desire nymark - Banneri

Leikitään että kello on kolme iltapäivällä ja vastasyntynyt vauvasi nukkuu. Mitä teet?

• a. Peset pyykkiä ja tyhjennät tiskikoneen

• b. Teet ruokaa ja syöt

• c. Nukut päikkärit

• d. Menet suihkuun

Jos olet yhtään samanlainen kuin minä et ehkä tee mitään yllämainituista vaihtoehdoista. Jos Kirppu nukkuu tai joku muu on kylässä lapsenvahtina en ikinä osaa päättää mitä minun pitäisi tehdä. Joko ravaan ympäri kämppää ja mietin mitä minä voisin tehdä koska minulla ei ole hajuakaan miten kauan Kirppu nukkuu enkä saa yhtäkään projektia aloitettua, tai sitten teen 7 asiaa yhtäaikaa ja kaikki jäävät kesken.

Minulle eniten tuputellut neuvot ovat ne jotka ovat kaikista vaikeimmat noudattaa: ”nuku silloin kun vauvasi nukkuu” ja ”uskalla ottaa apua vastaan”. Mitä tulee tuohon nukkumiseen en edes muista milloin viimeksi olisin nukkut enemmän kuin 3-4 tuntia putkeen koska se on nykyään niin harvinaista herkkua, enkä ikinä pysty rentoutumaan niin paljon että pystyisin nukkumaan päikkäreitä Kirpun kanssa. Mitä kauemmin annan Kirpun nukkua sitä todennäköisempää on että hän herää heti kun torkahdan, joten pysyn hereellä. Yöllä taas en nykyään enää ”mene nukkumaan” vaan valvon koska se on vaan yksinkertaisesti helpompaa odottaa kunnes Kirppu alkaa itkeä, kuin että joutuisin heräämään ja nousemaan ylös juuri kun olen nukahtanut. Ja vaikka saan paljon apua mieheltäni sekä sukulaisiltani se on aina yhtä vaikeeta ottaa vastaan. Vaikka olen väsynyt en kuitenkaan pysty ottamaan päikkäreitä vaikka joku toinen olisikin vahtimassa Kirppua – vaan jään hengailemaan siihen viereen ja katselen miten joku muu pitää Kirppua sylissä.

Jos olet samanlainen kun minä niin minulla on kolme neuvoa sinulle. Neuvoja jotka itsekin kovasti yritän noudattaa. Tiedän miten vaikeeta se voi olla, joten en käske teitä tuoreita äitejä noudattamaan näitä neuvoja vaan annan pari suositusta miten oikeasti kannattaisi tehdä:

  1. Kun vauvasi nukahtaa, älä aloita mitään toista tehtävää. Et ikinä tiedä jos hän nukkuu 10 minuuttia tai 2 tuntia, joten älä hukkaa aikaa vaan mene suoraan sänkyyn.
  2. Jos sinulle tulee syyllinen olo kun joku muu hoitaa vauvaa, pyydä heitä tekemään jotain muuta. Pyydä heitä pistämään pesukoneen päälle, tai tuomaan ruokaa sinulle, tai pesemään pyykkiä.
  3. Anna lastenvahtisi viedä vauvaa ulos. Esimerkiksi vaunulenkille. Hämmästyt varmasti miten hiljaista ja rauhallista talossasi on ja saat rauhassa nukkua, tai siivota ilman että sinun pitää hermoilla että vauvasi herää ja kaikki jää kesken.

Mikä on paras neuvo jonka olet saannut?

Kommentit (5)

Tuo nukkuminen silloin kun vauva nukkuu on kyllä välillä tosi hankalaa kun silloin juuri tuntuu että jes, hetki omaa aikaa, mitä luksusta! Eihän sitä voi nukkumiseen tuhlata vaan pitää alkaa tehdä jotain maailman turhinta, vaikka järjestelemään kuvia koneella.. 🙂 Onneksi edes joskus malttaa nukkuakin, tämä neuvo on nimittäin itselleni sitten kuitenkin ollut se kaikkein hyödyllisin pienen vauvan kanssa.

Paras neuvo on ehkä että pidä siisti koti aina niin ei tarvitse joka kerta kun on ”lapsivapaata” alkaa siivota ja jynssäämään vaan voit silloin ottaa iisist.

Tää ois hyvä! Mä onnistun jotenkin ripottelemaan tutteja, tuttipulloja ja puklurättejä ympäri koko kämppää ?

Jo siis ainut mitä olen tyylii oppinut on että tiskit heti koneeseen ja pyykit heti vaan pyykkikoneeseen.
Sitten nää muut esim. mun huono tapa on että jos olen unohtanut jotain sisälle kun ollaan menossa niin juoksen kengät päällä sisällä kaikki huoneet läpi etsien tuttia ?

Nimenomaan! Välillä eksyn youtuben ihmeelliseen maailmaan ja yhtäkkiä katselen mitä ihmeellisempiä videoita ? tai niinku nyt, kun pitäisi nukkua mutta kasaan ikeasta ostettuja mappeja ja hengailen täällä kommenttikentässä ??

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X