desire nymark - Banneri

Facebook on ihmeellinen maailma. Nykyään ihmiset käyttävät facebookia keskustelufoorumina, missä on mahdollisuus liittyä kaikenlaisiin suljettuihin ryhmiin. Jokainen varmasti tunnistaa Naistenhuoneen tai Naistenhuone (Sensuroimaton), sekä Äitylit ja Mutsit vs Faijat missä tunnetusti on villi-länsi meininki ja erittäin kärkkäistä keskustelua.

On myös olemassa miestenryhmiä, kuten esimerkiksi miestenhuone ja kaiken maailman isä-ryhmiä. Monesti ollaan ihmetelty (tai joku on kyseenalaistanut) mitä näiden ryhmien sisällä oikein tapahtuu ja millaista keskustelua miehet käyvät keskenään. Pari päivää sitten törmäsin kuvankaappaukseen ruotsinkielisestä isä-ryhmästä Pappisar. Cissi Wallin oli rohkeasti julkaissut nämä kuvakaappaukset hänen instagramissa ja kuvilla on yli 1300 kommenttia.

Tässä kehotetaan muita isiä lisäämään kuvia heidän kumppaneistaan, jos he uskaltavat. Perusteluna se, että he olisivat niin erittäin ylpeitä heidän naisistaan, ja jatkavat vielä hienosti lisäämällä että ”jos ei muuta, niin annetaan vähän runkkausmateriaalia toisille isille”.

Herää kysymys ”miksi?”

Miksi kukaan haluaisi jakaa kuvia kumppanistaan toisille miehille runkkausmateriaaliksi? Miksi tämä on tärkeä keskustelu isä-ryhmässä? Miten kumppanin ulkonäkö tai keho liittyy isyyteen tai vauva-arkeen? Miksi juuri synnyttäneiden äitien kehoja arvostellaan? Miten kukaan kehtaa tehdä tällaista heidän kumppanilleen, joka on kantanut heidän yhteistä lasta, synnyttänyt pienen nyytin maailmaan ja on heidän lastensa äiti? Miksi puhutaan ”meidän” naisista, ihan kun nainen olisi asia jota voi omistaa? Miksi käytetään naisia näyttely-eläiminä? Kuka tekee näin? Kenen mielestä tämä oli hyvä idea?

Siirrytään kommentti kenttään, missä isä-raati arvostelee näitä kuvia. Tiedän että moni teistä ei osaa ruotsia, joten yritän parhaani mukaan suomentaa tämän kuvakaappauksen, joka aiheutti minulle erittäin vahvan oksennus-refleksin.

”Pakko sanoa että te joilla on hyvännäköisiä puolisoja pitäisi olla ylpeitä heistä, ja uskaltaa jakaa heistä enemmän meille vähemmän onnekkaille, joilla on ”röggugglor” puolisona täällä kotona”

”Tarkoitat että sun nainen on ruma?”

”Haha en, kirjoitin enemmän läppänä, mutta hänellä ei ole yhtä hyvännäköinen keho kun muilla äideillä”

Rögguggla:lle ei löydy sopivaa suomenkielistä sanaa, mutta sillä tarkoitetaan rumaa naista joka näyttää pöllöltä.

Tällaista tapahtuu 2018 ja silti monet ovat sitä mieltä, että #metoo on mennyt liian pitkälle. Pitäisikö meidän puhua enemmän avoimesti siitä, miten naisen keho muuttuu synnytyksen jälkeen ja että se on aivan normaalia, koska lapsen saaminen ei ole mikään helppo projekti naisen keholle? Vai onko vika vaan näissä miehissä?

Carola Ekman on myös kirjoittanut postauksen ”Hur troligt att detta skulle förekomma i en mammagrupp?” tästä aiheesta. Jos osaatte ruotsia, käykää ihmeessä lukemassa.

Kommentit (6)

Näin miehenä olen kerrankin tyytyväine, etten ruotsin tunneilla ollut kovin aktiivinen. Paljon jäi kommenttikentästä ymmärtämättä, hyvä niin. Taas kerran saa miehenä hävetä lajitovereitaan.

En vaan pysty ymmärtämään tätä nykymaailman menoa. Taannoin sanoin raskausarpiaan tuskailevalle puolisolle, että ne arvet kuuluu kantaa ylpeydellä.

hyi helvetti suoraan sanottuna, näin paremman ilmaisun puutteessa. mitä ihmettä?! tuntuu etten tässä nykymaailmassa edes halua deittailla, harrastaa seksiä, tai tulevaisuudessa perustaa perhettä. inhottaa tää ulkonäkökeskeinen ja arvostelukeskeinen nykykulttuuri. naisena tuntuu, että deittisovelluksissakin on vaan ihmisiä seksin takia ja ulkonäkö jatkuvan tarkkailun alla. pitää kyl valita tuleva kumppani huolella, ettei oma mahdollinen mammakroppa päädy jonnekin nettiin muiden tarkasteltavaks ilman lupaa 😀 APUA!

Jepp, kannattaa tosiaan valita kumppania tarkasti ? tää aiheutti mussa niin vahvan oksennusrefleksin että meinas jopa jäädä aamukahvit juomatta! ?

Ihmisten (tässä tapauksessa noiden miesten) typeryys ei lakkaa hämmästyttämästä minua.

…juuri kun sitä luulee jo nähneensä kaiken…

Huoh.

Älä, mulla oli ihan sama fiilis! Luulin jo että mikään ei enää yllätä minua, mutta voi kuinka väärässä olinkaan ?

Puhut kyllä aina niin kauniisti sun puolisosta ? annat hienon esimerkin muille miehille, jatka samaan malliin! Me tässä seurataan sun blogia Bellen kanssa (ja andreas myös :D) vaikka olen surkea jättämään kommentteja! ?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X