desire nymark - Banneri

Wikipedian mukaan varpajaiset ovat ”juhla, jolla perheen isä juhlistaa uuden lapsensa syntymää. Varpajaisten järjestäjänä toimii tuore isä omille miespuolisille ystävilleen ja varpajaiset tulisi järjestää pian lapsen syntymän jälkeen”.

Mielestäni lapsen saaminen on yhteinen projekti, vaikka biologia on pitänyt huolen siitä, että nainen on se joka yksin hoitaa fyysisen osan. Raskaana oleminen ei tarkoita pelkästään kultakimpaleen kantamista. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että menet neuvolaan ja saat listan kielletyistä asioista. Joudut ehkä ensimmäistä kertaa elämäsi aikana miettimään mitä kannattaa (tai ylipäätänsä mitä voit ja saat) panna suuhusi, koska et enää ole yksin. Kaikki valinnat mitä teet vaikuttaa myös vauvaan. Olet siis päivästä yksi vastuussa toisesta ihmisestä ja hänen kehittymisestä.Stressiä pitäisi välttää vaikka olet paniikissa koska hei minusta tulee äiti ja mun sisällä kasvaa ihminen! Pesänrakentamis viettisi saattaa tehdä sinusta himosiivoojaan sekä sisustajan, mutta samalla tiedät että jos hääräät liikaa saat supistuksia ja tämä asiahan lisää stressiä, ja stressiähän piti välttää. Jos sinulla on ”paska säkä” tähän lisääntymisprosessiin voidaan vielä lisätä pahoinvointia, selkäkipuja, hormooniaknea, väsymystä, närästystä, turvotusta ja vitutusta. Periaatteessa sun keho on vuokralla ja sun sisällä asuva alivuokralainen ei muuten välitä tippaakaan milloin hiljaisuus alkaa.

Kun olet valmiiksi väsynyt, koska olethan raatanut jo 9 kuukautta, sinun pitäisi vielä synnyttää. Luulen että maan päällä ei ole pelottavampaa asiaa mitä voisi tehdä, kuin synnyttää. Milloin synnytän? Kauanko se kestää? Tiedetään että se sattuu (kuulema niin maan perkeleesti), mutta miten paljon se sattuu? Meneekö kaikki hyvin? Repeänkö ja jos repeän, miten monta tikkiä saan? Tai kuten minun tapauksessani; miten ylipäätänsä synnytän? Hätäsektio ei ollut suunnitelmissani, mutta niin siinä vaan kävi.Olet tottakai onnen kukkuloilla, koska hei susta on tullut äiti ja sinulla on oma lapsi, jota olet kantanut 9 kuukautta ja vihdoin hän on täällä! Mutta jos tunnet pientä katkeruutta siitä, että sinä jouduit olemaan raskaantyön raataja silläaikaa kun miehesi on saanut orgasmin kerran oikealla hetkellä ja sen jälkeen hänen työnsä oli hoidettu, se on aivan normaalia. Lopputulos on kuitenkin sama teille molemmille: saitte lapsen. Onhan lisääntymisessä kieltämättä aika epäreilu työnjako. Onko tämä miesten vika? Ei. Mutta siinä vaiheessa kun urakan alisuorittaja päättää järjestää itsellensä kemut, minulla loppuu ymmärrys.

Olet iloinen siitä, että olet saanut lapsen jonka naisesi on sinulle kantanut sekä synnyttänyt. Olet jopa niin iloinen, että haluat juhlia asiaa jättämällä juuri synnyttänyttä äitiä kotiin vahtimaan lasta sillä aikaa kun itse menet juhlimaan ryyppäämään sun miespuolisten kavereiden kanssa? Mitä olet mielestäsi tehnyt niin hyvin, että juuri sinä olet se joka ansaitsee vapaa illan? Jos joku ansaitsee juhlan väittäisin kyllä että se olisi äiti. Koska vaikka olisit ollut tukena ja turvana et ole hoitanut fyysistä osuutta ollenkaan. Voin kertoa että raskauden sekä synnytyksen jälkeen olet aika helvetin väsynyt, joten sun paikka on kotona, siinä missä lapsesi on, ja sun tehtävä on auttaa vauvanhoidossa niin että lapsesi äiti saisi toipua ja levätä synnytyksen jälkeen, koska sen me naiset olemme kyllä ansainneet!On myös tietysti olemassa miehiä jotka valitsevat varpajaisten ajankohdan niin että tuore äiti on saanut toipua ja levätä ja jotka hoitavat varpajaiset suhteellisen nätisti, eli juovat muutamat kavereiden kanssa ja tulevat samana iltana kotiin. Mutta valitettavan usein saan kuulla, miten äitejä harmittaa kun miehet lähtevät viikonlopuksi viettämään varpajaisia koska ”niin nyt vaan on tapana tehdä”. Sanokaa sitten rehellisesti että menette ryyppäämään, älkää sekottako siihen mitään tekosyytä että ”juhlitte koska olette niin iloisia että olette saaneet lapsen”. Jos oikeasti olette iloisia koska olette saaneet lapsen haluaisitte varmaan olla kotona viettämässä aikaa kultakimpaleen kanssa, eikä poikien kanssa tallinnassa ryyppäämässä.

