desire nymark - Banneri

Seksi on kiva asia. Parisuhteen laatuaika, tapa rentoutua, höytyliikuntaa parhaimmillaan. Seksistä tulee hyvä mieli, seksi ehkäisee stressiä ja seksi voi jopa pidentää elinikää. Jos luet naistenlehtiä tiedät varmaan jo että seksi voi olla ratkaisu melkeinpä kaikkeen, ryppyisestä naamasta sydänongelmiin ja masennukseen.

Seksittömyydestä puhutaan usein tai ylipäätänsä miten paljon pannaan, miten pitkään ja kuinka monta orgasmia nainen saa. Miten usein harrastatte seksiä? Ja joka toinen ihminen vastaa vähintään kerran päivässä. Mutta kukaan ei ikinä puhu yhdyntäkivuista, tai kivusta yhdynnän jälkeen. Ja minä vaan tässä ihmettelen miksi mun keho yrittää pilata mun seksielämän, tai millaiset teräspillut kaikilla muilla oikein on ja mistä sellaisen voisi hankkia?

Siinä vaihessa kun et löydä ratkaisua sun ongelmiin edes googlesta tiedät olevasi kusessa. Jos halut ovat kadonneet, syö suklaata! Tai juo jotain epämääräistä teetä. Nykyään haluttomuuteen on jopa olemassa vitamiinejä mutta jäätävään alavatsakipuun yhdynnän jälkeen ei vissiin löydy mitään muuta apua kuin tuttu ja turvallinen panadol. Lääkäri taas vinkkasi että miestä pitäisi opastaa eri tavalla, ”kun eihän sitä penistä tartte ihan pohjaan asti tunkea”, tai sitten pitäisi vaan etsiä itsellensä pienimunaisempi kaveri.

Mun keho on muutenkin antanut melkolaisia haasteita meidän seksielämälle. Menkkojen aikana pimperoon ei kannata sorkkia millään, koska olen melko varma että mun menkkakrampit tekisi pikkukaverista vähintään kieron, jos ei murskaisi sitä ihan kokonaan lyttyyn. Muutenkin meidän makkari näyttäisi teurastamolta jos olisin ilman tamppoonia edes sen 5 minuuttia. Ei siinä vaiheessa nyt mitkään taustamusiikit tai romanttiset kynttilät pelasta tunnelmaa.

Toinen ihana asia on ovulaatiokivut. Näihin sain kunnian tutustua synnytyksen jälkeen. Pahemmat kuin menkkakivut, mutta ilman vuotoa, joka ikinen kuukausi. En nyt väitä että ovulaatiokivut aiheuttaisi haluuttomuutta, mutta maailmassa ei ole olemassa niin paljon suklaata että suostuisin laittamaan yhtään mitään mun sisälleni silloin. Pakkohan tässä on olla joku suunnitteluvirhe jos keho reagoi tällä tavalla, silloin kun pitäisi panna ku pienet kanit jos haluaisi lisääntyä.

Seksin aikana minulla ei ikinä ole minkäänlaisia kipuja ja limakalvoissa ei myöskään pitäisi olla mitään vikaa. Tai no, kuivat ne ei ainakaan ole. Mutta sitten tunti seksin jälkeen mun alavatskakivut ovat järkyttävät ja nämä kivut kestävät vähintään vuorokauden. Me ei harrasteta minkäänlaisia BDSM juttuja tai muita fetissejä, vaan ihan perus seksiä. En nyt missään nimessä tarkoita että miehelläni olisi pieni penis, mutta ei se nyt mikään mahtimela ole. En siis usko että miehen koko on syy mun kipuihin.

Tutkimuksissa olen käynyt, koska mun alapää on muutenkin reistaillut synnytyksen jälkeen. On ovulaatiokipuja, on tappomenkkoja, on kipuja yhdynnän jälkeen, mutta silti minussa ei ole mitään vikaa. Pimperoosa on täysin terve. Jos meillä ei olisi lapsihaaveita poistaisin koko kohdun, sen verran kypsä olen. Halua kyllä löytyy vaikka muille jakaa, mutta ilmeisesti mun alapää on sitä mieltä että kerran viikossa kymppiuutisten jälkeen riittää.

Onko täällä kanssasiskoja? Mistä olette saaneet apua? Välillä tekisi mieli heittää kylmägeeliä tai jääpaloja haaroväliin, mutta jotenkin musta tuntuu että se ei ole kovin fiksua.

Kommentit (21)

Jos käytät e-pillereitä tai muuta hormonaalista ehkäisyä, lopeta ihmeessä. Mulle tuli just tollaset oireet aivan yllättäen ja lopulta en voinut käyttää edes tampoonia. Kärvistelin lähes vuoden kunnes lopetin e-pillerit. Emme siis enää voineet edes harrastaa seksiä, joten turhaan söin pillereitäkään. Lähes 6kk siinä meni että alapää toipui. Ja kuivuudesta ei siis tosiaankaan ollut kyse! Lääkärissä ei löytynyt mitään muutakaan selitystä, joten syy oli pillerit. En koske niihin enää.

Kuulostaa 2 vaivalta endometrioosilta. Se ei näy aina edes ultrassa. Sekä vulvodynialta. Googlaa… Hyvä gynekologisi osaa tehdä diagnoosin tässä…

Se on siis varmasti suljettu pois ettei sulla ole endometrioosia, vulvodyniaa, hormonihäiriötä tai mitään vastaavaa? Oireet kun sopisivat moneenkin vaivaan. Kaverilla lähes täysin vastaavat ja alkoivat – yllätys yllätys – synnytyksen jälkeen.

