desire nymark - Banneri

Alussa päivitin huonolaatuisia kuvia, raiskasin niitä filttereillä ja lisäsin kasan hyödöttömiä hashtageja kuvatekstiksi. Ei siis mikään ihme että minulla oli 500 seuraajaa joista suurin osa kavereita ja sukulaisia. Vuosi sitten perustin blogini ja päätin samalla satsata instagramiin, niin että saisin trafiikkia vedettyä. Vuodessa pääsin 500 seuraajasta yli 20.000. Tuurillako? Ehkä, mutta oli minulla selkeä strategiakin.

NIMI, BIO & KUVATEKSTIT
Ensinäkin nimimerkki pitäisi olla helppo, ilman alaviivoja tai numeroita. Itse valitsin DESIRENYMAN ja sitä käytän kaikissa some kanavoissa. Tämän jälkeen laitoin bion kuntoon. Lisää siihen pientä faktaa itsestäsi, liitä muut somekanavat sekä nettisivu (jos sinulla on sellainen). 

Asia jonka monet unohtavat on kuvateksti. Tähän asiaan minullakin on paljon parannettavaa mutta fakta on kuitenkin se, että pitkät kuvatekstit saavat helpommin kommentteja. 

TEEMA, KUVAT & FEEDI
Feedi on kaikista tärkein. Ihmiset skrollaavat nopeasti fiidin läpi ja päättävät sitten jos he haluavat seurata sinua tai ei. Valitse teema ja pysy sen kanssa, tällä tavalla ihmiset tietävät millaisia kuvia he tulevat saamaan jos he seuraavat sinua.

Kuvien laatu on äärimmäisen tärkeä. Kirkkaat ja siistit kuvat saavat helpommin tykkäyksiä. Pidän huolen siitä että kaikki minun kuvat ovat kirkkaita, valkoisia ja tehostevärinä vaaleanpunainen. En päivitä kuvia instaan jotka eivät sovi mun feediin, ei vaikka ne olisivat miten kauniita tahansa.

HASHTAGIT
Ilman hashtageja kukaan tuskin löytää kuviasi, tai tiliäsi. Hashtageja ei kuutenkaan kannatta laittaa kuvatekstiin, vaan kommentoimalla omaan kuvaan. Tärkeintä on laittaa eri sivujen hashtageja, kuten esim #littleshabbyy tai #kaksplus. Jos nämä sivut sitten päättävät käyttää kuviasi he linkkaavat sinun IG tilisi ja tällä tavalla saat paljon näkyvyyttä. 

Itse pääsin ensin littleshabbyyn josta seuraajamäärä räjähti kattoon, joten kaikista strategioista tämä on by far se toimivin.

FOLLOWTRAIN, TYKKÄYKSET & KOMMENTOINTI
Ruotsissa ja Norjassa käytetään followtrainia, eli pitkä lista tileistä jotka sitten kaikki seuraavat toisiansa. Jos hyppää junaan saa helposti 100-200 seuraajaa jos feedi on kunnossa ja tilisi vaikuttaa kiinnostavalta.

Etsi ihmisiä joilla on samantyyppisiä ig – tilejä kuin sinulla (mun tapauksessa äidit ja vauvajutut) ja tykkää sekä kommentoi niitten kuviin. Hyvin kirjoitettu kommentti jää aina mieleen ja ihmiset haluavat nähdä kuka heille kommentoi. Jos tilisi näyttää siistiltä yli puolet alkavat seuraamaan sinua samalla kun he stalkkaavat kuka sä oot.

PÄIVITTÄMINEN
Seuraajat haluavat nähdä kuviasi joten postaustahti pitäisi olla aika napakka. Tilin ”kasvuvaiheessa” yritin postata kaksi kuvaa päivittäin ja nykyään edes yhden kuvan päivässä. Mutta toki, ihmisiähän me ollaan ja nyt Bellen myötä postaustahtini on ollut aika laiska. Älä kuitenkaan ikinä päivitä kaksi kuvaa peräkkäin, tämä ärsyttää ihmisiä. 

ALKU ON VAIKEIN
Monestakin syystä. Ensinäkin feedin ”kokoamiseen” kestää tovi koska kenellä on valmiiksi 20-30 kuvaa postata samantien. Toinen tärkeä juttu mikä pitää muistaa on että seuraajamäärä vaikuttaa asiaan paljon. Jos tililläsi on alle 3K monet voivat epäröidä jos he ”saavat” seurata sinua ilman stalker-leimaa. Jos taas seuraajamääräsi on iso kynnys on paljon pienempi. Tämän takia alku on usein hidas, mutta 5K jälkeen menee paljon nopeemmin.

INSTAMOKAT

  • Tummat kuvat
  • Monta samanlaista kuvaa peräkkäin kuten esim 4 selfietä samalla posella, maisemakuvaa tai quotia. Variation is key.
  • Ärsyttävät hashtagit kuvatekstinä. 
  • Hidas ja laiska postaustahti
  • Instagramin private-asetus, kukaan ei halua seurata ”sikaa säkissä”.
  • Snapchat kuvat, varsinkin se filtteri missä kukkatiara. Snäpit kuuluvat snäppiin.

Kommentit (1)

Tää oli kiinnostava postaus. :)!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X