desire nymark - Banneri

Pesänrakentaminen voi helposti saada raskaanaolevan naisen pasmat aivan sekaisin ja yhtäkkiä luulet että pikkumussukkasi ei pysy elossa ilman sitä törkeän kallista tuttipullolämmitintä, jota et loppupeleissä ikinä tule käyttämään. Pahimmassa tapauksessa saattaa käydä niin kuin tässä lehtiartikkelissä: Äiti avoimena veloistaan: kahdessa vuodessa liki 10 000 euroa lastentarvikkeisiin.

Itsekin sorruin pesänrakentamisen mukaantulevaan hysteriaan ja rupesin haalimaan lastentarvikkeita jotka vaikuttivat elintärkeiltä, mutta loppupeleissä niillä ei ollut kovinkaan paljon hyötyä. Mitä siis jättäisin hankkimatta jos minulle vielä tulee enemmän lapsia?

Hoitopöytä
Laatikot täyttyvät krääsästä, kapistus vie paljon tilaa ja vaippa on helpompi vaihtaa siinä missä ”vahinko on käynyt”. Kuten esim lattialla, sängyssä tai sohvassa.

Tutit
Ostin varmaan viisikymmentä eri tuttia, koska minulle väitettiin että ”tutit ovat sitten sellainen asia, jotka ovat aina hukassa!”. En vaan tajunnut, että kaikki vauvat ei halua käyttää tuttia ja Belle ei ole ikinä tutteja käyttänyt. Kannattaa siis ensin hankkia yksi tutti, ja selvittää jos lapsesi on tutindiggaaja tai ei.

Emmaljungan vaunut
Nämä vaunut ovat ihan hyvät, mutta hinta-laatusuhde ei ole mielestäni perusteltavissa millään muualla, kuin merkillä. Maksat siis yli tonnin pelkästään sen takia, että ne ovat nimenomaan Emmaljungat. Hyviä yhdistelmävaunuja saa paljon halvemmallakin. Emmaljungat ovat myös aika isonkokoiset, eli täysi helvetti jos omistat sedanmallisen auton.

Sitteri, Kantoreppu, Hyppykiikku & Jumppamatto
Belle ei ikinä viihtynyt näissä. Hyppykiikussa ehkä 10-15 min, sitten neiti kiljui ihan hysteerisesti ja halusi olla sylissä. Koliikkikeinussa ja kävelytuolissa neiti taas viihtyi oikein hyvin ja sain sillä aikaa tehtyä ruokaa tai siivottua. Nämä ovat siis sellaisia asioita joita ilmankin pärjää ja riippuu lapsesta että missä viihtyy ja missä ei.Purulelut
Heti kun Bellelle oli puhkeamassa hampaita kaikki vannoivat että purulelut ovat just se juttu joka auttaa tähän hätään. Hankittiin vaikka minkätyyppisiä puruleluja, mutta meidän neiti ei kelpuuttanut yhtäkään niistä. Kylmä kurkku oli se asia joka auttoi, ja tietty kipulääkkeet.

Vaipparoskis
Sellainen sikakallis kapistus joka heittää jokaisen vaipan erilliseen pussiin. Loppupeleissä roskis kuitenkin täyttyy aika nopeasti ja tyhjentäminen ei ole vaikeaa, joten yhtähyvin voit hankkia tavallisen kannellisen roskiksen.Imetystyyny
Totaalisen turha kapistus, koska minun kohdallani imetys loppui kuin seinään rintatulehduksen jälkeen. Muutenkin en ikinä saanut mukavaa asentoa tällä kapistuksella, vaan käytin normityynyä.

Hoitolaukku
Mikä tahansa isokokoinen laukku toimii ihan yhtä hyvin hoitolaukkuna, kuin nimenomaan siihen tarkoitukseen tehdyt laukut. Ainoa ero on hintalappu.

Muita turhakkeita joita ilman ihminen kyllä pärjää ovat mobile, babynest, tuttipullojen lämmittimet, kuivaustelineet tai sterilointikoneet.Parhaimmat lastentarvikkeet joita ilman en olisi pärjännyt ovat taas sukkahousut ja housut joissa terälliset lahkeet, koska sukat eivät ikinä pysy. Ainon tuttipullot, Liberon vaipat ja kosteuspyyhkeet ovat myös elintärkeät. Meillä on ollut käytössä Maxicosi Pebble turvakaukalo joka on kevyt, kaunis ja helppo kantaa. Syöttötuoleista sen verran, että hankkikaa ehdottomasti sellainen, jossa on turvavyö.

Mitä on ollut teidän turhakkeet ja mitkä taas sellaisia asioita joita ilman ette olisi pärjänneet?