Jos se että naisesi kantaa sinun lasta 9 kuukautta ja synnyttää hänet tähän maailmaan on sinulle niin rankkaa, että sun pitää ”nollata oikein kunnolla” ainakin kaksi päivää, ei varmaan kannata hankkia lapsia. Olen puhunut. Aamen.

Kommentit (61)

Olen ihan samaa mieltä! Odotan esikoista ja laskettuun aikaan on 10 päivää. Miehen sukulaiset jo innoissaan suunnittelee varpajaisia. Se suoraan sanottuna pistää vituttamaan, sillä itse en saanut baby showereita tai minkäänlaista muutakaan ”juhlaa”. Ja kyllä minä tässä olen suuremman työn tehnyt ja antanut paljon raskaudelle. Kyllä meidät äidit voisi ottaa myös huomioon, ehkä järjestää pienimuotoiset juhlat tai kokoontuminen, jossa molemmat vanhemmat voisivat olla mukana ja että miehetkin osaisivat juhlistaa äitiyttä, meillä kaikilla naisilla ei edes ole montaa naispuoleista ystävää… Mutta kyllä miehen paikka on todellakin olla ensisijaisesti vastasyntyneen ja äidin kanssa, ellei äiti ole varmasti toista mieltä. Lapsi on yhteinen.

Molemmilla kerroilla miehellä oli varpajaiaet mutta molemmilla kerroilla ne oli silloin kun minä olin vauvan kanssa sairaalassa, juu ei puhettakaan että kummallakaan-97 ja -00 olisi saatu perhehuone ja toiselta aloitti isytslomankin vasta kun päästiin sairaalasta kun oli suunniteltu sektio. Jos lapsia tulisi lisää niin tottakai saisi bileensä pitää kunhan olis sitten kuosissa ja kotona kun sinne päästäis. En aina ihan ymmärrä nykyäitien ajatuksia parisuhteesta ja perheestä mutta kait mä oon vaan vanhanaikainen.

Meillä mies on saunonut ja viettänyt iltaa kaverien kanssa, kun olen vielä ollut laitoksella. Aamupäivällä sitten tullut meidän kanssa sairaalaan hengailemaan. Mun mielestä tää oli ihan ok, muita varpajaisia ei ole pitänyt. Enmä sitä yöllä laitoksella olisi tarvinnut 😀

Mä seurasin laivalla yhden miesporukan varpajaisia, lyöttäytyivät siis meidän seuraan. Tää isukki sitte yritti iskee mukaasa yhtä meijä naikkosta ja pusutteli ja yritteli vaihtaa numeroo ja saada hyttii mukaa 😀 Jäi vähän ikävä fiilis kun todennäköisesti kotona odottavalle mammalle ei kerrota mitään ko reossusta

Minun puolisoni on koko raskaudenaikana (rv37 lopussa) joka perjantai ilta töiden jälkeen lähteny ryyppäämään ja aina vannonut että ei juo paljoa ja tulee hyvissä ajoin kotia (ennen klo 3), mutta joka kerta mennyt lauantai aamuun n. Klo 9 tai on mennyt jonnekkin muualle yöksi ja ei ole edes ilmoittanut että on muualla yön ja lauantai iltapäivänä soittaa että hakea kotiin ja hän nukkuun sitten koko loppu päivän kotona sohvalla. Raskauden aikana ei ole kysynyt vointia, auttanut kotitöissä tai käynyt minun kanssa kaupassa ja nyt loppu raskaus ollut todellavaikea kun niin väsyny ja ei ole pystyny ison mahan kanssa tekemään mitään. Ymmärrän että mies haluaa juhlistaa vauvaa mutta onko ok että ku mies ollu joka perjantai ilta juhlimassa ja ei ole minun tukena ollut?

