desire nymark - Banneri

Mistä isättömät lapset saavat mieshahmon roolimalliksi ja miten isättömyys vaikuttaa lapseen?  Onneksi Belle ei ole täysin isätön, mutta hänellä on osa-aikainen isä. Olisin tottakai halunnut että Bellen elämässä olisi molemmat vanhemmat läsnä päivittäin, mutta meillä meni eritavalla.
Moni on kysynyt minulta mistä Belle saa kunnon miespuolisen roolihahmon. Sana isä tarkoittaa pelkästään biologista miestä joka on siittänyt pienen ihmisalun maailmaan, eikä sillä välttämättä ole mitään tekemistä miten paljon tämä henkilö on lapsen elämässä läsnä tai millainen roolihahmo hän on. Onko mies joka tekee yllättävän katoamistempun kun vaimo on kolmannella kuulla raskaana hyvä roolihahmo lapselle? Ei välttämättä, mutta toivotaan että meidän keississä olisi.

Välillä minua pelottaa että Belle saa väärän kuvan perhedynamiikasta tai miten parisuhteen pitäisi olla, ja että hän tämän takia sitten tulevaisuudessa kokee ongelmia omissa parisuhteissa. Kun vanhempien suhde on hyvä tytär näkee, että naisia tulee kohdella arvostavasti suhteessa ja yleensäkin syntyy jonkinlainen kuva miehistä. Bellehan jää tästä paitsi.

Toisaalta onhan niitä muitakin mahdollisia miespuolisia roolihahmoja kuin se nyt mainittu biologinen isä. Esim. minun veljeni, minun isä (kutsun häntä isäksi vaikka hän ei ole biologinen isäni, joten ei, biologinen isä ei tee kenestäkään automaattisesti isää), minun miespuoliset kaverit jonka kanssa vietetään aikaa usein ja tulevaisuudessa varmasti minun mahdollinen uusi kumppani.

Mitä siihen mahdolliseen uuteen kumppaniin tulee, niin tiedän että hän tulee olemaan Bellelle tärkeässä roolissa. Ainakin pari vuotta eteenpäin Belle tulee viettämään enemmän aikaa tämän miehen kanssa kuin oman isänsä kanssa, enkä ikinä kelpuuttaisi puolisoa itselleni joka ei olisi valmis ”isä-roolin”. Belle tulee aina olemaan nr. 1, me ollaan pakettidiili ja jos jossain vaiheessa hankkisin lisää muksuja kaikkia kohdellaan samalla tavalla, oli sitten biologinen tai ei.

Millaisia miespuolisia roolihahmoja teillä on teidän lapsille, ja onko tämä asia edes tärkeä teidän mielestä? Mitä jos kyseessä olisi esim. homopariskunta, olisiko silloin naispuolinen roolimalli tärkeä?

Kommentit (16)

Meillä esimerkiksi mulla on sisko, jolla eri isä kun minulla. Siskon isä ja meidän äiti erosi siskon ollessa vauva. Meidän isä tuli kuvioihin suhteellisen nopeasti ja nyt näin jälkikäteen isän kuoltua olemme siskon kanssa puhuneet paljonkin asioita. Ja siskoni sanoi, että pitää enemmän minun isääni omanaan koska hän on ollut läsnä kun siskoni on oppinut kävelemään, mennyt kouluun, saanut ensimmäisen työpaikan, valmistunut, yms. Olet siis oikeassa lapselle on tärkeintä se, että hänen ympärillään on ihmisiä jotka ovat läsnä lapsen elämässä. Niistä ajan myötä lapsi ottaa mallia ja ottaa ne perheeseen.
Meidän pikku neidillä esimerkiksi ei ole yhtäkään biologista pappaa hänen elämässään. Hän kutsuu lähimpää vanhempaa mies puolista ihmistä papaksi mikä meille ei ole mitenkään sukua, mutta on ollut tiiviisti lapsen elämässä läsnä ihan raskaus ajasta lähtien. Emmekä me lasta estä kutsumasta häntä papaksi. Olen sitä mieltä että olet sitten äiti, isä, mummo, pappa niin jokainen noista titteleistä sinun tarvitsee lapsen silmissä lunastaa.?

Oon jo pitkään halunnu sanoa et vaikutat niin aidolta ja ihanalta ihmiseltä et oispa mulla tommonen kaveri! ? Plus et tää on ehkä ainut blogi mitä jaksan lukea just siks et oot niin vilpittömän rehellinen kaikesta ❤️

Voi kiitos, ihana kuulla! ❤️

Koen meidän mieheni kanssa olevan hyvät mallit lapsillemme, mutta silti pidän tärkeänä sitä, että lapset näkevät läheltä monia hyviä ja oikeita tapoja olla nainen/mies/jotain muuta/aikuinen/vanhempi/puoliso.

