desire nymark - Banneri

Tämä on toinen viikko putkeen kun Belle nukkuu huonosti. Päikkäreitä ollaan skipattu kokonaan ja nukkumaan mennään vasta 00-1 aikaan. Yöllä taas herätään tunnin välein ja välillä ollaan hereillä 2-3 tuntia aamuyöstä. Ruoka ei maistu koska hampaat ovat niin kipeät, kylmät vihannekset sentään menee. Kipulääkkeet eivät auta, vatsa on kuralla, välillä lämpö nousee ja päivät ovat yhtä kiukuttelua ja kitinää. Yläkulmahampaat ovat saatanasta.

Itselläni oli flunssa ja kuumetta viime viikolla, tulevana viikonloppuna olisi weekend festival mihin ostin liput keväällä. Talossamme on ilmeisesti tapahtunut ydinräjähdys ja siivota pitäisi, mutta ainoa asia joka pyörii mun päässä on nukkuminen. Haluaisin vaan nukkua. Viikon valvomisen jälkeen epätoivo iskee ja olisin tällä hetkellä valmis uhraamaan koko omaisuuteni, vasemman jalan, oikean käden ja kohdun jos saisin nukkua kolme vuorokautta putkeen. Kohtu menisi muutenkin ihan pilkkahinnalla, koska en todellakaan jaksaisi menkkoja jotka alkavat parin päivän päästä, enkä ikinä jaksaisi valvota kahden lapsen kanssa.

Ympärilläni näen äitejä jotka hoitavat koliikkivauvoja, 3 lasta oksennustaudissa ja äitejä jotka eivät ole nukkuneet kokonaisia yöunia yli viiteen vuoteen koska ruuhkavuodet ja pieni taapero-armeija. Kaiken kukkuraksi nämä äidit eivät edes valita. Ne ei marise. Ne eivät koe että elämä olisi perseestä. Ja tässä mä oon puolikuolleena kahden viikon valvomisen jälkeen, miettimässä jos olisi mahdollista ottaa kahvia suonensisäisesti ja tekemässä hakemuksen walking dead sarjaan, vedoten siihen että en edes kaipaa maskeerausta ja ihan itseni takina, koska silloin mun väsymyksestä olisi jotain rahallista hyötyä.

Olen käyttänyt samoja vaatteita neljä päivää putkeen, enkä ole käynyt suihkussa kolmeen. Silmäpussit ovat kokoa jätesäkki, aivot ovat pelkkää mössöa ja mahdollisuus paskamyrskyyn 95%. Nukuttuja tunteja viimeisen 10 päivän ajan noin 30, tuntuu kehossa -100, PMS oireiden voimakkuus 6/5. Mies tekee varmasti parhaansa, mutta aivoissa ollaan havaittu pienimuoitoisia teknisiä ongelmia sekä oikosulkuja. Perjantaina Belle meni nukkumaan vasta 8 aamulla ja kitinä jatkui vähän ennen 11. Lauantaina mies seisoi kuulosuojaimet päällä kodinhoitohuoneessa laatoittamassa koska neidin kitinä ja kiljuminen aiheutti päänsärkyä. Tästähän kiljuminen vasta voimistui kun neiti ei kokenut saavansa tarpeeksi huomiota ja vaikka yritin antaa kaiken maan ja taivaan väliltä pelkäsin että tärykalvoni puhkeaa.

Illalla mies lähti anoppilaan kahvittelemaan ja minä taas jatkoin neuvottelemista rakkaan lapseni kanssa ja tässä prosessissa harkitsin jo raamatun avaamista ja manaamisen pikakurssia. Kävin sisäistä taistelua itseni kanssa, koska pieni osa minusta tiesi että ylireagoin mutta se toinen puoli minusta halusi laittaa miehen myyntiin pilkkahintaan facebookin ostetaan/myydään uusimaa – ryhmässä. Mies saapui kotiin tähän helvettiin ja paskamyrskyn voimakkuus oli luokkaa 32m/s. ”Keskustellaan asiasta rauhallisesti ja rakentavasti”, eikun heittäydy sittenkin kolmevuotiaan tasolle ja kerro sille tasan tarkkaan miten paska se on, siihenhan sulla on energiaa. Neulo itsesäälistä viitta itsellesi ja kääriydy siihen äläkä missään nimessä kerro sille sialle miten se voisi auttaa sinua tai pyydä apua, se ei nyt ole olennaista!

