desire nymark - Banneri

Minulta kysytään usein millaista on olla äiti, silleen oikeesti? No Anna-Greta, minäpä yritän vastata sinun kysymykseen mahdollisimman selkeällä tavalla: se on henkinen työmaa, välillä yhtä helvettiä ja välillä taas parasta ikinä.


Äitiys on sitä että haluat tehdä asioita ystävien kanssa, mutta sitten kun saat mahdollisuuden lähteä baanalle haluat vaan nukkua. Se on sitä, että haluaisit harrastaa seksiä mutta joko sinua väsyttä tai sinun kumppania väsyttää, koska joudutte vuorotellen valvomaan tai heräämään aikaisin vauvan kanssa.

Äitiys on sitä että haluat putipuhtaan kodin mutta et jaksa tai kerkeä siivota ja jos kerkeät hinkata koko talon se on samassa kunnossa parin tunnin jälkeen. Äitiys tarkoittaa myös sitä että et kerkeä syödä tai käydä suihkussa ja kun vauvasi vihdoin nukkuu päikkäreitä et välttämättä jaksa, haluat vaan istua hetken.


Äitiys tarkoittaa sitä että tiedät tasan tarkkaan miten paljon sun vauva painaa, koska joudut kantamaan tai pitämään häntä sylissä päivät pitkät. Se tarkoittaa myös sitä että sun selkä ja niska on jumissa, tai että sun kädet ovat mustelmilla koska kannoit turvakaukaloa.

Äitiys on myös sitä, että vauvasi ei suostu nukkumaan päikkäreitä kun olet suunnitellut suursiivousta tai sinulla on kahviseuraa, mutta jos olet varannut neuvolan vauvan ”rytmin mukaan” hän nukkuu juuri niin pitkään että joudut herättämään hänet.


Äitiys tarkoittaa sitä että syytät itseäsi joka ikisestä asiasta. ”Kolmas maailmansota on alkamassa” – Miksi olen hankkinut lapsia tähän maailmaan kärsimään? Vauva aivastaa – Miksi pidin ikkunan auki yli 10 minuuttia? Olet itse kipeä – jos mä tartutan sut se on mun syytä! Ihan sama mitä tapahtuu tai miksi – mietit aina jos olisit voinnut tehdä toisin.

Äitiys on sitä, että hymyilet joka kerta kun näet toisen äidin, isän tai lapsia vaikka olisit muuten introvertti. Se tarkoittaa myös sitä että väität kaiken olevan ihan kunnossa ja homma hanskassa, vaikka sinulla on puklua paidalla ja pilttiä hiuksissa, koska se on sinulle aivan normaalia.


Äitiys tarkoittaa myös sitä että käsitys omasta- tai laatuajasta muuttuu totaalisesti. Olet iloinen kun pääset ruokakauppaan yksin, tai kun saat syödä rauhassa. Etkä näe tässä mitään ongelmaa. Se tarkoittaa myös sitä, että jos saat vauvan hoitoon tiedät tasan tarkkaan mitä haluat tehdä: syödä ja nukkua.

Äitiys on välillä väsymystä, itkua, pelkoa, selkäkipuja ja raivareita. Mutta kaikki ne hienot hetket kumovat niitä. Se että sinun lapsi hymyilee, sanoo ensimmäisen sanan tai oppii kävelemään tuo sinulle niin paljon iloa ja ylpeyttä, että unohdat kaikki ne huonot hetket. Pystyt sanomaan kaikille että tämä kaikki oli sen arvosta, ja tarkoitat sitä. 

Kommentit (6)

Niin totta joka sana:) ihan kun omasta suusta olisi teksti tullut. Ihanaa loppu vuotta sinulle <3

Tää on hyvä teksti kuvaamaan äitiyden sekamelskaa:).
Tykkään sun kirjotus tyylistä, se ei oo liikaa hienostelua vaan siinä on sitä totuutta ja tunnetta, mitä jokaisen tekstissä pitäisi olla. Mun mielestä on hienoa kun uskalletaan kertoa rehellinen mielipide, eikä jätetä sitä sen takai pois, että pelätään muiden mielipiteitä. Oot tosi rohkee

Totta äitiys on just noita asioita mitä kirjoitit <3 ja lasten kasvaessa niitä mietteitä tulee lisää 🙂 tää on parhautta olla äiti <3 Mukavaa viikonloppua <3

Voi kiitos, mukavaa viikkoa sinulle! ? pitää tehdä uusi sitten kun tyttö kasvaa ?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X