desire nymark - Banneri

Ei ehkä ihan ryyppäämään mutta laivalle, risteilylle ja onhan siellä alkoholia. Minulla on 5 kuukautta vanha vauva kotona ja silti lähden risteilylle. Olen poissa 23 tuntia plus automatka ja kyllä, sillä aikaa mieheni hoitaa meidän vauvaa ihan yksin. Hyi hirveetä, tai sitten ei.

Kukaan ei ihmetellyt, kyseenalaistanut tai edes kommentoinut asiaa millään tavallan kun mieheni oli firman juhlissa ja poissa puolitoista vuorokautta. Se oli ihmisten mielestä ihan normaalia ja äitihan on kotona hoitamassa vauvaa. Mutta kun asia on toistenpäin reaktio ei ole sama. Miten uskallat jättää vauvan isän kanssa? Miten voit olla poissa vauvasta? Ihan hyvin. Meidän perheessä pyritään siihen että olisimme tasavertaisia ja minähän en imetä.

Eniten minua ärsyttää se, että ihmisten mielestä isä pitää saada nähdä omaa lasta jos ero tulee ja silloin se on ihan fine että lasta annetaan isän hoidettavaksi vaikka koko viikonlopuksi. Silloin kukaan ei kyseenalaista asiaa eikä kukaan ihmettele ”jos se nyt pärjää lasten kanssa”, mutta jos olet parisuhteessa ja mies näkee lasta joka ikinen päivä hän ei muka siihen kykene ja silloin ei saisi vaan ”jättää lasta yksin miehen kanssa hoidettavaksi”, vaikka tosiasia on että silloinhan miehen periaatteessa pitäisi hoitaa lasta enemmän kun kerta on läsnä koko ajan, eikös?

Sitten vielä tämä minä en välitä mitä muut ajattelee. No periaatteessa se ei vaikuta mun elämään tai valintoihin vaikka joku yrittäisi heittä ”paska mutsi” leimaa minulle mutta se on jo tarpeeksi vaikeaa jättää vauvaa kotiin ja itse lähteä yksin esim nyt risteilylle. Haluan lähteä ja tiedän että nollaus tekee hyvää mutta silti olo on aina tyhjä ilman Kirppua ja se fiilis että jotain puuttuu tulee aina. Sitten kun joku vielä korottaa kulmakarvoja ja kyselee ”missä sun lapsi on?” tulee väkisinkin huono omatunto.

Tekisi mieli päivittää Kakarat vittuun, mä lähen ryyppää meemin mutta en ehkä uskalla sekoittaa pakkaa ihan niin paljon koska musta tuntuu että nyt jo heitän bensaa liekkeihin. Saatte olla mitä mieltä tahansa, mutta tänään lähden silti risteilylle ilman vauvaa. Tuleeko teille huono omatunto jos lähdette yksin, ilman vauvaa? 

Kommentit (21)

Saitko vierasta peliä laivalla? Sehän näiden mammojen irtioton syy on.

En olisi itse pystynyt jättämään pientä vauvaa vaikka olisi jäänyt isänsä kanssa. Pieni vauva kuuluu äitinsä viereen, kukaan muu ei täysin pysty korvaamaan sitä läheisyyttä mitä vauva tuntee ja kaipaa äitiään kohtaan. En ymmärrä miksi ihmiset haluavat nopeasti ”eroon” lapsestaan. Pitää olla omaa aikaa, pitää nukkua omassa sängyssä. Vain ihminen on niin kylmä pienelle pennulleen. Ei yksikään eläin tee niin. Tämä siis yleisenä kommenttina, ei kohdistunut sinuun.

Ymmärrän toki mitä tarkoitat, mutta kyllä se oma aika on tärkeetä äidin hyvinvoinnillekin 🙂 mä meinasin ainakin ruveta kiipeämään seiniä pitkin kun olin melkein vuoden PELKÄSTÄÄN kotona, kun olin vuodelevossa rv13 lähtien. Isälle tulee aika helposti ulkopuolinen olo jos äiti hoitaa kaiken. Tota nukkumista omassa sängyssä on vielä pakko kommentoida sen verran että meille ainakin sanottiin että vauva ei saisi nukkua vanhempien sängyssä eikä sohvalla 🙂

Ihan oikein! Äidillä on oikeus omaan aikaan ja hauskan pitämiseen! Itse en raaski jättää nuorimmaista kotiin kuin korkeintaan lenkin ajaksi, vaikka poika on jo 1v 3kk. Poika pärjäisi hyvin isän ja veljien kanssa, mutta itsellä on olo, että jotain puuttuu. Siitä huolimatta kaipaisin kovasti omaa aikaa enemmän kuin tunnin. Mies ehdotti, että menisin nyt lomalla esim. hotelliin itsekseni. Ihana ehdotus, mutta jää kyllä toteuttamatta.

Mulla oli sama ongelma että en vaan pystynyt lähtee mihkään ilman vauvaa, aina roudasin Kirpun mukaan tai sitten jäin kotiin ? meidän perheneuvoja sitten sanoi että tämä on ihan yleistä äideillä, kannattaa vaan potkii itsensä ylös ja uskaltaa lähteä. Kivaa risteilyllä oli, mutta en kyllä ole nyt menossa mihinkään vähän aikaan ?

Ansaitut vapaapäivät <3 ihan oikein, kyllä äitienkin pitää saada levätä.

