desire nymark - Banneri

Innostuin Terrin Oo hiljaa – biisistä, missä hienosti otetaan esille miten meitä kohdunkantajia kohdellaan ja miten meitä syrjitään. En väitä että kaikki naiset joutuisivat kokemaan tällaista kohtelua, tai että kaikki miehet olisivat sovinistisikoja. Tosi asia on kuitenkin se, että tästä aiheesta pitää puhua, koska a) tasa-arvo on tärkeä asia b) jos asiasta ei puhuta, emme saa muutosta. Moni mies ei edes ajattele asiaa naisten kannalta, vedoten siihen että ”me olemme miehiä, te olette naisia. Emme voi asialle mitään”.

Mitä naisena oleminen käytännössä tarkoittaa? Miehet ymmärtävät sen, että naisella on menkat kerran kuukaudessa ja silloin hän saattaa olla kärttyinen ja kipeä. Miehet ymmärtävät myös että nainen on se joka kantaa lasta 9 kuukautta ja synnyttää tämän pienen ihmeen maailmaan. Mutta mitä muuta tämä epäreilusti rakennettu lisääntymisprosessi tarkoittaa meille naisille?


Esimerkiksi se, että naisilla on vaikeampaa saada töitä (varsinkin vakkaripaikkoja) koska työnantajat pelkäävät ”tulevia äippälomia”. Olen itse ollut töissä yrityksessä, missä miehiä onniteltiin kun heille oli tulossa perheenlisäystä, mutta naisten kohdalla ruvettiin heti stressaamaan tulevaa äippälomaa. Isyyslomat eivät ikinä olleet ongelma. Samassa yrityksessä kaikille miehille maksettiin täyden palkan jos he olivat sairauslomalla pidemmän aikaa esim. koska jalka murtunut, polvi tai olkapää rikki jne. Naiset jotka olivat sairauslomalla raskausaikana saivat itse hakea rahat kelalta, koska heille ei maksettu mitään vedoten siihen, että raskaus ei ole sairaus. Naisia ei edes onniteltu lapsensaannin johdosta.

Olen ollut työpaikassa missä kaikki miehet saivat pohjapalkan + ruokaedun, mutta naisille ruokaetu vähennettiin pohjapalkasta. Sitten vielä se, että naisvaltasissa ammateissa kuten esim. lähihoitaja tai kampaaja on paljon matalampi palkkataso kuin miesvaltaisilla. Sanotaan että miehen 1€ on naisien 80 centtiä. Miettikää sitten, jos teillä ei ole puolisosi kanssa yhteiset rahat ettekä laske miten paljon molempien pitäisi maksaa asumiskustannuksista prosenttiosuudessa riippuen teidän palkoista, vaan jaatte kaikki laskut puoliksi kotona.


Raskausaikana nainen kantaa pientä alivuokralaista 9 kuukautta, ja tämä alivuokralainen ei muuten välitä tippaakaan milloin hiljaisuus alkaa taloyhtiössä. Tämä saattaa tarkoittaa matalaa hemoglobiinia, närästystä, selkäkipua, väsymystä, suonenvetoja keskellä yötä, jatkuvaa ravaamista vessassa, liitoskipuja, oksentamista tai jopa vuodelepoa. Mutta eihän se ole sellaista kaikille. Ei niin, mutta naisena minä otan sen riskin, että se saattaa olla. Koska ikinä et tiedä millaisen raskauden sinulle arvotaan. Sillä välin mies ”auttaa niin paljon kuin kykenee”, ja tässä kohtaa monet miehet mainitsevat miten he olisivat valmiita lähtemään ruokakauppaan keskellä yötä hakemaan juuri sitä tiettyä asiaa mitä heidän lastenkantaja himoitsee juuri silloin. Synnytyksessä he ovat mukana ja pitävät synnyttäjää kädestä, jonka jälkeen he menevät juhlimaan varpajaisia, koska ”Hei me pantiin ja musta tuli faija! Juodaan!”

Naisten rintoja käytetään markkinoinnissa myymään hampurilaisia, vaatteita ja mitä milloinkin. Mutta auta armias jos imetät sun lasta avoimesti. Silloin olet ällöttävä ja sinun pitäisi siirtyä nälkäisen lapsen kanssa vessaan. Jos et siis esittele rintojasi miehille, vaan käytät niitä oikeeseen tarkoitukseen, se on väärin ja ällöttävää. Älkää käsittäkö minua väärin, miehet eivät ole yksin tämän mielipiteen kanssa. Aika usein näen myös, miten naiset katselevat imettävää naista tuomitsevasti, tai miten naiset tuomitsevat toistensa vaatevalintoja.


