desire nymark - Banneri

Kaikki tietävät että keho muuttuu tavalla tai toisella raskauden ja synnytyksen jälkeen. Saattaa tulla raskausarpia, raskauskiloja, tissit venyvät ja alapäähän tai vatsaan saattaa tulla tikkejä. On kuitenkin paljon sellaisia asioita, jotka saattavat tulla yllätyksenä. Tai no, minulle tuli yllätyksenä koska olen yrittänyt välttää keskustelufoorumeja viimeiseen asti.Äitiys ja äitinä oleminen saattaa muutenkin aiheuttaa pienimuotoisen identiteettikriisin, tyyliä kärkiäryyppääjästä kotirotaksi. Ekstrovertistä aspahenkilöstä introverttiin ”vihaan hiekkalaatikko smalltalkia” ja ihmisiä ylipäätänsä. Ulkonäkökeskeisestä rakastan shoppailua ja kenkiä tyypistä sellaiseen joka hiippailee treenitrikoissa ja on muka ”menossa yoogaan” 24/7 ja hoitaa shoppailunsa tokmannissa tai prismassa, jos ilman lapsia niin sekin lasketaan laatuajaksi.

Parisuhde saattaa myös muuttua. Heitetään ne pitsihärpäkkeet laatikon pohjalle ja kysytään kumppanilta jos on pakko käydä suihkussa jotta saisi sitä melaa vähän actionia, vaikka kyllähän minä suihkussa kävin kolme päivää sitten ja hiuksetkin pesin viimeviikolla. Jos käytetään meikkiä tai farkkuja kyseessä on oikeasti juhlapäivä ja sitä merkataan kalenteriin ja jos käydään ulkona heitetään ronskia läppää jo yhden viinilasin jälkeen ja ihmetellään milloin mun viinapäästä tuli näin säälittävän huono musta tuli näin hauska?

Mutta jos nyt keskustellaan ihan vaan ulkonäköön ja kehoon liittyvistä jutuista, koska siinähän jo on riittävästi asioita saamaan pienimuotoisen identiteettikriisin aikaiseksi. Aikaiseksistä puheenollen, niin hyvä jos sitä saadaan nopeasti päikkäreiden aikana pienessä paniikissa että lapsi herää tai sitten jouluna ja ehkä syntymäpäivänä.

Ihotyyppi

Minulla on ennen ollut erittäin kuiva iho, mutta raskausaikana minulle puhkesi akne. Luulin toki että olisin sama rutikuiva oma itseni heti synnytyksen jälkeen, mitta toisin kävi. Ihoni on edelleenkin tosi herkkä, mutta ei kuiva. Akne kyllä onneksi hävisi pikku hiljaa, mutta saan edelleenkin finnejä, enkä nyt tarkoita mitään pieniä mustapäitä vaan sellaisia maanalaisia, kipeitä, isoja möykkyjä. Jouduin vaihtamaan kaikki mun luottovoiteet sekä kaikki meikkivoiteet. Sitten taas jos stressaan ja nukun huonosti, mun iho kuivuu nanosekunnissa ja ihottuma puhkeaa.

Pisamat

Minun äidillä on pisamia ja hän on punapää, ja onhan minulla aina ollut vähän pisamia nenän päällä. Mutta raskauden jälkeen pisamat ovat lisääntyneet ihan hullun lailla. Jos käyn solariumissa saan tummia pisamia jotka sitten haalistuvat parissa päivässä. Nykyään minulla on myös pisamia dekolteella, olkapäillä ja käsillä.

Hiukset tummenivat ja katkeilivat

Imettäminen (tai mun tapauksessa pumppaaminen) aiheutti aikamoista karvanlähtöä. Varsinkin hiusrajan kohdalla. Vasta nyt melkein puolitoista vuotta synnytyksen jälkeen mun säälittävät tuntosarvet näyttävät otsatukalta. Muutenkin mun aina ennen vaaleat hiukset ovat paljon tummemmat nykyään ja minusta on melkeinpä tullut brunetti.

Oksennusrefleksit

Minulla oli todella pahat raskauspahoinvoinnit, jotka jatkuivat ihan synnytykseen asti. Synnärillä luulin into pinkeenä että tämä vaihe on ohi ja pystyn syömään ihan mitä haluan. Mutta ei se oksentelu loppunut kuin seinään. Vatsaa piti varovaisesti totutella ruokaan eikä kestänyt esim tomaattia tai mausteita. En myöskään kestänyt punaista lihaa ja sitä syön edelleenkin varoen.