Tämä postaus on kirjoitettu kauan sitten, ja rivien välistä paistaa katkeruus ja pettymys siitä että jäin yksin odotusaikana. Tämä saattaa kuulostaa karulta, mutta jos puolisosi ei ole tukena raskausaikana se asia tuskin muuttuu synnytyksen jälkeen. Huonoon parisuhteeseen ei kannata jäädä roikkumaan, se vaan syö sinulta valtavasti voimia.
Nykyään olen jo uuden miehen kanssa ja meille on tulossa vauva helmikuussa. En enää tunne näin vahvasti varpajaisia kohtaan, mutta nykyinen puolisoni myös arvostaa minua ja on tukena. Hän ei ikinä sinkoisi ryyppäämään suoraan synnäriltä, eikä nyt muutenkaan juokse pitkin baareja joka perjantai. Sellainen kun ei oikein onnistu lapsiperheessä. En väitä että pitäisi ryhtyä täysin absolutistiksi, mutta koko perheen hyvinvointi pitäisi aina olla ykkösprioriteetti 😊

Eroa….ei se välitä susta eikä vauvasta.

Joo-o. Ja sitten ihmetellään miksi parisuhteet kaatuu kun miehen on elettävä just niin kun nainen haluaa. Varpajaiset on yhden illan kestävä tapahtuma, jonka aikana nainen on yleensä muutenkin sairaalassa nukkumassa. Mies ei saa juhlistaa, koska nainenkaan ei pysty mihinkään lähtemään? Ei tarvitse ihmetellä ettei suhteet kestä.

Jäin yksin.
Ensinnäkin, sain n 12 tikkiä alakertaan ja oltiin viikko sairaalassa kun poika joutui teholle.
Sinä päivänä kun kotiuduimme päätti mies lähteä varpajaisiin. Istuin koko yön lapsi sylissä sohvalla kun en kyennyt liikkumaan kipujen kanssa (eppari). Ja maidon nousu oli niin jotain kamalaa.
Mies tuli hakattuna pääauki ja ihan kännissä kotiin. Sain siis hoitaa esikoistani ja miestäni ensimmäisenä päivänä kotona synnytyksen jälkeen..
Ja halusi mies lähteä uudelleen varpajaisiin toisen lapsemme syntymän jälkeen, (((KYLLÄ HÄN UNEN NÄKI ! %$#@%$)))

Ai kauheeta 🙁 itse en välttämättä olisi pystynyt antamaan tällaista anteeksi. On varmasti tuntunut tosi kurjalta. Tsemppiä sinne, toivotaan että miehesi vielä jonain päivänä ymmärtää miten väärin teki. ?♥️

Tota tota…mitähän sanois juu aloitetaan tästä varpajaiset….onko niissä jotakin vikaa kun näin jaksatte siitä murjottaa? muistutan kumminkin että jokainen nainen saa itse päättää oman seuransa eikö totta? ja siinä vaiheessa kun niitä lapsosia alkaa tupsahtaan ni pitäs olla tuo alkoholin käyttökin siinä pisteessä että ei tarvia 2-3 päivää itse te ne kalja pekat valkaatte…itse olen ollut molempien poikien jälkeen juhlimassa ja aamulla on huono olo tai ei…ni koti hommat kutsuu
Mutta se että sanot…urakan alisuorittaja järjestää itselleen bileet??ihanko totta että ihan alisuorittaja? kasva aikuiseksi…onko tullu koskaan mieleen kysyä mitä siellä korvien välissä liikkuu kun raskaus alkaa…KYSELKÄÄ naiset
Itse olin aivan jäässä…mitäs jos raskaudessa tapahtuu jotakin? mitäs jos synnytyksessä menee jokin pieleen? mitäs vauvalle käy jotakin synnytyksessä? mitäs jos äisille käy jotaikin? mitäs jos olen huono isä? mitäs jos menee työpaikka kuinka elätän perheeni?
Teen töitä aivan helvetisti että sellasta päivää ei tule mun perheeltä puuttuu jotakin…olen kumminkin se vain se synnytyksen alisuorittaja…kiitos tittelistä ihanaa että arvostan meitä miehiä
ja meillä rouva käy ihan samanlailla välillä tuulettumassa kun minäkin siinä ei ole mitään vikaa

Raskaudessa ja synnytyksessä nainen tekee kovemman työn. Tämä ei tietenkään ole miesten vika, vaan biologian. Mutta sitten perhe-elämässä molemmat pitäisi suorittaa/tehdä yhtä paljon 🙂 ja kaikki ne ajatukset mitkä miehet käyvät läpi pyörivät myös naisten päässä. Mun mielestä varpajaiset voi suorittaa reilulla tavalla, mutta kolmen päivän ryyppyreissu ”koska muutkin” ei mielestäni ole sellainen. Hyvä että sun rouva käy tuulettumassa, mutta fakta on et näin ei ole läheskään jokaisessa kodissa. Sen huomaa jo avaamalla ensimmäisen vauvaryhmän joka tulee vastaan. On miehiä jotka tietävät mikä on reilua ja sitten on niitä jotka eivät.