Anyway ei, et ole ainoa. Eikä halu ja pystyminen ole synonyymejä, ei miehillä eikä naisilla. Mä harrastan mielellään seksiä useamman kerran viikossa mutta en yhdyntää koska se sattuu. Syynä endometrioosi jota kumminkaan ei jostain syystä voida tai haluta hoitaa.

Kuulostaa kovin tutulta, joten kohtalotovereita löytyy. Tsemppiä.

Olisitko raskaana jo..? Mulla ainakin tuli kaameat vatsakivut ja krampit kaikissa kolmessa raskaudessa..menkat saattaa olla parikin kertaa vaikka on raskaana..

Tosi kurja vaiva. Voisi olla enemmänkin lantionpohjan ongelma kuin gynekologinen sairaus. Ehkä ylijännittyneet lantionpohjanlihakset? Oletko kuullut lantionpohjan fysioterapeutista?

Tätä fyssaria ehdotettiin ja olen kyllä menossa, jos sieltä saisi apua! 🙂

No miten mä muistelen et taannoin just kirjotit teidän arki postauksessa et teidän taloudessa seksiä harrastetaan päivittäin.Ilmeisesti tätä vaivaa ei silloin ollut vaan vaiva on uusi… niin onhan sulla oltava joku tulehdus. Kun yltyvät kivut noin. Lääkäriin uudelleen mars. Ei voi olla normaalia et joudut kärsii noista vaivoista noin paljon ja mitään ei muka löydy. Tsemppiä!

On siitä jo yli neljä kuukautta 😀 alussa selvisin ottamalla buranan välillä, mutta tää vaiva vaan pahenee. Nää oviskivut on kans jotain ”uutta”. On tehty sisätutkimuksia, on ultrattu, on otettu kaiken maailman kokeita klamydiasta HIViin ja hyppykuppaan. Mut ei, ”oon täysin terve”. Musta tuntuu et kukaan ei ota mitään tosissaan :/

Ootko koskaan kuullut endometrioosista? Kannattaa tutustua aiheeseen. Yllättävän yleinen, mutta yllättävän tuntematon lääkäreille.

Hei tarkista ferritiini, ja arvon pitää olla mieluiten lähemmäs 100. 30-40 on useimmilla jo oireellinen raudanpuute. Raudanpuute voi olla myös silloin kun Hb on hyvä, raudanpuute ei tarvitse anemiaa, Hb laskee viimeisenä.
Suosittelen todella, pyydä lääkäriltä lähete (joskus työn takana) tai mittauta eräässä laboratoriossa olman lähetettä edullisesti. Eli verikoe ferritiini.

”teräspilluja” 😀 😀 mulla oli ennen raskautta vähän samantapaisia kipuja, tai siis ei pystynyt kun maata kippurassa ja ihmetellä, että tuleeko paska vai oksennus. menin lääkäriin ja hänen ohje oli ”jännität seksiä, rentoudu”. Ööö, jaa tällee 4 vuoden seurustelun jälkeen aloin yhtäkkiä jännittämään seksiä mieheni kanssa? jännä.

Joo älä, siis nää lääkärien neuvot ??‍♀️? ensin jyystettiin menemään sellaiset 3-4 kuukautta ilman ongelmia, mutta sitten yhtäkkiä miehen penis ilmeisesti kasvoi liian isoks ??‍♀️

Hyvin vahvasti epäilen endometrioosia.
Se kun on niin helvetillisen pirullinen tauti siinä mielessä, että sitä on usein vaikea diagnosoida, eikä siihen ole mitään selkeää oppikirjadiagnoosia edes. Suosittelen, että hakeudut specialistin puheille.

Moikka!

Mulla on samanlaisia kipuja ja sairastan endometrioosia joka on melko yleinen sairaus sillä yksi kymmenestä naisesta sairastaa sitä.

Sen oireisiin kuuluu mm.
– yhdyntä kivut tai siitä seuraavat kivut
– reilu kuukautisvuoto
– turvotus
– kivut kuukautisten aikana tai ennen niitä
Ja monet muut mutta poimin tuohon nuo mitä ymmärsin sinulla olevan.

Endometrioosiyhdistyksen sivuilta löydät lisää tietoa helposti! Toivottavasti tästä kommentista oli jotain apua sillä #menkateisaaestääelämästä on meidän yhdistyksen motto 😉

Terveisin
Sofia
Endometrioosiyhdistyksen nuorisotiimistä

Maca-jauhe onko ollu testissä? Se mm. tasottaa hormonitasoja. Pienentää menkka vuotoja ja lievittää kipuja. Lisää seksihaluja ja muuta tämmöstä. Lisää myös yleistä energiatasoa. Kannattaa lukee enemmän netistä. Sitä saa halvalla esim. Tokmannilta. 🙂

En oo kokeillu, pitää ottaa kokeiluun! ?

Endometrioosi?

Moni veikkasi tätä myös TTE – ryhmässä ? mut lääkärit ja gynet ei oo ikinä tällaisesta puhunu mitään

Mulla vasta toisen lapsen saamisen jälkeen lääkäri väläytteli endon mahdollisuutta. Sektiossa löytyi endomaista juttua kohdun takaa, kuulemma ultralla ei voi aina nähdä. Myöskään lapsettomuustutkimuksissa asia ei koskaan tullut vastaan.

En syö pillereitä, just sen takia et ne ei sovi mulle 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X