desire nymark - Banneri

Kohta minulla on ensimmäinen vuosi äitinä takana, ja kieltämättä tämä matka on ollut erittäin opettavainen sekä täynnä yllättäviä käänteitä ja vaiheita. Kokosin teille listan asioista jotka olen oppinut kuluneen vuodn aikana.

Äitiysloma ei ole loma, vaan yksi rankimmista duuneista maan päällä. Olet vastuussa pienen ihmisalun elossapitämisestä sekä kasvatuksesta, etkä vielä saa minkäänlaista feed backia sun työnlaadusta. Tuloksen näet vasta myöhemmin, kun lapsesi on aikuinen.

Uusi nimesi on mamma, tai pahimmassa tapauksessa mammamammam. Tilanne eskaloituu nopeasti siihen että sinä kutsut itseäsi mammaksi, ja jopa sinun ystävät sekä sukulaiset kutsuvat sinua mammaksi (ainakin jos jälkeläisesi ovat lähellä).

Sinun kukkaro, ulkonäkö sekä sosiaalinen elämä kärsii, mutta sydämmesi täyttyy.

Hampaat ovat helvetistä. Vaikka antaisit lapsellesi kipulääkkeitä, se ei silti poista sitä faktaa että pikkuisesi ei nuku yhtä hyvin, hän on kiukkuinen, saattaa saada flunssaa ja kuumetta, kuola valuu jatkuvasti.

Rokotteet ovat saatanasta. Tottakai rokotteet ovat hieno keksintö, mutta rokotteen ottamisen jälkeen lapsesi saattaa (joka kerta meidän tapauksessa) olla kärttyinen ja saada kuumetta. Vietetään siis pari unetonta yötä, taas.

Olet liian ankara itsellesi ja vaadit itsestäsi liikaa, tuhansia tehtävälistoja vaikka tasan tarkkaan tiedät että jos jälkeläisesi on sillä tuulella, että tänään ei tehdä yhtään mitään järkevää, et myöskään tee. Jatkuvasti sun päässäsi pyörii tekemättömiä asioita, välillä olet stressaantunut ja koet olevasi huono ihminen. Et kuitenkaan ole, trust me.

Neuvola on aina väärään aikaan. ”Pistetään aika silleen että se sopii teidän rytmiin”, mutta eihän se ikinä sovi koska karman laki toimii sillä tavalla, että lasta pitää aina herättää neuvolaa varten tai sitten hänelle iskee hirveä raivari kesken käynnin koska hänellä on nälkä tai häntä väsyttää.

Siivoaminen on helppoa, siistinäpitäminen on mahdotonta. Sormiruokailu tarkoittaa käytännössä sitä, että kaikki heitetään lattialle. Kaikki laatikot vedetään auki ja kaikki tavarat ulos. Siistiä? Korkeintaan 10 minuuttia.

Tiskikoneen täyttäminen ja tyhjentäminen on mahdotonta, koska jostain syystä lapset r a k a s t a v a t tiskikoneita. Varsinkin jos se sisältää teräviä esineitä.

RIP koriste-esineet alle metrin. Ihan sama minkälainen koriste, se ei saa olla rauhassa. Ja kuka pitää koriste esineitä yli metrin korkeudessa? Ei kukaan. Eli ei koriste esineitä, valkoisia sohvia tai nukkamattoja kymmeneen vuoteen.

Lapsesi vie sinulta kaiken. Vaikka antaisit tasan samaa ruokaa lapsellesi jota itse syöt, mutta eri lautaselle, se ei kelpaa vaan lapsesi haluaa sun ruokaa, sun lautaselta. Ja sun haarukan. Ja vesilasin. Ja kahvikupin. Ymmärrätte mitä tarkoitan.

Puhelimelle kannattaa laittaa suojakuori, suojakalvo ja ottaa vakuutus. Koska lapset rakastavat myös puhelimia, ja ne laitetaan suuhun, tai heitetään lattialle.

Jos lapsesi saa raivarin julkisella paikalla, annat hänet isän syliin. Tai jonkun miespuolisen syliin. Kukaan ei katso ”isiä” vihaisesti tyyliin ”miksi toi ei tee lapselle mitään, niin että se olisi hiljaa?” tai ”huoh taas huutava lapsi”. He katsovat miehiä säälivin silmin. Usko pois.