Kommentit (9)

Tuossa oli kyllä monta asiaa, jotka olivat jokaisen kolmen vauvani kanssa todella hyödylliset ja tärkeät. Esim imetystyyny oli ihan ehdoton, jota ilman olisi ollut imettäminen paljon hankalampaa. Samoin hoitopöytä, todella käytännöllinen monestakin syystä. Tällaiset listaukset on hieman harhaanjohtavia, koska se mikä yhdelle on hyödyllinen, voi olla toiselle täysin turha! Itse kyseenalaistaisin listastasi kosteuspyyhkeet..? Miksi elintärkeät??

Niinkuin joku aijemmin jo tuohon kommentoi että on se niin jännä kuinka toinen tykkää ”äidistä ja toinen tyttärestä” ? Emmaljungat löytyy meiltäkin ja osittain olen niiden huonoudesta samaa mieltä hinnaltaan ovat mielettömän kalliit ja rungoltaan tosiaan isot sekä painavat, mutta siinä missä se on huono puoli on myös hyvä asia koska kolmen koiran omistajana meillä olisi muut vaunut lennelleet jo pitkin naapurin isännän peltoja jopa jo tämän meidän yhden koiran kanssa jolla on voimaa kuin pienessä kylässä ? Ystävälläni on Britaxit joilla hänen vauva on jo mennyt nurin kolme kertaa, pari kertaa omasta aloitteesta ja kerran koiran vetämänä ? Eli hersti ovat keikahtaneet kumoon.. ( Ja ennenkuin joku ehtii kommentoimaan ei, koirat EIVÄT OLE olleet sidottuna rattaisiin )
Ja meilläkin tosiaan hoitopöytä on ollut ehdoton mutta tutit eivät täälläkään kelpaa ? ??
Yksi asia mitä minulle kans hoettiin raskaana ollessa että ”ei kannata 50cm vaatteita hommata ollenkaan” onneksi en kuunnellut koska tyttäreni mahtui niihin melkein neljä viikkoa, olisi ollut ärsyttävää kun vauva olisi uinut isoissa vaatteissa ?

Se on kyllä totta että emmaljungat ovat tosi tukevat ? ja olen niiiin samaa mieltä noista pienistä vaatteista! Meille iski paniikki kun ei ollut mitään 50cm vaatteita ja syntyikin keskonen! ? eli oli sitten kuitenkin pakko hankkia, jopa pienempää kuin 50cm 🙂

Oon kyllä samaa mieltä oikeastaan kaikesta paitsi tuteista, kun meidän lapset ovat olleet kunnolla tuttiriippuvaisia. Tosi ihania kuvia tässäkin postauksessa!

Hauska, miten eri asiat toimivat toisilla ja toisille ei sitten yhtään. Meillä hoitopöytä on ollut koko ajan käytössä nyt nelikuisella tytöllä. Myös sitteri on osoittautunut korvaamattomaksi, että pääsee joskus puuhailemaankin ja myös leikkimatolla viihtyy hyvin. Sen sijaan kantoreppu on ollut toistaiseksi turha. Unipesä on ollut toinen korvaamaton asia, sillä saimme lapsen nukkumaan omassa sängynvieruskehdossaan perhepedin sijaan. Imetystyyny ollut itselleni hyvä, että tulee edes jotenkin huolehdittua ergonomiasta. Hoitolaukkua en ole tähän päivään mennessä kaivannut ja tutti ei kelpaa eli paljon samojakin asioita listalla 🙂

Näinpä! 😀 aika vaikeeta siis tietää et mitä kannattaa hankkia raskausaikana, kun lapset ovat niin erilaisia! Tätä postausta on toivottu ihan sikana, mutta sain sen kirjoitettua vasta nyt koska en halua sanoa et ”tää on täysin turha asia eikä toimi”, kun joillakin toimii 😀

Babygymmet har varit ett absolut måste för vår (ibland överaktiva) Niclas. Skötbordet använde vi i början, men efter att han började svänga sej är det överflödigt. Bugaboon är guld värd! Likaså Tripp Trapp stolen.

Turhakkeita meillä kahden lapsen kokemuksella on ollut periaatteessa hoitopöytä vaikka tuli sitäkin alussa paljon käytettyä,mobilet ja muut härpäkkeet joita ilmankin pärjää..
Ehdottomasti parhaat on kosteuspyyhkeet,kertisvaipat,puolipotkuhousut,bodyt,ainun anti-colic tuttipullot,tutit,sitteri.
Ja todellakin kannatan myös turvavyöllistä syöttötuolia?

Tätä postausta on toivottu ihan sikana, ja kuten jo aiemmissa kommenteissa mainitsin en oo oikein halunnut tällaista tehdä koska se mikä ei toimi meillä saattaa toimia muilla 🙂 meillä kosteuspyyhkeet ovat olleet suuri apu kun ollaan oltu tien päällä. Kotonakin ovat tosi näppärät ruokailun yhteydessä 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X