desire nymark - Banneri

Tällainen puheenaihe tänään sitten. Seksittömyys parisuhteessa, miten yleistä se on? RFSUn tuktimuksen mukaan jopa 20% suomalaisista harrastavat seksiä harvemmin kuin joka toinen kuukausi. Tutkimuksessa selvisi myös että 51% suomalaisista naisista ja 29% miehistä kokee haluttomuuttar. Usein heitetään läppää että lasten saamisen jälkeen seksielämä kuolee ja miten synnytyksen jälkeen pitäisi pyytää ”pari ekstra tikkiä”.

Seksi on erittäin tärkeässä roolissa parisuhteessa ja toimii vähän kuin liima. Loppupeleissä seksi on ainoa asia, jonka teet pelkästään kumppanisi kanssa (jos teillä ei ole avoin suhde). Vauvapalstoilla ja vauvaryhmissä puhutaan usein siitä, miten seksihalut ovat hävinneet ihan kokonaan, yleensä naisella mutta myös miehillä. Fakta nyt vaan on se, että naisen keho muuttuu synnytyksen jälkeen ja elämäkin muuttuu totaalisesti. Varsinkin jos väsymys painaa seksiä ei välttämättä tee mieli ja jos asioista ei puhuta avoimesti parisuhteessa voi syntyä kitkaa. Jos taas ollaan ilman seksiä liian kauan kynnys aloitteen tekemiseen nousee pilviin.

SYITÄ SEKSITTÖMYYTEEN

Kommunikaatio ongelmat. Varsinkin synnytyksen jälkeen mies ei välttämättä teidä jos olet ”seksikunnossa” eikä halua painostaa sinua mihinkään, jonka jälkeen tulee se vaihe kun olet väsynyt koko ajan ja mies ajattelee että saisit levätä. Sinä taas ihmettelet miksi mies ei tee aloitetta. Kumpikaan ei puhu asiasta mitään ja hetken päästä unohdatte mitä seksi ylipäätänsä on.

Huono itsetunto. Jos et ole sinut itsesi kanssa seksin harrastaminen saattaa tuntua ahdistavalta. Ikinä ei kannata tehdä mitään mitä ei oikeasti halua, mutta jos olet epävarma kehostasi lampun voi sammuttaa, jos olet epävarma rinnoistasi pidä rintaliivit tai t-paita päällä.

Mies ei tunnista sinua. Sanotaan että ihmiset kasvavat vanhemmuuteen ja välillä pariskunta kasvaa eri tahtia. Mies ehkä kokee että hän ei saa tarpeeksi huomiota tai että vauva vie sun huomion totaalisesti. Vaikka vauva on se tärkein asia maailmassa, sinun kumppanisi on myös tärkeä ja kaipaa arvostusta ja huomiota.

Seksi on huonoa. Tutkimuksien mukaan jopa 60% naisista paljastivat teeskennelleensä orgasmin. Tämä selittänee tarpeeksi.Lääkkeet. Jotkut lääkkeet vähentävät seksihaluja, ja miten ironista voikaan olla, monelle e-pillerit kuuluvat näihin. Jos seksihalut häviävät kokonaan kannattaa vaan kokeilla jotain muuta, luultavasti tämä ei ole ehkäisysi ainoa sivuvaikutus.

Lääkkeet. Jotkut lääkkeet saattavat viedä halut ja oi miten ironista, että yksi näistä lääkkeistä ovat hormonaaliset ehkäisyt. Minulle tämä tapahtui teini-iässä, koska pillerit eivät vaan sopineet minulle. Seksittömyys ei muuten ollut ainoa sivuvaikutus, joten jos epäilet että tämä on osasyy seksittömyyteen, keskustele lääkärin kanssa.

Mitä seksittömyys tekee ihmiselle?

