desire nymark - Banneri

Bloggaaminen on monelle mysteeri. Jotkut väittävät että bloggaaminen ei ole ammatti, toiset taas elävät siinä uskossa että jokaisella klikkauksella tulisi rahaa ovista ja ikkunoista. Itse pidän blogia sivutyönä, koska olen kotona vanhempainvapaalla. Belle on mun ykkösprioriteetti ja bloggailen silloin kun hän nukkuu, eli päikkäriaikana ja yöllä. Jos Belle ei jostain syystä nuku niin en myöskään saa tänne sisältöä.

Blogi on kuitenkin se asia jonka avulla voin olla kotona vanhempainvapaalla. Olen niin kiitollinen kaikista niistä asioista jotka tämä blogi on mahdollistanut ja antanut kahdessa vuodessa. Tämä on ollut paikka missä saan avautua, purkaa mun ajatuksia, missä olen saanut vertaistukea ja neuvoja. Sellaisia asioita ei voi mitata euroissa, mutta koska moni nyt ihmettelee miten paljon bloggaajat tienaavat yhdellä klikkauksella (koska apua, joku muu hyötyy) haluan avata tätä vähän enemmän.

MITÄ JA MITEN TIENAATAAN?

Bloggaamisesta on mahdollista tienata, ihan yhtä hyvin kuin palkkatöissä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita että bloggaamisella olisi helppoa tienata. Ne jotka bloggaavat portaalin alla (kuten minä) saavat yleensä kuukausipalkkion kävijämäärän perusteella. Yleensä kävijämäärää mitataan uniikeissa kävijöissä. Tämä tarkoittaa siis sitä, että vaikka vierailisit blogissa 50 kertaa kuussa, sinä nostat kävijämäärän yhdellä. Riippuen portaalista yhdestä uniikista kävijästä maksetaan noin 0,0035 – 0,01€. Sinun avullasi olen siis tässä kuussa tienannut maksimissaan yhden centin, kiitos siitä.

Jos blogisti on omalla alustalla hän ei saa rahallista korvausta kävijöistä, mutta kävijämäärän avulla hän voi saada yhteistöitä. Yhteistyö voi olla rahallinen korvaus tai sitten tuotepalkkio. Moni yritys haluaa näkyvyyttä pelkällä tuotepalkkiolla, toiset taas ovat valmiita maksamaan 100-500€ yhdestä postauksesta, riippuen kävijämäärästä.

Affiliate linkkien avulla on myös mahdollista tienata rahaa. Silloin bloggaaja yleensä saa 5-10% tehdyistä ostoksista. Suomessa näillä affiliate linkeillä on melkeinpä mahdotonta tienata pari kymppiä enempää, koska jos joku epäilee että toinen saattaisi hyötyä heidän avulla he eivät tilaa mitään sun linkin kautta, vaan menevät mielummin omin avuin kyseiselle nettisivulle.

MITEN SAADA KÄVIJÖITÄ?

Bloggaamiseen käytetään työvälineenä oma elämä. Tämä tarkoittaa siis sitä, että sinulla pitäisi olla kiinnostava elämä tai kiinnostavat mielipiteet. Mutta, vaikka sisältö olisi kondiksessa se ei tarkoita että lukijat eksyvät sun blogiin itsestään.

Facebook ryhmät ovat paras tapa tuoda liikennettä blogiin, mutta kannattaa varautua siihen että joku aina ärsyyntyy sun postauksesta ja kyselee miksi näitä blogipostauksia on pakko linkata tänne koko ajan? Itse en linkkaile liibalaaba postauksia ryhmiin, pelkästään sellaisia jotka mielestäni saisivat keskustelua syntymään ja joissa on joku pointti, jonka haluan että ihmiset lukevat. Esim keho synnytyksen jälkeen, menkoista, että epäonnistuminen on ok välillä.

Bloggaajana haluan herättää tunteita. Haluan kirjoittaa tabuista, haluan näyttää ettei elämä aina ole niin mukavaa ja ihanaa, ja että se on ihan normaalia. Yleensä keskustelu on aktiivisempaa facessa kuin blogin kommenttikentässä, koska facessa on helpompi kommentoida. Yksityisviestin laittamisen kynnys on myös pienempi, kuin esim sähköpostin laittaminen.

TAUSTATYÖ

Kirjoitin avoimesti avioerosta, miten olin yksin raskausaikana, Bellen keskosuudesta ja mun arjesta yksinhuoltajana. Nämä ovat kaikki melko arkoja aiheita ja näissä elämäntilanteissa moni yrittää etsiä vertaistukea. Saan valtavasti sähköposteja sekä yksityisviestejä facebookissa ja instagramissa, joihin yritän vastata.

Tämä on se syy miksi jaksan jatkaa kirjoittamista, vaikka saan kymmenen kiloa paskaa niskaan välillä. Tästä ei makseta mitään ei, mutta se on minulle palkitsevin asia bloggaamisessa koska muistan miten itse sain vertaistukea blogeista, kun koko elämäni meinasi romahtaa. Haluan että ihmiset huomaavat, että en ole yksin tämän ongelman kanssa, vaikka välillä tuntuisi niin.

Blogilla on siis mahdollista tienata, mutta se ei tarkoita että se olisi helppoa eikä yhdestä klikistä hyödy melkein mitään rahallisesti. Kilpailu on erittäin kova, koska blogeja löytyy yllin kyllin ja massasta pitää erottua. Nousin melko nopeasti ylös blogimaailmassa pistämällä elämäni paskaksi ja kokoamalla molekyylejä kasaan. Fakta nyt vaan on se, että ihmiset haluavat lukea vastoinkäymisistä. Se että jollakin toisella menee huonommin ku itellä on lohduttavaa. En kuitenkaan neuvo ketään tekemään niin. Mielummin olisin jättänyt kaikki vastoinkäymiset kokematta ja ollut ilman blogia.

Kommentit (4)

Tulin vaan kertoo, että klikkasin ja onnea näistä miljoonista jotka avullani tienasit 😉

Joka kerta kun luen juttuja, marisen miksei täällä voi kommentoida memejä. Saataisi olla sun kommenttboksi täynnä mörköjä 😉 koska se nyt vaan sopii kaikkeen… 😀

Mutta joo, hyvä postaus! Kovaa duunia tämä vaatii jos edes ne muutamat eurot haluaa! 🙂

Klik! 😉

Ihanaa, että joku uskaltaa näin rohkeasti avautua bloggauksen tienesteistä. En itse pidä blogia, joten olen aina vain arvaillut, millaisia summia teksteillä voi ansaita. Moni on tätä kommenttibokseissa bloggaajilta kysellytkin, mutta ani harva on tästä avautunut. Mikähän on syy? Anyways, mielenkiintoinen postaus!

Ihanan rehellinen postaus ♡♡

Repesin tälle ?? mörkö sopii kaikkeen ?

Hyvä postaus! Ja ole hyvä D tästä maksimissaan sentistä ❤️

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X