🙂

Itse olen eronnut esikoiseni isästä ja uusi mieheni tuli tyttäreni elämään hänen ollessaan 3-vuotias. Alusta asti hän on pitänyt tytärtäni täysin omana tyttönään. Hän on todistanut minulle sen, että biologialla ei todellakaan ole väliä. Hänellä on kaksi tytärtä, kaksi yhtä rakasta ja kaksi yhtä omaa, vaikka toinen ei biologisesti hänen olekaan. Nyt meillä on myös yksi biologisesti hänen tyttärensä, mutta kyllä hän aina sanoo olevansa kahden tytön isä ja niin hän onkin. Mieheni ei ole milloinkaan tehnyt eroa tyttöjen välillä. Joskus jopa tuntuu, että esikoiseni tuntuu olevan läheisempi mieheni kanssa kuin kuopuksemme. En toki pidä tätä itsestään selvyytenä, vaan olen tästä äärimmäisen kiitollinen. Mutta halusin kertoa, että todellakin on olemassa hyviä miehiä, jotka voivat olla hyviä isejä biologiasta viis. Enemmän on sillä väliä kuka lasta kasvattaa, kuka kuuntelee, kuka rakastaa ja kuka on läsnä silloin kuin lapsi sitä tarvitsee. Niinkuin ilmeisesti sinullakin on ollut! 🙂

Ihana kuulla ♥️ tällaista itsekin etsin meille 🙂

Mitä tapahtui, jos kerta 3pv sitte isä sai vielä tavata Belleä???

Luitko tekstin ollenkaan vai pelkästään otsikon?

Niih.. Nykyään vähän liikaa puututaan nimenomaan miehen malliin. Entäpä annatko itse oikean kuvan naisen roolista? En jaksa uskoa että ex-miehesi olisi kohdellut sua huonosti, jos itse olisit ollut mallikumppani, ymmärrätkö? Niin saako tyttäresi sen kuvan että naista täytyy kohdella kuin kuningatarta, mutta samalla nainen myös nostaa itsensä jalustalle?
Joskus kirjoitit muistaakseni tänne blogiin jotain tämän tyylistä: ”You’re not married to average bitch”. Siitä saa nimenomaan sen kuvan, että pidät itseäsi korkeammassa arvossa kuin miestä.

Totta tuokin, mutta en kyllä pidä itseäni mitenkään korkeammassa arvossa. Parisuhteessa pitäisi olla tasavertaisia ja puhaltaa samaan hiileen 🙂 toi lausehan on beyoncen biisistä, eli ei kannata ottaa ihan kirjaimellisesti. En usko että kukaan ihminen on täydellinen missään, mutta vaikka olisikin niin kyllä niitäkin parisuhteita on missä ”mallikumppania” kohdellaan huonosti. Parisuhteet ovat aika harvoin mustavalkoisia.

Siis ei ole totta mikä kommentti tältä Netalta…. ”En jaksa uskoa että ex-miehesi olisi kohdellut sua huonosti, jos olisit itse ollut mallikumppani”. Näinhän se menee. Tuo lause kertoo mulle vain sen, että kommentoijalla ei ole mitään hajua mistä puhuu. Itse olin 3 vuotta väkivaltaisessa parisuhteessa, niin henkisesti kuin fyysisestikin, ja surullisen usein siinä paskassa pyöriessä tuli mietittyä vikaa ja syytä itsestään, mitä minun pitäisi tehdä toisin ettei kumppani olisi niin ilkeä ja välinpitämätön?, jos olisin mukavampi niin löisikö hän minua? Jos minä sittenkin olen se hullu tässä suhteessa? Tämä on just se ajatus mikä varmasti kaikkien naisten päässä pyörii, jotka seurustelevat narsistin kanssa. Narsisti on manipuloinnin mestari, ja saa sut helposti käännettyä itseäsi vastaan niin halutessaan. Jossain vaiheessa todellisuus iskeekin päin näköä, vaikka kuinka mukava ja ihana kumppanillesi olisit, ei rääkki lopu ja aina löytyy uusi syy, mutta ei ikinä narsistista itsestä. Onneksi pääsin itse suhteesta lopulta irti, ja onneksi sinäkin Desire ? moni ei ole tarpeeksi vahva lähteäkseen, ikävä kyllä. Kaikkea hyvää sulle ja pienelle tytöllesi ❤️

Ja vielä tuohon kommenttini ”mallikumppani”-kohtaan. Ihminen joka ei arvosta itseään ei ole hyvä kumppani.

Ei niin, mutta en kuitenkaan menisi syyllistämään narsistien uhreja, eiköhän narsistit jo tee sitä tarpeeksi ja kyllä, mielestäni jokainen joka on ollut narsistin otteessa on uhri.

Olen itse elänyt samanlaisessa suhteessa 6 vuotta, sekä koko lapsuuteni ajan narsistiäidin alistamana, että tiedän kyllä mistä puhun.
Totuus on kuitenkin se, että loppupeleissä jokainen on vastuussa vain itsestään (parisuhteessa) ja on turha syyttää edes sitä narsistia – itsehän sen on sallinut. Kuulostaa varmaan julmalta, mutta se on totuus. Ajan myötä olen oppinut laittamaan aika kylmästikin pisteen kaikelle alistamiselle itseäni kohtaan. Tietysti tunsin syyllisyyttä esim. äitini kohdalla, kun välit laitoin häneen lopulta poikki. Mutta totuus tässäkin on se, että äitini on ollut aikuinen ihminen koko sen ajan kuin mä olen hänen elämässään ollut, hän on tehnyt väärin. Se on surullista, mutta turha sitä enää on märehtiä.

Toivottavasti viestini pointti on ymmärrettävissä.

Nimenomaan ♥️ kukaan ei tiedä mitä suljettujien ovien takana tapahtuu, vaikka suhde näyttäisi täydelliseltä ulospäin. Luulen myös että kukaan ei tiedä/tajua miten manipuloivia narsistit ovat, ennen kuin on itse sellaiseen törmännyt ♥️

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X