Itse olen kerran ollut ilman seksiä yli vuoden. Tarkalleen ottaen vuosi ja 2 kuukautta. Olen lukenut tutkimuksia, missä väitetään että ihminen tottuu seksittömyyteen ja hetken päästä unohtaa seksin ihan kokonaan. Voin todeta että tämä väite on täysin totta. Minun tapauksessa seksittömyys alkoi heti plussaamisen jälkeen. Minun tapauksessa rähän vaikutti tottakai se että mun raskausaika oli erittäin rankka ja suoraan sanottuna paskaa ja haluan tässä kohtaa heittää käden ylös ja muistuttaa miehiä, että kaikki naiset ei välttämättä halua panna raskausaikana.

Sitten on myös tietty niitä miehiä, jotka pihtaavat loppuraskaudessa, koska apua penis voi osua vauvaan. Tämä on oikeasti aika huvittavaa, koska miehellä saa olla aikamoinen mela jotta osuisi esim vauvan päähän. Synnytyksen jälkeen äiti tarvitsee aikaa toipumiseen ja yleensä neuvotaan että seksin kanssa kannattaisi odottaa jälkitarkastukseen saakka. Mutta ei meidän seksielämä lähtenyt käyntiin jälkitarkastuksen jälkeenkään.

Syy seksittömyyteen oli parisuhdeongelmat ja huono kommunikointi, jonka takia minun ex mieheni ei suostunut koskemaan minuun pitkällä kepilläkään. Yksi pahimmista asioista, mitä toiselle ihmiselle voi tehdä on torjua hänet. Kokeilin kaikkia perinteisiä niksejä, kuten uusia alusvaatteita, uudet petivaatteet, panostin ulkonäköön ja koitin järkätä meille laatuaikaa. Mikään edellämainituista ei tepsinyt, koska ongelma oli jossain ihan muualla.

Eron jälkeen mun itsevarmuus oli täysin romuna, enkä oikeastaan miettinyt seksiä koska olin jo pärjännyt ilman niin kauan. Muistan miten istuttiin autossa Bellen kummitädin kanssa nesteen pihalla ja kerroin, että en ole harrastanut seksiä yli vuoteen. Mun kaveri istui hetken monttu auki ja totesi että ”sinun pitää oikeasti tehdä jotain asialle, olet periaatteessa neitsyt taas!”.

Miltä seksi tuntuu yli vuoden tauon jälkeen?

Muistatteko teidän ”ekan kerran”? Minulla oli aika samanlainen fiilis. Kerkesin siinä miettiä että onko seksin harrastaminen sama kun pyöräily, että se on lihasmuistissa? Osaanko tehdä tätä? Miten ruosteessa olen? Mutta tiedättekö, ihan turhaan olin huolissani. Kaikki meni enemmän kuin hyvin. Kyllä mä voin ihan rehellisesti myöntää että elämänlaatu koheni heti kun seksittömyys loppui, puhumattakaan mun itsevarmuudesta.

Parisuhteen kannalta olisi tottakai tärkeetä että seksuaaliset tarpeet kohtaavat. En oikein uskalla käyttää mun ja Andreaksen suhdetta vertauskuvana, koska ollaan seurusteltu alle vuoden. Mutta toisaalta, meillä on alusta saakka ollut täysi härdelli päällä. Taapero, koira, pitkiä duunipäiviä, remppaa. Silti meidän seksielämä ei ole ikinä näistä kärsinyt ja me kuulutaan siihen ryhmään, jotka harrastavat seksiä yli 3 kertaa viikossa. Eli melkein päivittäin.

Nyt kun olen tottunut saamaan siitä melaa harrastamaan seksiä päivittäin, en myöskään tavallaan osaa olla ilman sitä. Meillä ei ole paljon yhteistä laatuaikaa Andreaksen kanssa täällä hässäkän keskellä, joten seksi on meidän laatuaikaa. Seksillä on niin paljon hyviä ”sivuvaikutuksia”. Olen energisempi, paremmalla tuulella, seksi toimii myös kivunlievityksenä esim menkkakipuihin, se on hyötyliikuntaa, eikö? Ja niin, seksiä on kiva harrastaa, jos se on hyvää.

