirpun molemmat kummitädit harrastavat hevosia ja Kirpulla on jo shetlanninponi jonka hän saa jakaa pikkusiskoni kanssa. Mutta ei ruveta väkisin tuputtamaan hänelle balettia tai taitoluistelua ja jos meidän pieni kultakimpale haluaa harrastaa jääkiekkoa tai futista se on meille ihan ok.

Tuoreena äitinä olen kuitenkin sitä mieltä että tytöt ovat tyttöjä ja pojat poikia. Biologisesti ei ole mahdollista elää sellaisessa maailmassa missä kaikki olisi neutraalia. Miehet eivät pysty kantamaan lasta, eikä synnyttämään. Naiset taas kärsivät menkoista 12 kertaa vuodessa. Naiset jäävät kotiin äitiyslomalle koska miehet eivät pysty imettämään, jonka takia miehet saavat helpommin työpaikkoja ja etenevät uralla helpommin. Niin se luonto ja elämä menee ja thats that. Luulen että jokainen nainen tietää että elämä ei ole reilua, joten miksi kasvattaisin tytärtäni siinä uskossa että näin olisi? Yritän kasvattaa tytöistäni vahvoja naisia jonka päälle miehet eivät kävele ja pojistani hyviä aviomiehiä ja rakastavaisia isiä.

Kommentit (4)

Rakastan sun blogia! Mutta yks kysymys, ootko lakannu sun vauvan kynnet vai näänkö väärin? Miksi ja millä kynsilakalla jos saan kysyä? 😀

Hieno kirjoitus. Komppaan täysin ajatusmaailmaasi 🙂 By the way, kuvat tosi kivoja 🙂

Voi kiitos ?! Siinä kävi sellainen insidentti että pikkusiskoni kerkesi niitä lakkaamaan kun käytiin mummolassa ? enkä viitti käyttää asetoonia. Jos nyt on pakko keksiä jotain positiivista tosta neonpinkistä värivalinnasta niin kynsien leikkaaminen oli jopa tällaiselle puolisokealle helppoa ???

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X