Mee nyt akka roskiin :’D

Tämähän olisi ratkaisu kaikkiin ongelmiin 😀

Kuule penikka teillä on peipishoweri yjtälailla ku miehillä varpaanpainajaiset

Juu, kyllä munkin mielestä miehet saisivat vauvasuhkuja pitää, vaikka 10 kertaa 🙂

Huvittavaa lukea kun ”feministi” tällä tavalla ”avautuu”. Lähinnä ihmettelen, että joku viitsii kaltaisesi kanssa lapsen edes tehdä, jos tämä on teidän perheen suurin ongelma.

Ei ole ollut ongelmia löytää halukkaita, kiitos kysymästä 🙂

Ettekö feministit ikinä jaksa lopettaa sitä valittamisesta… saisitte olla iki onnellisia ku asutte suomessa jossa naisen asema on kylläki aikas hyvä ku verrataa johonki lähi-idän maihin

Jos feminismi ja tasa-arvo pelottaa sinua, kannattaa varmaan sitten muuttaa sinne lähi-itään 🙂

Mulla ei käynyt varpajaiset edes mielessä. Olin kotona, opettelin perhe-elämää ja ennenkaikkea isä. Nössö, neiti jne. kommentteihin kerroun mun mielestä maailman kovimpia äijiä olevan niiden, jotka pitävät huolen perheestään.

Ei vaan käynyt mielessäkään lähteä rilluttelemaan kavereiden kanssa, kun oman elämän suurin aarre oli just saatu kotiin.

Hieman huomion hakuista touhua tämä nyyhkyttely. Älä jää tossun alle, vaa menet pitää samalla tavalla hauskaa. Oma moka jos alistuu. Ei niitä kuitenkaa kieltää tartte, saa molemmat pitää hauskaa

… ja äskeiseen pakko lisätä vielä, että mietinpähän vain olisko se sit ihan ok jos äiti lähtis pari päivää synnytyksen jälkeen (olettaen että olisi siinä kunnossa että pystyy) kavereiden kanssa vähän rilluttelemaan ja juhlimaan äitiyttä? Mietinpähän vain? Monesti yhteiskunnassa tälläistä käytöstä katsottaisiin pahalla koska kyseessä tuore ÄITI

Sit lähtis jos haluaa lähteä, itse en ainakaan sitäpääse kiellä, naurettavaa itkeä jostain varpajaisista ja yleistää et ne pitäis kieltää kaikilta, jos on valinnut niin paskan äijän ettei tajua koska ne voi pitää ni siit saa syyttää vaan ihan itseään. Onneksi ens viikolla saa pitää taas varpajaisia 🙂

Ps. Ei se raskaus, synnytys tai sen jälkeinen aika oo helppo isällekkään, lasta haluais pitää sylissään enemmän ja enemmän mut miehiltä ei vaan tuu sitä maitoa :/

Juuri tätä minäkin mietin! Isä jos lähtee viettämään varpajaisia (ryyppäämisen merkeissä) niin homma ok! Mutta AUTA ARMIAS jos äiti tekisi samanlaisen reissun, niin johan olisi piru irti, sossutäti kolkuttelisi ovella ja ihmiset katsoisivat kuin halpaa makkaraa.
Ja kun tosiaan ne äideille suunnatut babyshowerit ei useimmille miehille kelpaa, niitä ei voi edes verrata keskenään. Paitsi jos miesten varpajaiset ois vauvatavaran ostamista ja sitä vaippakakyn kyhäämistä ilman sitä alkoa 😉

Miksi ei vois lähteä ja miksi tulis sossu?? näistä kommenteista ymmärsin kuinka lapsellisista ihmisistä on kyse 🙁
Meiilä kaveripiirissä on jokainen pitänyt varpajaiset synnytyksen jälkeen sellaisessa vaiheessa kun äiti on jo palautunut urakastaan. Niissä on juhlittu syntynyttä ipanaa ja hyvästelty bile-elämä ja toivotettu onnea uudelle perhe-elämälle. Tuoreen isän lahjakin saattanu olla lavallinen vaippoja, ei oo varmaan äiti pahastunu. Näitä vietetty 1-2päivää ja kenenkään muija ei oo kiukutellu, pikemminkin jeesannu järkkäämisessä. mä en ymmärrä tämän kyseisen naisen jubinaa en mitenkään…