Sain sitten myöhemmin kuulla, että bulimiasta on vaikea päästä eroon koska keho tottuu oksentamiseen. En tiedä jos raskausajan oksentelu aiheuttaa saman, mutta edelleenkin minulle tulee oksennusrefleksejä todella helposti. Varsinkin aamuisin, tai jos harjaan hampaita.

Hikoilu

Ennen käytin deodoranttia pelkästään sen takia että ”niin kuuluu tehdä”. Hyvä jos edes hikoilin saunassa. Nykyään olen sellainen hikipelle, että mitkään marketin antiperspirantit eivät tehoa. Vaikka minulla olisi kylmä, minä hikoilen.

Menkat

Tämä on kaikista rasittavin asia. Minulla on aina ollut aika runsaat ja kivuliaat menkat, mutta synnytyksen jälkeen tilanne on kymmenen kertaa pahempi. Päivä ennen menkkoja mun vatsa turpoo ja on saman kokoinen kuin toisella raskauskolmanneksella. Menkat ovat niin runsaat että käyn puoliteholla (jos edes sitäkään), olen kalpea ja rättiväsynyt.

Kivut ovat sitä luokkaa että välillä kramppaa, oksetta eikä mitkään perus kipulääkkeet siihen auta. Seksi saattaa toimia kivunlievityksenä välillä, mutta ekana päivänä mun sisälle ei kannata tunkea yhtään mitään. Siinä menisi kyllä miehen keppi katki yrittämisessä, tai vähintään mustelmille ja kieroksi. Vuoto on myös sitä luokkaa että vaikka käyttäisin Bellen vaippoja tai tunkisin sisälleni 3 tamppoonia poikittain meidän lakanat on pilalla.

Vatsaröllykkä

Kilot lähti mutta röllykkä jäi. Sektioarven yläpuolella on sellainen sievä kengurunpussi jonka alle voisi jemmata vaikkappa kossupullon festarialueelle. Tosin olen älynnyt hankkimaan korkeavyötäöisiä kompressiotrikoita, jotka tavallaan silottavat tämän röllykän edes vähän. Sektioarpi on myös usein niin kipeä, että joudun käyttämään mummoalkkareita. En koe olevani seksikäs, mutta onko minun pakko olla?

Patakintaat

Eli ne säälittävät läpyskät joita ennen kutsuttiin rinnoiksi. Onhan siinä nyt jotain pientä jäljellä, mutta se muoto. Kuvitelkaa että ostatte vappupallon. Katsokaa tätä samaa, melkein tyhjää ja ryppyistä vappupalloa 4 viikkoa myöhemmin. Tämä kyseinen vappupallo kuvastaa mun rintoja. Ennen raskautta muoto muistutti keitettyä munaa, nykyään paistettua. Mandariineistä suoraan mäkihyppy telineisiin, alle vuodessa.

Lisätään tähän loppuun vielä se usein käytetty ja erittäin kliseinen kaikki oli sen arvosta, koska tiedättekö vauva-arki on niin hektistä ja unettomat yöt kyllä huolehtivat siitä että näitä asioita ei edes jaksa murehtia. On olemassa spanxeja ja löysempiä mekkoja röllökkää varten, push-up ja jopa super push-up liivejä. Rusketus tulee purkista ja pisamia voidaan peittää meikkivoiteella. Kuivashamppoon avulla voit hyvin kusettaa ihmisiä että olet pessyt hiuksia eilen ja kosteuspyyhkeillä voit pyyhkiä toosaa ja kainaloita jos suihkuun ei jaksa vaivautua.

Toinen hyvä puoli on että päivä päivältä sun oma sekä sun miehen näkö heikkenee ja haudassahan kerkee nukkua. Äitiydestä vielä sen verran, että usein me äidit avaudumme miten väsyneitä me ollaan, miten taapero ramppaa sun perässä koko ajan ja tuhoo paikkoja ja miten haluaisimme ostaa menolipun mallorcalle ja ottaa hatkat. Mutta tässä on niin paljon muutakin. Just kun olet tilaamassa sitä lentolippua sun lapsi sanoo uuden sanan, tai oppii jotain uutta. Ja sitten taas rakastat tätä hässäkkää, etkä vaihtaisi päivääkään pois.

Kommentit (16)

Ihan mahtava juttu. Noihin menkkoihin liittyen kannattaa mittauttaa ferritiini arvot, kun hemoglobiini ei kerro kaikkea ja raudan syöminen voisi auttaa tilanteeseen.