Äitiys ei ole kilpailu. Äidit kuitenkin kilpailevat kaikesta, koko ajan.

Auto on paras keksintö ikinä, koska yleensä kaikki vauvat rauhottuvat ja nukahtavat autossa, YAY!

Tarvitset isomman auton, koska kukaan ei ikinä pysty kuvittelemaan miten paljon tavaroita joudut roudaamaan mukanasi, ennen kuin sinulla on lapsi.

Jos pidät hiuksiasia auki, olet menossa juhlaan. Tai olet ylioptimistinen, ja kohta sinulla on puklua tai ruokaa hiuksissasi. Tai lapsesi tekee sinusta kaljun.

Kahvimenekki tuplaantuu. Tai triplaantuu, koska unettomat yöt.

Laatuaika on suihkussa tai kaupassa käyminen, ilman lapsia. Voin luvata että et ikinä ole nauttinut yhtä paljon perus kauppareissusta.

Käytät treenivaatteita koko ajan, mutta sinulla ei ikinä oikeasti ole aikaa treenata. Mutta mukavuus ennen kaikkea, vai mitä.

Valitat välillä (tai aika usein), mutta et kuitenkaan vahtaisi hetkeäkään pois. Lapset ovat paras asia maan päällä, vaikka he saattavat ärsyttää sinua välillä, vaikka olet koomassa ja sinulla on krooniset silmäpussit. Lapset ovat siunaus.

Mitä te muut vanhemmat olette oppineet?

Kommentit (22)

Haha huippu teksti! Oot selkeästi myös huomannut, että huumori tuntuu olevan ykkösase vauvavuotena(kin)! ?

Oon jo jonkin aikaa sun tekstejä lukenut, mutta syy miksi blogiisi eksyin oli se, että mäkin oon synnyttänyt hätäsektiolla ennenaikaisesti. Tuntuu, että toista näistä on tehnyt melko monikin, mutta molemman läpikäyneitä ei kasva puissa. Kirjoitin oman tekstin tänne http://shittyisthenewblack.blogspot.com/2017/08/synnytyskertomus.html, jos kiinnostaa ?

Ihanaa alkavaa vuotta teidän pienelle perheelle! <3

Lisäisin vielä tähän: ymmärrät viimeistään nyt miten helpolla olet päässyt kun lasta ei vielä ollut, kaupan hyllyltä silmäilet sitä vahvinta deodoranttia ja eteisestä valkkaat kengät jotka pistät nopeiten jalkaan 😀 😀

Haha joo älä! 😀 paitsi et me ollaan jo siinä vaiheessa, että hyvin palvelleet connarit eivät enää saa olla rauhassa pikkuriiviöltä, vaan niitä kengännauhoja revitään niin kireelle et eivät enää mene heittämällä jalkaan! Tarralenkkarit seuraavaks? ?

Niin hienosti kirjoitettu ? Luin miehelleni ääneen ja kyllä naurettiin, kaikki pitää todellakin paikkansa. Laatuaikaa kaupassa, tiskikone-juttu… Etenkin tuo ”lapsesi vie sinulta kaiken” ? Hiukset minulla tippuu kyllä muutenkin, kiitos hormonit ja imetys.

Haha kiitos, kiva että tykkäsit ja kolahti! ? ja totta tuo, mäki kaljuunnuin synnytyksen jälkeen ? onneksi nyt jo on kasvamassa takaisin, mut otsatukassa katkeili niin paljon et mun pienet hipsukat näyttää ihan joltai torakan tuntosarvilta ???

Hahhaa kuulosti kovin tutulta ? ! Tykkään kovasti lukea blogiasi ?