Siinä sitten löysin itseni, vitutuksen multihuipentumassa, uhoomassa miten minä kyllä pärjään, koska olenhan minä ennenkin yksin hoitanut Belleä, ei tämä ole ensimmäinen kerta kun hänen kanssa valvon, en minä tarvitse ketään, en tarvitse sääliä enkä apua! Itsesäälin määrä oli kyllä sen verran voimakas tässä kohtaa, että enemmän sääliä en oikeastaan tarvinnutkaan, sen hoidin ihan itse. Mutta todellisuudessa olisin kaivannut apua. Olisin halunnut syödä, käydä suihkussa ja laittaa ne saatanan kuulosuojaimet päähän, mutta kun se helvetin ylpeys ei sallinut sitä.

Paskamyrsky laantui ja siirryttiin puolipilviseen hetkeksi, kunnes kuulin miten mieheni valitti väsymystään puhelimessa. Kerro toki miten sinua väsyttää kun minä valvon. Paskamyrskyn voimakkuus nousi taas yli 30m/s ja elämä oli taas vaihteeksi perseestä. Tänään lähdettiin evakkoon mummolaan, koska nyt jopa minä, 25 vuotias ihminen, tarvitsen omaa äitiä. Tässä olen saanut levätä hetken ja syödä lämpimän aterian rauhassa. Olen elävä todiste siitä että äitiys ei ikinä lopu. Kyllä ne lapset tarvitsevat sinua vaikka ne ovat aikuisia. Äitiydestä ei voi ottaa lomaa eikä eläkkeellekään pääse.

Huhhejja, jospa nyt ne yläkulmahampaat olisi selätetty parin päivän päästä. Haluan mun aina niin iloisen ja hymyilevän pikkuneidin takaisin.

Kommentit (19)

Oi kauheaa, kyllä minäkin olisin tuossa vaiheessa jo itse säälissä rypenyt ? Mutta ihan uskomatonta kuinka toisilla lapsilla tuo hampaiden tulo on yhtä helvettiä ja toisilla ei huomaa mitään, meidän neidille 11kk tuli viime kuussa etu hampaat ylhäälle ja me vain huomasimme että ne ovat puhjenneet ei mitään oireilua <— Ja tuo nyt ei sitten varmaan lohduta ollenkaan ? Mutta miehet eivät kyllä tosiaan huomaa puolison väsymystä, oman ukkoni väsymyksen valittelu saa kyllä hermoni kireälle koska hän ei koskaan ymmärrä sitä että esim. äityislomalla ei tunneta lakisääteisiä kahvi ja ruoka pausseja vaan syöt jos ehdit ja siinäkin samalla toden näköisesti pyykkäät/tiskaat/ syötät lasta ym. ?

kovasti odottanu videoo,mut ymmärrän 4lapsen Äitinä,että sitä aikaa ei tosiaan oo.Ja yhden lapsen kanssa on vaikeempaa,kun esim. kahden.tosin ei niitä lapsia noin vaan tehdä,mullakin meni ekan jälkeen monta kesken,joka vei melkein mun mielenterveyden,varsinkin kun miehen kaverit nälvi,kun en pysty ees lasta tekeen!vaihdoin miestä ja hups 3 tuli lisää!

Voi sinua ❤️ minäkin koin monta keskenmenoa ennen Belleä joten tiedän miten rankkaa se on. Hirveitä kavereita sun ex miehellä! Onneksi löysit uuden miehen ja sait lisää hattivatteja ? vaikka lapset välillä valvottaa niin on se kaikki sen arvosta ❤️❤️

Moikka.. ootko kokeillut lapselles sitä apteekin geeliä joka vähän puuduttaa ikeniä 🙂

Aaa vitsi kiitos vinkistä! Täällä ollaan valmiita kokeilemaan ihan kaikkea ??

Lohdutuksen sana, valvomiseen tottuu. Itsellä 2 vähäunista lasta ja 7 vuotta valvottuja öitä takana. Ekat 2 vuotta oli ehkä pahimmat, nyt en edes ajattele olevani väsynyt. Normiyönä 3-5 herätystä ja lasten hyssyttelyä, pissattamista, peiton laittoa yms. Huonoina öinä en ehdi ollenkaan nukahtaa. Silti aamulla on töihin mentävä ja jaksettava pyörittää yh:na arkea. Syy miksi meillä nukutaan huonosti ei ole koskaan selvinnyt.

Onneksi Bellellä on selkeä syy valvomiseen ja tämä vaihe menee ohitse. Varmasti osa Bellen kiukusta johtuu myös lapsen omasta väsymyksestä. Tsemppiä arkeen, toivottavasti kohta helpottaa!

