desire nymark - Banneri

Päästiin oikein lehteen asti Kirpun kanssa. Aika ihmeellistä että synnytyksestä kirjoitettiin vasta nyt, 3 kuukautta myöhemmin. Artikkelissä oli pari asiaa jotka ärsytti minua – varmaan sen takia että tämä on minulle aika arka aihe kun synnytys ei mennyt ihan oppikirjan mukaan. Uutisen voi lukea täältä: https://svenska.yle.fi/artikel/2017/04/17/barn-har-fotts-pa-borga-sjukhus-trots-nedlagt-bb

”Om en förlossning framskrider i så snabb takt att en gravid kvinna inte längre kan skickas med ambulans från Borgå sjukhus till Helsingfors sker förlossningen troligen smärtfritt. Snabba förlossningar brukar enligt överläkaren ske utan komplikationer.”

Ylilääkärin mukaan nopeat synnytykset ovat yleensä kivuttomia ja ilman komplikaatioita. Aika ihmeellinen kommentti minun mielestäni koska kyseessä ei ollut synnytys joka eteni nopeasti vaan komplikaatio. Artikkelissa sanotaan myös että naisia ohjataan eteenpäin sairaaloihin jotka hoitavat synnytyksiä. Eli jos olisin soittanut Porvoon sairaalaan he eivät olisi ottaneet meitä vastaan ja meidän tarinalla olisi ollut aika traaginen loppu. He eivät myöskään leikkaa viikonloppuisin tai ”virka ajan” ulkopuolella. Saamme siis olla kiitollisia että synnytykseni tapahtui päivällä.

Synnytyssairaaloiden sulkeminen on vakava asia enkä ymmärrä miksi kukaan ei tee asialle mitään! Mitä sitten kun seuraava komplikaatio tulee? Meillä oli ihan äärettömän hyvä säkä että tapahtui sairaalan pihalla ja nimenomaan virka ajalla, mutta olisi aika sinisilmästä luulla että kaikki tapaukset ovat tällaisia tai että niitä komplikaatioita ei tule tulevaisuudessa. Miksi tämä ei sitten toimi herätyksenä vaan väitetään että yleensä kiireelliset synnytykset menevät kivuttomasti ja ilman komplikaatioita?

Koko ajan sanotaan että lapsia syntyy liian vähän ja mietitään miten ihmisiä voisi rohkaista tekemään enemmän muksuja. No ei ainakaan tällä tavalla. Me tiedettiin aina että halutaan paljon lapsia, vähintään kolme mutta tämän synnytyksen jälkeen emme enää ole varmoja jos hankitaan. Haluan lisää lapsia mutta en tiedä jos uskallan, koska mitä jos ei olla yhtä onnekkaita seuraavalla kerralla? Mitä jos me ei keretä Helsinkiin, Hyvinkäälle tai Kotkaan ja Porvoon sairaala ei ota vastaan?

Kun äitini synnytti pikkusiskoni 8 vuotta sitten Porvoon synnäri oli kesälomalla. Miettikää – synnytyssairaala oli kesälomalla. Hänen piti siis synnyttää Kättärillä. Saarnataan aina että ensimmäinen synnytys etenee hitaasti, no tässä tapauksessa kyseessä oli kolmas synnytys joka eteni todella nopeasti ja äitini kerkesi olla Kättärillä 10 minuuttia ennen kun pikkusiskoni syntyi. Siinä oli siis matkasynnytys erittäin lähellä, joka ei sekään ole se mielyttävin tai turvallisin vaihtoehto.

Lapset ovat meidän tulevaisuus ja tulevaisuuteen kannattaa satsata. Myöntäkää että teitte ison virheen kun lakkautitte synnytyssairaaloita ja tehkää jotain asialle. Vai pitäisikö meidän tulevaisuudessa synnyttää kotona ja saada avustusta kätilöltä skypen avulla? Sehän vasta olisikin halpa ja hyvä ratkaisu.

Kommentit (1)

Hieno tatuointi! Voisitko tehdä postauksen sinun tatuoinneista?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X