Se, että teidän kaveripiirissä on mennyt näin ”hyvin” ei tarkoita että kaikilla menis yhtä saumattomasti 🙂

Älä vaan 😀 ja siis lisään tähän vielä, että mun mies saa kyllä kaljalle lähteä. Ei elämä lopu sen takia että me saadaan muksu, MUTTA tekee sen sitten reilusti ja sanoo rehellisesti et mä lähen nyt viihteelle, eikä vetoo siihen että menen viettää varpajaisia koska muutkin pitää ja on traditio pälä pälä 😉

Vähintään lastensuojelu tulis kotiovelle.

AAMEN. Nimenomaan juuri näin ☝??

En millään jaksanut lukea kaikkia kommentteja, mutta moni mamma tuntui olevan varpajaisien puolesta. Voin puhua vain omasta näkövinkkelistä; meidän tyttö oli koliikki ja refluksi alusta alkaen noin 4kk asti. Tyttö itkeä tihrusti päivät aina puolulle öin asti.
Meidän iskä ei pitänyt edes isyyslomaa ensimmäisinä kuukausina ja voin kertoa että ensimmäiset päivät ja kk olivat minulle shokki rankan synnytyksen ja kerralla muuttuneen elämän vuoksi. Ja kyllä, olisin tarvinnut kaiken avun ja tuen varsinkin alkuun. Tämä tukeminen ja vauva-arkeen tutustuminen kuuluu miusta yhtä paljon isälle synnytyksen jälkeen kuin tukeminen raskausvaiheessa. Meillä isimies ei varmasti joutunut raskausvaiheessakaan koville sillä raskaus oli helppo ja olin varmasti tasaisempi luonne kuin koskaan aikaisemmin 😀 Joten miusta aina ei voi vedota siihen että isät ”kestää” odottavien äitien hormonien sekaiset tunnekuohut.
Siinä jos isäntä olisi vielä lähtenyt viettämään ryyppäjäisiä kaveriporukalla niin en varmaan olisi enää kotiin laskenut. Kyllä mun mielestä myös ekat viikot kannattaisi pyhittää kaikelle muulle kuin ylimääräiselle biletykselle.

Mitä ihmettä mä just luin? Jos tollasesta asiasta tulee minkäänlaista vääntöä, niin taitaa suhteessa olla moni asia pielessä.
Mä en ymmärrä miten kaikesta saa väännettyä draamaa ja taistelua siitä kumpi on kärsinyt eniten ja kumpi ansaitsee mitäkin enemmän!

Tuliko sulle mieleen että mies ei itse valitse sitä että ei voi kantaa lasta sisällään? Jokainen nainen päättäessään pitää lapsen juu kantaa sen 9kk lasta sisällään ja that’s it!

Ihan yhtäläinen oikeus miehellä on juhli isäksi tulemista vaikka 2 viikkoa eikä sen pitäisi tulla naiselle yllätyksenä, toki hän miehensä tuntee.

Lopettakaa riidan kaivaminen ja päiväkirjan pitäminen siitä mitä kumpikin on toiselle ”velkaa”!

Ymmärrän pointtisi täysin. Toki täällä on hyviä kommenttejakin. Hah! Olis kiva nähdä varpajaisporukan ilme kun edessä ois vaippakakku ja pastelli sävyisiä herkkuja.
Jos ne juhlat pysyy siisteissä (ei kontaten kuola poskella kotiin) raameissa niin ihan ok. Toki voi isyyttä juhlia mutta jos tuore äiti esim. jätetään useaksi päiväksi yksin niin se on jo liikaa. Nämä tilanteet juuri parisuhteissa usein tuo riitoja kun toinen jatkaa baarissa käymistä ja toinen kykkii kotona yksin. Mielipiteitä on monia ja uskon että ne ketkä ovat asian kokeneet ikävänä ymmärtävät paremmin.

Näinpä ? mun mielestä babyshowereita ja varpajaisia ei voi verrata toisiinsa, koska ei ne oo yhtään samanlaiset kemut. Babyshowerit ovat enemmän vauvan juhla, missä annetaan lahjoja vauvalle ja vauva on se pääpointti. Kuinka moni vauva on varpajaisissa saanut mitään? ? varpajaiset ovat enemmän isän juhla ja mun mielestä tekosyy ryyppäämiseen. Mielummin sitten sanoo suoraan että haluan mennä ulos jätkien kanssa baariin, eikä sekoittais siihen mitään ”koska se kuuluu tapoihin” lässytystä ?