Pakko kommentoida ensimmäistä kertaa. Nauroin vedet silmissä tälle postaukselle. Ihanaa kun kirjotat niin rehellisesti kaikesta.

Haha, kiitos 😀 kiva kuulla että mun paska huumori uppoo! :’D

Odotas kun niitä on kolme! ? Ite pykäsin 3 lasta 4v3kk:ssa ja tovi meni, että siitä tokenin. 2v kuopuksen jälkeen totesin kroppaani toimivan suht normaalisti. Kestovyölaukku on edelleen seurana. Mutta voin lohduttaa, että lähes 40v:nä, 4&5&8v äitinä, -10kg, vyölaukkuineni, eronneena yh:na, tunnen itseni seksikkäämmäksi ja kauniimmaksi kuin koskaan ? Jotenkin tän kaiken keskellä löysin itseni ja naiseuteni ja ikitrikoot on vaihtuneet kivoihin mekkoihin ja kenkiin ?

Niin totta! Ihana kuinka rehellistä ja aitoa puhetta, arvostan! 🙂 On ollut itselläkin tottuminen uuteen ulkomuoteen niin sanotusti, normaalisti kaikki puhuvat vain raskauskiloista, mutta itse näen asian hieman suurempana kokonaisuutena kun vain ne kilot, juuri niin kuin itse kirjoitit 🙂

Imetyshän ei siihen hiustenlähtöön vaikuta! 🙂 Se liittyy hormooneihin ja myös heiltä ketkä ei imetä niin lähtee hiuksia koska raskaana niitä ei lähe nii paljo 🙂

Aivan mahtava kirjoitus, kiitos! Lisäksi lisään omalta kohdaltani listaan toosa ongelmat. Pitkä synnytys, isokokoinen lapsi, repeämiä, peräpukamat ja leikkausarpi. Edelleen 3 vuotta synnytyksestä ne muistuttaa olemassa olostaan lähes päivittäin. Hyvä treeni salilla ja illalla sellainen fiilis et toosa valahtaa polviin. Vaikka alakertaa on jumpattu enemmän kun haukkaria. Tätä tää on. Mutta silti, kaiken sen arvoista. <3

Sori, mä niin hajosin tälle. :’D
”Sektioarven yläpuolella on sellainen sievä kengurunpussi jonka alle voisi jemmata vaikkappa kossupullon festarialueelle.”
Ihanan rehellistä tekstiä! ❤️ Kiitos!

kiva että tykkäsit 😀 ❤️

Tää on niin totta ja ihanan aidosti ja hauskasti kirjoitettu 😀 <3 ! Itse painin nyt kesän saapuessa rintaongelman kanssa, roikkuvat niin, että katsoin jo Youtubesta tissiteippivideoita miettiessäni kesämekkoja. (onneksi omistan pienet rinnat jo itsessään…) Voi apua. 😀

Voi kiitos! 😀 haha, itseasiassa mä oon jo kerenny kokeilla tämän tissiteippauksen :’D Jesari ei sitten tähän hommaan sovi… xD

Esikoisen jälkeen kaikki hiusvärit mitä olen kokeillut ovat aiheuttaneet allergiareaktion, kysyin tähän joskus syytä vastaus oli vaan :hormonitoiminta sekaisin. Alleviivaan myös hikoilun vaikka on kylmä ja varmaan aika monelle tutut patakintaat 😀

Apua :O mä en oo värjänny hiuksiani yli vuoteen 😀 ehkä en edes uskalla yrittää, jos sit tulee joku allerginen reaktio ja hiukset tippuu päästä 😀 !

Haha ihan paras kirjoitus ja niin totta ?

Haluan korjata yhden epäkohdan,imetys ei hiuksia pudota. Vaan raskaana ollessa hiukset eivät uusiudu normaalisti (moni kehuu että hiukset paksuuntui yms). Keho säästää energiaa näin pienen ihmeen kasvattamiseen. Se mikä hiukset pudottaa on raskaushormonin väheneminen /poistuminen kehosta 🙂 kommentti siksi ettei nyt ihmiset jätä imettämättä kaljuuntumisen vuoksi 😀

Ahaaa aivan ?? juu siis minähän vaan pumppasin ja silti kaljuunnuin ? raskaus ja synnytys on niin monimutkainen kokemus että näin yhden lapsen äitinä en hirveästi koko hommasta tiedä ???

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X