Joo, kivaa oli ❤️ mutta oli myös kivaa tulla kotiin Kirpun, miehen ja koiran luokse ?

Nauti pienestä lomastasi, olet sen ansainnut, todellakin. Äiti on myös muutakin kuin äiti, saa hänelläkin olla muuta elämää kun pukluiset vaatteet ja tukka pystyssä.
Olen seurannut sun youtube videoita, ja tykkään susta ihan super paljon. Oot nätti <3 🙂
Mutta faktahan on se, että lapsella on äiti ja isi, myös isi osaa hoitaa lasta siinä missä äitikin, äidilläkin on oikeus omaan vapauteensa sillon tällön. 🙂

Hyvää laivamatkaa 🙂 Nauti!

http://nuorenamammaksi2011.blogspot.com/

Voi kiitos ?❤️ viime viikolla en jaksanu vlogia tehdä mutta tällä viikolla tulee taas ? lomasta selvittiin ja hauskaa oli, vaikka hirveä ikävä iski ja oli toooosi tyhjä olo, varsinkin ilman turvakaukaloa ja vaippalaukkua ?

Tiedän sen tunteen kun oot yksin ystävien kanssa jossain ilman sitä lasta. 😀

Itse en raaskisi jättää noin pientä edes isälleen ”hoitoon”, mutta vain koska itselleni tulisi liian ikävä. Meidän nuorimmainen tulee nyt vuoden, eikä ole ollut kertaakaan vielä poissa kotoa hoidossa. Ainoastaan maatilan töiden takia joku muu on vahtinut kaksi tuntia kerralla, ja silloinkin siis meillä. Nyt olisi tarkoitus jättää mummolaan hoitoon pariksi tunniksi kun lähdemme mieheni kanssa syömään hääpäivämme kunniaksi. Lisäksi meillä on 6v ja 4v lapsukaiset, enkä ole koko äitiyteni aikana käynyt viihteellä kuin 3 kertaa. Välillä olisi voinut tehdä ihan hyvää päästä johonkin, mutta kerkiääpä tuota vielä 🙂 nauti ajastasi! 🙂

Teki kyllä tosi hyvää olla hetken ilman vauvaa, vaikka olo olikin tosi outo ? ensinäkin se fiilis että jotain puuttu koko ajan. Ja että pärjäs pienellä laukulla! Kun on tottunut siihen vaippalaukkuun ?

Ihan oikein!
Kyllä te äiditkin tarvitsette välillä rentoutumishetkiä ja omaa aikaa. Minä bookkasin tyttöystävälle ensi viikoksi yhden yön stadin hotelliin, ihan vaan, että hän saisi rentoutua täysin omissa oloissaan.
Mene, juo, nauti, pidä hauskaa! Pisteet ei missään nimessä mun silmissä laske 🙂

https://faijahommia.fi/

Meillä poika taisi olla suht samanikäinen kun itsekin lähdin kavereiden kanssa laivalle! Teki muuten tosi hyvää, vaikka ikävä tulikin :)kyllä isä ja vauvakin tarvitsevat kahdenkeskistä aikaa, isän myös on hyvä nähdä minkälaista vauvan kanssa on olla yksinään. Sitä en ymmärrä että lapset lykätään monta kertaa kuukaudessa hoitoon, että vanhemmat pääsevät jatkuvasti juhlimaan… Näitäkin löytyy…

Olen aivan samaa mieltä, ja hyvin ne oli täällä keskenään pärjänneet ? sitä minäkään en ymmärrä.. välillä on tärkeetä päästä nollaamaan mutta ei nyt ihan joka viikonloppu sentään 🙂

Kyllä meidän äitienkin pitää päästä tuulettumaan! Itsekin käyn kylillä, parilla kavereiden kanssa, konsertissa, ravintolassa illalla, mikä milloinkin huvittaa. Kyllä ne isät pärjää ihan yhtä hyvin lasten kanssa, kun antaa vaan tilaisuuden. Kyllä omat menot kuuluu itsestä huolehtimiseen ja hyvinvoiva äiti on parempi äiti. Tsemppiä väsymyksen kanssa!

Nyt kun mies on lomalla olen saannut nukkua enemmän, joten ei enää väsytä onneksi ? tottakai kirpulla nyt on ne hampaat tulossa niin välillä kumpikaan meistä ei saa nukkua mutta onneksi sekin on ohimenevää ?

Ei tule tippaakaan huono omatunto, koska tiedän olevani lasteni kanssa enemmän kuin tarpeeksi, ja olemme miehen kanssa tasaveroisia vanhempia. Itse en tosin ole ollut juuri erossa alle 6-kuisista, enkä yötä erossa alle 1-vuotiaasta, koska se ei ole tuntunut hyvältä. Ja mielestäni vauva-aikana isä ja äiti eivät ole täysin tasaveroisia lapseen nähden, jos isä käy töissä ja äiti on kotona. Sen jälkeen kyllä, minulla on enemmänkin menoja kuin miehellä.

Oli mullakin ihan hirveä ikävä, mutta teki kyllä hyvää saada vähän omaa aikaa ? minähän olin myös koko raskausajan kipeenä, eli olen ollut ”pelkästään kotona” yli vuoden, rupee jo sosialiset taidot olemaan vähän ruosteessa ?

Haha vai niin ? en kyllä saannu, mentiin molemmat 1 nukkuu ku kerrankin oli mahis

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X