Meille syntyy neljäs lapsi n.3viikon sisään, mä halusin, että mies saa viettää kunnon varpajaiset(kerrankin), joten vuokrasin hänelle saunatilan, johon mahtuu n.15 henkilöä. Mieheni on tukenut minua koko raskausajan ja on muutenkin loistava isä.

Mulle raskaudet ei ole ollut mitään kamalaa aikaa, vaikka on ollut paljonkin kipuja ym. Harvemmin mies käy muualla kuin töissä tai metsästämässä, varmasti voisi olla tilanne vähän eri, jos muutenkin ravaisi bilettämässä kokoajan. Itse en välitä juhlimisesta, nautin enemmän siitä, kun lapset on nukkumassa ja saan kaikessa rauhassa katsoa hyvää leffaa ja syödä jäätelöä.

On ihan naurettavaa että sellainen isä joka ei osallistuisi ja oisi tukena ja hengessä mukana lähtisi sitten juhlimaan isyyttä, voi tuotakin juhlia väärin perustein. Voi sitä toiselle pikku nollausta välillä suoda muutenkin sitten kun sopiva hetki koittaa.

Olen samaa mieltä. Eikä kyse ole kostamisesta. Sitä vastoin toivoisin, että miehen käytöksessä näkyisi naisen osan oivaltamista ja kunnioitusta naisen ponnisteluja kohtaan. Ja samoin, että myös nainen ymmärtäisi hyvän miehen arvon. Annetaan myös tilaa, mutta laspen synnyttyä olisi mielestäni ihaninta jos perhe voisi läheisesti ja keskenään iloita yhdessäolosta. On aika kurjaa jos isä kokee, että on suurempi ilo siinä hetkessä lähteä kavereiden kanssa ryyppäämään. Jota todennäköisesti kuitenkin on tullut tehtyä eikä sitä jatkossakaan kielletä.
T. Enbuske kirjoitti aiemmin osuvan kolumnin aiheesta. Mm sen, ettei baby showereita voi verrata varpajaisiin millään lailla. Tai sitten voidaan heti vaihtaa juhlien alkoholi vaippakakkuun helposti heidänkin osalta 😉

Tämäpä juuri! 🙂 mun mielestä vaan pitäisi kokea sitä vauvakuplaa yhdessä ? kerkee sitä juhlimaan myöhemminkin. Mä nyt takerruin nimenomaan siihen että koko ajatus varpajaisista on älytön 😀 ihanku juhlis häitä ilman vaimoa. Ja varpajaiset ei mun mielestä pitäisi olla mitkään polttarit vol 2 🙂

Nyt kyllä hyökyttätte Desireetä vastaan, miksi? Olen mummi 12v ihanalle pojanpojalle? ja kyllä poikani vietti aivan ihanat varpajaiset hyvien läheisten kamujen kesken. MUTTA, hän ei jättänyt äitiä yksin, vaan äidilllä oli joukko ystäviä seurana, samaan aikaan!

Hurjan kärkästä mielipidettä kirjoitat. Kyllä, nainen kärsii raskauden, synnytyksen ja kaikki ne kolotukset. Mutta että miehellä homma olisi vain orgasmi? Entäpä vaimon hormonihöyryt? Itkupotkuraivarit? Mieliteot? Oksentaminen? Jatkuva valitus, uliseminen ja huohotus, on siinäkin kestämistä. Kaikella hyvällä kaikkia äitejä kohtaan. (Olen kerran ollut tukihenkilönä raskauden ja synnytyksen ja tiedän paljonko joutuu sietämään etenkin omaa avuttomuuttaan kun ei voi auttaa.)

Oma mieheni ei ”perinteisiä” varpajaisia pitänyt vaan lähti kaveriporukalla urheilemaan, ja todellakin annoin mennä. En olisi kieltänyt vaikka olisi ryyppäämäänkin mennyt. Mielestäni todellakin olisi pään nollaamisen ansainnut. Olihan jaksanut mun vaikean raskauden, traumaattisen synnytyksen ja vauvan teho-osastoajan. Ei miehet useinkaan niin ajatuksiaan availe, siksi ajattelenkin että pään nollaaminen millä tavalla vain vauvan synnyttyä on ihan ok. Ja mikäli vaimolle ei ole, voihan siitä keskustella? Miksi ehdottomasti kieltää kun voi asioista sopia.