Ei apua miten sä kestät?! ?❤️ mä oon ihan finaalissa ja meillä vaan yksi muksu ja meitä on sentään kaksi aikuista täällä. Kovasti tsemppiä ❤️

Otan osaa paskamyrskyyn, tiedän tunteen. Itsellä kaksi lasta ja jos ei saa nukkua, niin kukaan ei säästy mun sanomisilta, päätän olla hiljaa ja sitten kuitenkin räjähtää, koska en osaa olla hiljaa millään tuulella. Suu käy, mut aivot ei tottele ja toisin päin…

Pakko sanoa, ett on kyllä hyvä kirjoitustyyli, kamalasta asiasta, mutta aivan loistavaa verbaalista taiteilua, hymy tuli väkisin kirjoitustyylistä 🙂 ! <3

Poika 1v10kk ja juuri siirryttiin pinniksestä pois, aikamoista nukutusrumbaa iltaisin eikä se että, oon raskaana helpota asiaa. Hieeman väsyttää. Toivottovasti se lohduttaa että kaikki me äidit koetaan joskus noita hetkiä kun tuntuu ettei vaan jaksa..eikun kahvia naamariin 😀

Just tässä sanoin että hitsi jos vielä olisin raskaana tässä rumbassa ? kovasti tsemppiä ❤️

Täytyy nostaa hattua siitä, että haluat itse hoitaa Belleä…ja tavallaan ymmärrän tuon, että ”minä pärjään kyllä”…mutta käytä nyt ihmeessä hoitoapua enemmän, jos vaan mahdollista?
Äiti jaksaa paremmin, eikä parisuhteenkaan tarvitse kärsiä väsymyksen takia. Älä vertaa itseäsi kolmen lapsen ”superäiteihin”…Sellaisia ei olekaan! Niin ja se piti vielä sanoa, että blogisi on parantunut mielestäni sen jälkeen, kun tapasit miehesi.Olet onnellisempi, itsevarmempi ja seesteisempi…ja pidän huumoristasi, muhun ainakin uppoaa???❤

Todellakin pitäisi uskaltaa pyytää apua, tätä neuvoa mä annan kaikille muille, mut hitsi sitten kun ite pitäisi pyytää jotain ? ja kiitos, kiva kuulla et mun sarkastinen huumori uppoo, moni ei ymmärrä ?❤️❤️

Saat ihailuni ja toisen munuaiseni, koska olet tuon valvomisen jäljiltä vielä siinä kunnossa, että pystyt bloggaamaan. Ei moni pystyisi. En minä ainakaan. (Enkä tällä tarkoita, ettet olisi oikeasti väsynyt.) En ymmärrä, miten jotkut äidit pystyvät handlaamaan monta lasta 2h yöunilla. Minä olin esikoisen kanssa seota yhden huonosti nukutun yön jälkeen. Kun niitä oli kertynyt kuukauden verran, olisin mielelläni kuollut. Äitini pelasti minut. Mies ei pystynyt pelastamaan, koska nukkui aina kuin tukki ja heitti aina aamulla sen klassisen ”vauva taisi nukkua koko yön”. Ihme, etten murhannut ketään… Zemppiä ja halaus.

Nämä perus avautumiset onnistuu vielä, tuntuu jotenkin paremmalta kun saa kunnolla avautua ? mutta niin, minäkään en todellakaan ymmärrä miten jotkut pystyy valvomaan monen monta vuotta putkeen ja monta lasta siinä hoidettavana ? mä meinaan seota jo yhden kanssa! Ja meilläkin mies nukkuu ku tukki, onneks sentään sit yleensä viikonloppuisin herää suht aikaisin olemaan neidin kanssa, mutta hitsin pimpulat kun en kykene nukkumaan päikkäreitä! ?

<3. meillä tehdään poskihampaita…………….. jätän tän tarinan tähän.

Ai saakeli, kovasti tsemppiä sinne! ❤️

Joo vaihtelee kyllä tosi paljon! Olet onnenpekka ?❤️ nooo, nyt mun mies ymmärsi yskän ku vituttaa 24/7 ja kolmas viikko meneillään ilman yöunia ? tässä se on iltaisin hoitanu Belleä yksin niin et oon saanu nukkua. Eilen reppana vaan totes et ei ikinä olisi uskonu et voi olla noin rankkaa. ”Enhän minä edes huomaa puoltakaan noista pikkujutuista mitä teet koko ajan!” ??

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Desire Nymark

Desire Nymark

Olen kolmenkympin kynnyksellä oleva nainen joka tekee kahvikuppeja, vauvoja sekä taistelee naisen nautinnon puolesta. Suosikkiasioihin kuuluu pastan syöminen ja kapitalistisen patriarkaatin kukistumisesta haaveilu. Harrastuksena kahvin juominen, nukkuminen sekä sarkasmi. Valitettavasti työtehtäviini kuuluu myös siivoaminen, ruonlaitto huonolla menestyksellä ja pyykkikori, jonka pohjaa en ole nähnyt vuosikausiin.

Arkisto

X