Hahah niin ihanankamalan tuttua!:D Paitsi että n vuoden ikään asti poitsu huusi kaikki automatkat suoraa huutoa.. Mietin aina silloin että vitsit kun edes automatkoilla olisi ”omaa aikaa”! Nykyään 1,5v nä istuu jo rauhassa lähes aina. Ja toisekseen hän ei kiinnostu juurikaan minun ruoastani vaan syö mielissään omaa.:D Ja kolmannekseen lisäisin vielä, että ne joilla on ns ”helppo” lapsi, eivät tiedä lastenhoidosta mitään! 😀 Viimenen on ehkä se suurin oppi näin hyvin itkuisen (vauvana) ja temperamentisen poistun äiti. 😀

Joo totta toi, että jokainen lapsi on erilainen. Vaikka olisi itse äiti kannattaa olla aika varovainen ojentamaan neuvooksennuksia, koska tuntuuhan äitiys aika erillaiselta jos on muksu joka nukkuu yöt hyvin ilman syöttöjä tai esim koliikkivauva ?

Ei herranjumala. Vaikka tää olis miten vitsillä tai ”pilke silmäkulmassa” kirjotettu ni hei haloo mitä tekstiä. Älkää tehkö niitä kakaroita jos pitää valittaa. Lapsi muuttaa kaiken, se tuskin tulee kenellekään yllätyksenä. Tälläset postaukset on ihan naurettavia!

Hei Netta! Olin jo ihan huolissani, kun sua ei oo näkyny täällä kommenttikentässä pitkään aikaan ?
Kehottaisin nyt kuitenkin, että et lue mun blogia jos jokaisesta postauksesta pitää valittaa, kuten nyt olet pitkään tehnyt 🙂
Kaksplussalla on 15 muuta blogia, mistä sun verenpaine ei ehkä nousis tällä tavalla ?

Eihän tuo mitään valitusta ollut vaan mukavia tosiasioita. Ja eipä sitä etukäteen voi hahmottaa miten paljon se muuttaakaan, vasta kun sen kokee itse.

Juurikin näin! Kyllä kaikki tietävät että vauva muuttaa elämää, mutta vasta sitten kun kokee sen itse ymmärtää miten paljon ja millä tavalla. Tämä riippuu myös tietty lapsestakin, kaikki ovat erilaisia 🙂

En ole lapseton enkä huumoritajuton, kiitos vaan analyysistä. Tietyt asiat vaan on sellasia millä ei kannata vitsailla. Itse en ikinä pysty edes leikilläni ”valittamaan” vauvavuoden vaikeudesta, väsymyksestä tms. mistä yleensä valitetaan.
Sama kun koiranomistajat (jota olen myös) valittaa paskoista sisällä, sadesäästä, järsityistä karmeista. 😀

Ihmisiä on erilaisia 🙂 ja olen kyllä aina ymmärtänyt jos joku kertoo olevansa väsynyt jos on esim koliikkivauva, kun vauvojakin on niin erilaisia. Toki jos on superhelppo lapsi eikä syytä valittaa, niin miksipä sitten valittais 🙂

Täähän oli pilke silmäkulmassa kirjoitettu. Oivallista tekstiä. ? Se, joka ei tekstiä ymmärrä, on joko lapseton tai huumorintajuton.

Näitä sun blogeja lukiessa kyllä päivä piristyy.??

Kaipaat ”entistä” elämääsi; haluat shoppailla, käydä kahvilla, viettää laatuaikaa kavereiden kanssa, treenaamaan.
Tosiasiassa, kun sitten saat aikaa näihin, sulla on kauhea kiire kotiin, koska ikävöit pientäsi. Mutta oma aika on kullan arvoista, niin jaksat taas olla mamamammamaaaa.

Komppaan tätä! ? olo on niiiin alaston jos lähtee johonkin ilman pikkuriiviötä, ja sitten säpsähtelee joka ääneen ja kuulee ”haamuitkua” koko ajan, ja kestää hetken ennen kuin tajuaa että eihän mulla ollutkaan muksua mukana ??

Kahden lapsen äitinä kuulostaa just niin tutulta, paitsi että meillä ei ole tarvinnut koskaan valvoa öitä eikä rokotteet ja hampaatkaan ole valvottaneet. Muuten olen täysin samaa mieltä.

Sulla on kyllä ollut tuuria! Terveisin kateellinen äiti ? no ei, Belle on muuten ollut superhelppo lapsi. Pelkästään noi rokotteet ja hampaat ovat olleet vähän hermojaraastavia ?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X