Ei mies ole syypää vaimon kärsimykseen (vaikka itsekin kyllä salissa niin miehelle karjuin 😀 ), yhdessähän se lapsi on päätetty hankkia (noin yleistäen). En siis ymmärrä miksi miestä siitä siis pitäisi rankaista. Menkööt tuulettumaan, jaksaa sitten taas kotona katsoa sitä maidonhajuista, räjähtänyttä, pukluista, kipeätä, hormoni-itkuista ja kosketusherkkää vaimoaan.

Ei mulla ole mitään sitä vastaan että mies haluaa lähteä yksin viettämään aikaa kavereiden kanssa, vaikkapa sinne baariin. Aikuista ihmistä ei voi eikä kannata kahlita kotiin. Mutta mielestäni itse varpajaiset ovat aika hassut… 😀 ja idea tästä postauksesta lähti nimenomaan siitä, että moni mies (ketä siis tunnen) ovat viimeaikoina viettäneet sellaisia ”perseillään tallinassa jätkien kanssa 2-3 päivää” ja se ei oo mun mielestä ok 🙂

Varpajaiset voi pitää myös heti silloin kun vauva on syntynyt ja äiti vielä sairaalassa 😉 kyllä miehet varpajaisensa ovat ansainneet! Vai pitäisikö naisiltakin kieltää babyshowerit?

Joo, jos niitä varpajaisia pidetään ”nätisti” niin se on asia erikseen. Jos esim ei saa perhehuonetta eikä äiti tarvitse apua sairaalassa sektion jälkeen niin kai se on just se ja sama istuuko mies yksin kotona kökkimässä vai kavereiden kanssa 😀

Ei kukaan ole oikeutettu toisen ihmisen puolesta sanomaan mikä on sopiva aika tai tapa juhlia. Jos se tulee ongelmaksi niin sitten on jotain muutakin pielessä.
Tunnut Desire kantavan lapsesi isälle kaunaa raskausajastasi, js itsessäsi ei taaskaan ollut mitään vikaa?
Ei parisuhteet toimi niin että nainen päättää mikä on oikein tai väärin (edes vaikka on ”kärsinyt” sen 9kk), ihan hirveetä ajattelua!
Suoraan sanottuna mä oon järkyttynyt siitä miten kukaan voi tollasta tekstiä suoltaa!!

Kommunikaatio on tärkeä asia ja monet miehet eivät ymmärrä miten rankkaa raskausaika voi olla. Mielestäni on ihan hyvä että näistäkin asioista puhutaan, kun yleensä vaan puhutaan siitä ”raskaushehkusta” jotka harvat loppupeleissä saavat kokea. Ja en nyt tiedä miten nimenomaan mun raskausaika tähän aiheeseen liittyy, mutta en nyt ainakaan kanna mun lapsen isälle varpajaisista mitään kaunaa, mehän erottiin jo alkuraskaudessa niin ei hänen menemiset minulle kuulu 🙂

Siis mitä??

Ymmärrän pointin siitä, että on hetkiä, jolloin varpajaisia voisi esimerkiksi siirtää parilla viikolla, mutta ihan tajuttoman huonoa argumentointia koko postaus. Niin äidillä kuin isällä on oikeus juhlia vanhemmuutta ja kyllä aikuisten ihmisen pitää pystyä keskustelemaan siitä, millon on sopiva hetki sille.

Maija sanoikin hyvin: ”Miespuolistenkin kanssa voi keskustella, että olo on vielä kipeä, joten josko siirtäisit muutamalla viikolla varpajaisia. Kirjoitat kyllä siihen tyyliin, ettei tätä oikeutta pitäisi olla lainkaan.”

Lisäksi tämä kohta: ”Olet tottakai onnen kukkuloilla, koska hei susta on tullut äiti ja sinulla on oma lapsi, jota olet kantanut 9 kuukautta ja vihdoin hän on täällä! Mutta jos tunnet pientä katkeruutta siitä, että sinä jouduit olemaan raskaantyön raataja silläaikaa kun miehesi on saanut orgasmin kerran oikealla hetkellä ja sen jälkeen hänen työnsä oli hoidettu, se on aivan normaalia.” Ihan oikeasti kuvittelet vanhemmuuden tällaiseksi? Niin kuin isä ainoastaan siittää lapsen ja siihen loppuu kaikki tekeminen lapsen suhteen? Millä 1800-luvulla sitä eletään?