Jos joku on ”liian nuori käyttämään noin lyhyitä mekkoja”, sinulla ei ole oikeuksia katsoa häntä seksuaalisella tavalla, koska hän on siihenkin liian nuori. Kukaan ei ole liian helppo tai lutka, koska hänellä on lyhyt mekko tai lyhyet shortsit. LUTKA on hyökkäys naisia kohtaan, koska se ei poistaa meidän oikeutta sanoa kyllä. ”Friend zone” taas poistaa meidän oikeutta sanoa ei. Näittekö kuinka moni osallistui ”METOO kampanjaan? Kuitenkin media ja muutkin ihmiset kehtaavat kyseenalaistaa, jos raiskatulla naisella oli liian lyhyt mekko, tai jos hän oikeasti sanoi ei. Miksi kukaan ei ikinä kyseenalaista mitä raiskaajalla oli päällä? Kuitenkin jokainen nainen tietää, että tehoikkain tapa päästä ahdelistelijasta yöelämässä, on väittää että sinulla on poikaystävä. Koska hän kunnoittaa toista miestä enemmän, kuin sinun ”ei”, ja se on surullista.

Se, että miehet vielä 2018 voivat olla lapsenvahteja, heidä omille lapsille on mielestäni aivan uskomatonta. Tai miten äidit väittävät että miehet saavat totaalisen kaaoksen aikaiseksi kymmenessä minuutissa jos heitä jätetään yksin lasten kanssa. Tai se, miten miestä haukutaan ”pussyksi” jos hän ei ole tarpeeksi maskuliininen. Kukaan ei ikinä reagoi sille, että silloin puhutaan naisen sukupuolielimestä ihan kuin se olisi negatiivinen asia. Vaikka miehet muuten puhuvat tästä PUSSYSTÄ positiivisella tavalla. Tai miten he saunailloissa kysyvät, jos ”hän antoi?”. Minulle ei ole vielä 25 iässä selvinnyt, mitä minä miehille annan. Mielestäni harrastan seksiä, sen takia että itse haluan, enkä anna mitään pois. Jos tietämättäni olen antanut, haluan sen takaisin nyt heti, kiitos.

Monet ovat sitä mieltä että feminismistä ja naisten oikeuksista jauhetaan ihan liikaa, ja vastaanotto on usein luokkaa ”Huoh, taas jotain feministipaskaa”. Jos aiheesta jauhetaan liikaa, miksi asiat eivät muutu? Fakta on kuitenkin se, että naisia pitäisi kunnioittaa. Ei sen takia että sinulla on äiti, sisko tai tytär vaan sen takia että hän on ihminen. Tottakai että olen feministi. Olen ollut nainen aika kauan, miksi en taistelisi naisten oikeuksien puolesta.

Kommentit (3)

En kiistä etteikö tuossa olisi ollut asiaakin, mutta musta on vähän jännä, että ihminen joka on blogissa ja instagramissa jakanut melko miesvastaisia ja miehiä yleistäviä päivityksiä, huutelee feminismistä. Tiesithän että feminismit ajavat tasa-arvoa, niin naisten suhteessa miehiin kuin miesten suhteessa naisiin eikä miesten asema ole aina parempi kuin naisten, esimerkiksi huoltajasuhteet erotilanteissa. En sano tätä missään nimessä pahalla, mutta voin sanoa, että jos joku mies postaisi jotain vastaavaa naisista, kuin olet postannut miehistä, olisi siitä noussut aika iso haloo. Jospa joku päivä vielä voitaisiin lakata asettamasta miehiä ja naisia vastakkain, ehkä silloin päästäisiin oikeasti lähemmäksi tasa-arvoa.

Vaikea aihe ja tässä on pohdintaa kaikille. Joka tapauksessa kivaa kevättä sinulle ja perheellesi!

Tässä käsiteltiin musta feministisiä asioita, muttei feministisesti, esimerkiksi oletukset, että nainen on raskaana ja mies sitä jne. On hienoa, et otat tämän asian esille, mutta ehkä voisit tutustua feminismiin lisää etkä liittää sitä naisten oikeuksiin pelkästään. Tällä en yritä nyt mitenkään hyökätä vastaan vaan toivoisin, että tutustuisit feminismiin ja miettisit tekstiäsi uudestaan. Esimerkiksi fb-ryhmä ”Rento Feministiryhmä” on hyvä paikka tutustua aiheeseen. Ps. Sun videot ja tekstit on muuten tosi hyviä ja tykkään tosi paljon seurailla ❤️

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X