desire nymark - Banneri

Oletteko huomanneet että aika usein lapset harrastavat samoja asioita mitä vanhemmat harrastaa tai ovat harrastaneet nuorempana? Minunkin tapauksessa oli näin, ratsastin koska äitini teki ja ihan nuorena likkana harrastin yleisurheilua, koska isäni oli harrastanut sitä nuoruusiässä. Pianoa piti soittaa koska mummikin osas ja kun jätin yleisurheilun minut raahattiin sähly harkkoihin.

Äidin kanssa harrastin ratsastusta ja olin hevosen selässä ekaa kertaa 2 vuotiaana ja ratsastus oli mielestäni kiva harrastus. Isä halusi sitten myös viedä minut harkkoihin ja sen takia kokeiltiin ensin yleisurheilua minkä jouduin lopettamaan koska juoksukisoissa annoin muitten lasten ohittaa minut juuri ennen maaliviivaa, syynä se että ”ne muut halusivat voittaa”. Sähly ja muut lajit joissa käytetään palloa ei ikinä olleet minulle sopivia.

Vasta teininä ymmärsin sanoa ei kun minua väkisin yritettiin raahata joka paikkaan ja valitsin itse itselleni uuden harrastuksen ratsastuksen ohella. Kävin Taekwandon alkeiskurssin ja sain keltaisen vyön, jonka jälkeen lopetin ajanpuutteen vuoksi. Ratsastin 4-5 kertaa viikossa ja yläasteella jouduin oikeasti lukemaan tentteihin. Näihin aikoihin minulle puhkesi myös todella paha psoriasis (iho, nivel ja kynsi psori) jonka takia olin kipeä aika helvetin usein.

En haluaisi tuputtaa mitään harrastusta Bellelle, mutta väkisinkin joudun koska ei noin pieni ihminen itse osaa päättää minkä harrastuksen hän aloittaa ja tiedän jo nyt että Bellestä tulee väkisinkin heppatyttö. Miksi juuri ratsastus, sehän on kallis ja vaarallinen harrastus? Koska minun äidillä on 3 hevosta, koska laji on minulle tuttu, koska se on mainio liikuntamuoto missä käytetään koko kehoa ja on aivan mainio apu motoriikalle ja tasapainolle ja koska Bellen mummi ja molemmat kummitädit harrastavat sitä.

Mitä tapahtuu jos tyttäresi ei halua harrastaa ratsastusta? Etsitään hänelle sopivampi harrastus mistä hän itse tykkää. Haluan kuitenkin kannustaa Belleä harrastamaan hevosia, koska harrastuksena ratsastus on todella monipuolinen ja siinä opitaan aika nopeasti että a) aina ei mene ihan putkeen, koska hevosellakin on oma tahto b) hevosesta pitää huolehtia c) kova duuni antaa tuloksia d) ainoa ihminen jonka kanssa kilpailet on itsesi kanssa

Onko sinulle tuputettu jotain harrastusta nuorempana? Vai tuputatko itse lapsillesi erilaisia harrastuksia?

Kommentit (4)

Mulle äiti tuputti balettia ja kummitäti ratsastusta. Balettia aloin harastaa jo ihan pienenä ja hevoshullukin musta tuli. Kinusin monta vuotta hevospelkoiselta äidiltä ratsastuksen aloittamista kunnes sain sen 8 vuotiaana aloittaa. 12 vuotiaana mun kiinnostus hevosiin kasvoi ja kiinnostus balettiin laski. Tästä en kuiteenkan uskaltanut aluksi äidille puhua koska baletti oli hänelle niin tärkeä ja silloin harrastin sitä 5krt viikossa. 13 vuotiaana lopetin baletin ja äiti ymmärsi hyvin. Nyt olen 14, äiti on voittanut hevospelkoaan ja kesän alussa ostettiin mulle eka oma hevonen. Onneks kummitäti jaksoi tuputtaa mulle tätä upeaa harrastusta!

Ratsastus on paras! Ja zariba kans ??????

Ridning och hästsport är så bra från unga ? De höll mej borta från dåligt umgänge som yngre (alkohol, tobak, fester) och måste nog seja att jag missade ingenting! Och just dedär att man lär sig ta hand om en annan individ fast man är ung. Go Belle!

Va kiva att nån e av samma åsikt som jag! ? för ja måst no faktiskt säga att ridningen lärd mej att den enda man tävlar me e sej själv, att man allti kan bli bättre å att man måst jobba tisammans me hästen å förstå att dom har också ”dåliga dagar” ? å sant dedär att du missa nog faktiskt ingenting, mina bästa o roligaste minnen e från ridlägren ?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X