desire nymark - Banneri

Ennen kun Belle syntyi minulle toitotettiin että vanhempia väsyttää ja kyllä, olen todennut asian olevan näin. Muistan miten väitin olevani väsynyt ennen Belleä ja jos totta puhutaan haluaisin mennä ajassa taaksepäin ja antaa itselleni litsarin ja kertoa lapsettomalle Desirelle että Ei, sinua ei väsytä. Sinä et edes tiedä mitä väsymys on. Nyt äitinä kun olen saannut kokea miten radikaalia väsymys oikeasti voi olla huomaan miten aivot lakkavat toimimasta ihan totaalisesti ja löydän itseni mitä koomisimmaista tilanteista.

Väsyneenä jopa niinkin helppo asia kun kahvinkeittäminen voi tuntua ydinfysiikalta. Olen neljän kuukauden aikana onnistunut keittämään kahvia ilman puruja, kaatanut pelkkää keitettyä vettä mukiin ja vasta siinä vaiheessa huomannut että olipa laimeeta. Olen kaatanut korviketta kahviin maidon sijaan ja ihmetellyt makua, tai kokonaan unohtanut että olen keittänyt kahvia ja jättänyt sen juomatta.

Olen pessyt pyykkiä ilman pesuainetta, laittanut astianpesukoneen pyörimään vaikka sen sisältö on ollut puhdasta koska unohdin kokonaan että se oli päällä jo aamulla. Olen mennyt neuvolaan eripari kengät jalassa ja kauppaan ilman rintsikoita. Ja niin, sitten oli myös se kerta kun unohdin pizzan uuniin yli tunniksi ja jäljellä oli pelkästään mustaa kaalia. Tai sitten se kerta kun meinasin syödä muroja mutta lisäsin niihin vettä maidon sijaan.

Tavarat löytyvät nykyään mitä ihmeellisimmistä paikoista koska välillä saatan ”vaihtaa niitten paikkaa” päittäin. Kuten se kerta kun laitoin puhelimen jääkaappiin ja kävelin olkkariin voipaketti kädessäni. Tai se kerta kun menin ihan lukkoon ja annoin koiralle pihvejä koiranruuan sijaan, koska juuri sinä hetkenä tajusin vain että koiralle pitää antaa ruokaa, mutta ei mitä ruokaa. Syötiin sitten itse pakasteruokia. Välillä päässä vaan tilttaa ihan totaalisesti. Näissä tilanteissa tosikko voisi herkästikin purskahtaa itkuun, mutta onneksi osaan nauraa itselleni. Vaikka välillä olen vähän nolona, varsinkin silloin kaupassa ilman rintsikoita.

Mutta niin, itse asiaan eli miten väsymys voi pelastaa parisuhteen? Kun näitä koomisia tapahtumasarjoja tulee mieheni on ensimmäinen joka nauraa niille. Joku voisi kokea sen loukkaavana, mutta meillä se on lisännyt huumoria ja hyvää ilmapiiriä meidän taloon ja arkeen. Ja nimenomaan silloin kun väsyttää ihan liikaa ja tuntuu että ei millään jaksais huumori ja nauru on tärkeää. Mitä kömmellyksiä muut äidit ovat tehneet väsyneenä?

Kommentit (3)

Ai miten ihana <3 lapsettomana en voi vielä samaistua mut hauska oli lukea näitä.

Voi kiitos ❤️ Tiedät ainakin että jos tulevaisuudessa saat lapsia ja näitä sattuu sulle se on ihan normaalia, ei kannata hätääntyä ?

Joo hyvä tietää 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X