Ja tässähän mä tarkoitin nimenomaan tuota raskausaikaa. Itsehan olin yksin raskausaikana ja kyllä me molemmat vaan ollaan vanhempia vaikka hän ei osallistunut raskausaikana eikä synnytykseen. Kyllä minä koen että nainen on se raskaantyön raataja raskausaikana, mutta mielipiteitä on monia 🙂

Kyllä! Kostetaan miehillemme, että olemme kärsineet koko 9-kuukautta. Kun minulla ei ole hauskaa, niin ei missään nimessä miehellä saa olla. Miehellä ei ole lainkaan syytä juhlia uutta elämää, koska hänen naisensa on kuitenkin kärsinyt. En enää ihmettele, että joka toinen liitto päättyy eroon 😀
Omistakaamme miehemme!! Kaikki hauska on kiellettävä!!

Sitten on niitä miehiä, joiden mielestä on hauskempaa jäädä kotiin äidin ja vauvan kanssa, kuin esim. lähteä vetämään överit johonkin teinibaariin…miehiä on todellakin erilaisia, onneksi?.

Onneksi näin! Hatunnosto näille miehille! ?

Riippuu nyt tottakai myös vähän millainen raskaus tai synnytys on takana 🙂 esim näin puoli vuotta vuodelevossa, siitä hätäsektioon ja vauva teholla koska keskonen niin varpajaiset ei ollu hyvä idea

On tilanteita kun ei ole soveliasta lähteä heti juhlimaan. Mies varmasti itse ymmärtää milloin on hyvä ajankohta sanomattakin aikuisena ihmisenä. On pelottavaa, että teitä naisia on noin paljon, jotka ajattelee, että oma kärsimys on kostettava ja jos ei itsellä ole kivaa, niin ei saa olla toisellakaan. Tämä avaa kyllä silmiä sille, miksi miehet on kypsiä naisiin. Olen tosi pahoillani sun miehen puolesta, että joutuu elämään tälläisen ajatusmaailman omaavan naisen vierellä. Toivon, että maailmankuvasi avartuu. Toisen onni ei ole sinulta pois, eikä omaa kärsimystä tarvitse ”kostaa”.
Tekee vaan niin pahaa nyt miesten puolesta :/

Kaikki ei todellakaan tajua 🙂 mutta hyvä että on myös sellaisia jotka tajuavat milloin on hyvä ajankohta ja milloin ei

Varmasti on miehiä, jotka ei tajua. Miespuolistenkin kanssa voi keskustella, että olo on vielä kipeä, joten josko siirtäisit muutamalla viikolla varpajaisia. Kirjoitat kyllä siihen tyyliin, ettei tätä oikeutta pitäisi olla lainkaan.
Hänellä on oikeus juhlistaa isäksi tuloa ja lasta.
Meillä myös ollut rankat synnytykset molempien kohdalla ja molemmilla refluksi. Mitä rankempaa lasten kanssa on ollut kotona, niin tiedän miehen tarvitsevan myös omaa aikaa edes hetken. Oletko miettinyt kuinka raskasta miehelläsi on katsoa vierestä kun sinulla ei ole hyvä olla ja asiat ei menneetkään synnytyksen osalta niin kuin piti. Eikö hänellä ole oikeutta päästä hetkeksi tuulettumaan? Ihmisolento on monimutkainen ja ketään ei pitäisi omien kärsimysten takia kahlita kotiin. Joskus kun mies tai nainen on päässyt päästelemään höyryjä niin jaksaa hän taas olla tukena paremmin puolisolleen. Sä kestät yhden illan, yön ja aamun kyllä, vaikka miehesi juhlistaa elämänsä tärkeintä asiaa (kun sektiosta on tietenkin parantunut).

Aivan täysin samaa mieltä! Äiti tekee suurimman työn ja isä lähtee juhlimaan, ei terve.

Hyvin kirjoitettu ja olen täysin samaa mieltä. Mun mies ei pitänyt varpajaisia kummankaan lapsen syntymän jälkeen, koska nimenomaan halusi olla kotona meidän kanssa. Jotenkin se nyt olisi ollut ihan outoa siinä vaiheessa lähteä kavereiden kanssa ryyppäämään, kun ollaan niin onnellinen pieni perhe ja halutaan vain ihastella vauvaa. Sitten kun juhlimisen aika tuli, varattiin hotelli ja juhlittiin kahdestaan. Mutta jos olisi halunnu mennä ottaa parit ja tulla ajoissa kotiin, en olis kieltänyt….

Meillä on mies pitänyt molemmilla kerroilla poikien saunaehtoon vauvan kunniaksi. Ja samaan aikaan on ollut vaimoilla tyttöjen ehtoo(saunaa ja hyvää syömistä ja juomista kykeneville). En näe siinä mitään ongelmaa. Tottahan jos toinen vetäisi parin päivän koomat, niin ketuttais. Hallittu juhliminen on aivan jees.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X