Tämä ei tietenkään tarkoita että meidän seksielämä olisi täydellinen. Minulla on ollut vaikeuksia hyväksyä, että mun keho ei enää ole samanlainen. Varsinkin mun rinnat patakintaat ovat sellainen asia, mistä olen epävarma. Tämä takia vaadin usein että valot sammutetaan, tai sitten minulla on rintaliivit tai t-paita päällä. Ja ihan oikeasti neidit, kattolampun sammuttaminen ennen aktin harrastamista on ihan ok. Jos mietitään orgasmin kannalta, niin se on äärettömän tärkeetä että nainen ei tunne olonsa epämukavaksi!

Pari vinkkiä

  • Puhu avoimesti kumppanisi kanssa, että missä mättää.
  • Jos puhuminen ei auta mene parisuhde- tai seksuaaliterapeutille.
  • Poista telkkari makkarista.
  • Tee rohkeasti aloite.
  • Älä ikinä feikkaa orgasmia! Kerro reilusti kaverille, että tota noin, meidän seksielämä on paskaa ja neuvo sällille miten hänen kuuluisi käsitellä sinua.
  • Älä jää roikkumaan huonoon parisuhteeseen.

Kommentit (7)

Onko toinen raskaus muuten vaikuttanut siihen…vulvodynia..ko se oli? Eikö se vaikeuttanut sun seksielämää? 😕

Täällä eräs pikku taaperon yh-äiti, joka ei ole harrastanut seksiä yli 2 vuoteen. 🙈 Vasta hiljattain, kun lopetin imetyksen, niin alkoi tulemaan enemmän seksihaluja, sitä ennen ei juuri käynyt edes mielessä paitsi unessa.. 😄

Hei ihana ❤ Oletpa taas niin kaunis kuvissa. 🙂 Mutta mun on pakko tulla kommentoimaan tähän nyt mun seksi kokemukseni, mulla on kaksi seksi kumppania. Ensirakkauteni sekä lapseni isä. Toisen kanssa nautin seksistä, toisen kanssa en, toisella oli aivan jäätävän kokoinen, että se sattui todella paljon. 🙁 Kun poika sai alkunsa syksyllä 2010, olen siitä lähtien ollut ilman seksiä, eli siis kahdeksan vuotta kohta. Mulle seksi ei koskaan oo ollu mikään ”pakko saada nyt ja heti” juttu. Mä pärjään, pärjään ilman seksiä. Kyllä mä kuulen usein sitä kun joku kyselee, että koskas oon viimeks harrastanu.. ”apua miten kauan sitten, miten sä pystyt, mä en pystyis päivääkää olee ilman”. Mutta, siihen tottuu, tottakai tottuu kun ei vaan ole ketään kenen kanssa sitä harrastaa. Mulla ei myöskään ole mitään haluja saada sitä seksiä, ei mulla kyllä ole tarvetta itsekkään tehdämitään. Mä en tiedä mistä mun haluttomuus johtuu, siitäkö että en halua harrastaa ihan kenen tahansa kanssa, harrastan seksiä vain parisuhteessa, vai se että olen lihonnut niin rumaksi, että ei tulis mieleenkään olla alasti kenenkään nähden. Eli siis vihaan omaa kroppaani.

Semmosta tällä kertaa. Mä täällä taas ootan flogeja sulta. Tehdää Andreaksen kanssa käsirauha haaste tai joku muu haaste 🙂 Puss, oot ihana.

Aamen!

Jätin entisen erittäin huonon parisuhteen taakseni, kokosin itseni, ja uuden kumppanin myötä aloin jopa pitämään itsestäni. Entinen kumppani sai kyllä itsetunnon täysin romuksi. Silloin täytyy vaan kerätä kaikki rohkeus ja lähteä, täällä eletään vain kerran.

Nykyisen kumppanin kanssa seksi on ihan mahtavaa! Kaikki toimii. 🙂

Ihanaa kuulla, että sinäkin löysit onnen ?♥️ toi on kyllä myös niin totta, että jonkun kanssa mikään ei toimi ja sit toisen kanssa kaikki toimii ilman powerpoint esitelmää tai palaveria ?

Onko tuo tatuointi oikea, siis pysyvä? Tosi hieno!

On aito juu, jaa kiitos ?♥️

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X